Pienoismallit.net

Bf-109 g10

Keväällä valmistunut malli. Mielestäni hiukan liikaa säistin… Malli on rakennettu suoraan laatikosta.
Joten. Kuvat kertovat enemmän, kuin tuhat sanaa. Niinjoo, kommenttejakin saa laittaa.

Kommentit

Pari saumaa näkyvissä ainakin alapuolella. Maalipinta näyttää lähikuvassa vähän paksulta. En tiedä onko tätä säistetty liikaa, mutta ei ainakaan oikein. Esimerkiksi vasemman siiven alla pensselityöskentelyn jäljet näkyvät selvästi. Näkisin, että tässä puuttuu ymmärtämys siitä miten oikea kone olisi kulunut ja likaantunut.
Muilta osin kuitenkin ihan kelpo Mersu. Hiukan lisää huolellisuutta niin saat rakennusjäljet piiloon ja kun vielä harjoittelet säistämistä ja aloitat sen kanssa vähän varovaisemmin niin alkaa olla aineksia 3-3,5 tähteen.
No siinähän on merssu;)maalipinta näyttää ihan hyvältä siirtokuvat istuu hyvin ja kabiinin raamitki onnistunut ihan hyvin.Mut sitte toi säistys/vanhennus siinä tökkii muutama asia:likaa on vähän niikuin roiskittu sinne tänne osassa paikoissa liikaa osassa vähemmän.sit toi alapuolen rungon puoliskojen liitossauma näkyy ikävästi.mutta komia on ja voihan sitä seuraavassa mallissa olla tarkempi.Ei ne mullakaan aina onnistunu vimosenpäälle.Mutta ei muuta kuin uutta mallia vaan tekemähän;)
Juho M. 15.8.2009 12:43 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista.(jotka tulivat muuten harvinaisen nopeasti.) Seuraavissa malleissa kyllä vähennän säistämistä ja koetan opetella kuitenkin samalla sitä.
Ihan kivasti onnistunut. Samaa mieltä kuluneisuudesta, paikoin vähän krouvia. Antennilangan kun vielä lisäät niin a-vot.
Lainaus:
sit toi alapuolen rungon puoliskojen liitossauma näkyy ikävästi.
Minusta se taas ei näy tarpeeksi, vähän on päässyt katoamaan. Mersun on siitä jännä kone että siinä kuuluukin olla takarungossa sauma ylä ja alapuolella, niillä kun kohdin meni rungopanelointien sauma.
Minusta tuon tekeminen onnistuu ennen rungonpuolikkaiden yhteenliittämistä. Kun valupurseet ym. siistimiset on tehty ja sovitteet hierottu kohdilleen, raaputetaan veitsellä about 45 asteen viiste molempien rungonpuolikkaiden reunoihin, jolloin kasattuun runkoon muodostuu ura. Kannattaa aina kuivasovittaa runkoa ja tarkistaa uran kehittymistä kesken raaputtelun. On helpompi raaputtaa kerran tai pari lisää kuin koittaa korjata liian leveäksi karannutta uraa.
Tämä konsti on paljon helpompi kuin kaivertaa valmiiseen runkoon. Kaiverrin ei voi livetä, ja urasta tulee viivasuora paljon pienemmällä vaivalla.