Pienoismallit.net

M2A2 Bradley

Taas vaihtelun vuoksi jotakin valmistakin. Eli Kyseessä on Academyn Bradley OIF.
Malli on maalattu Xtracolorin akryyleillä, joka oli meikäläiselle ensikokeilu näiden maalien kanssa ja täytyy myöntää, että kokemus oli ihan positiivinen. Filtteröinnin tein Migin filttereillä ja litkutuksia ja valumia tein Winsor & Newtonin öljyväreillä. Säistämiseen käytin Migin pigmenttejä, sekä Tamiyan wethering settiä.

Mallia maalatessa tein aluksi esivarjostukset tumman harmaalla, jonka päälle maalasin päävärin. Tämän jälkeen vaalensin pääväriä valkoisella ja maalasin paneelien keskialueita ja vaunun yläosaa tällä väriseoksella. Siirtokuvat päätin hylätä ja toteutin merkinnät sapluunan avulla ruiskuttamalla. Maalausten jälkeen tein Chippauksia sekä pensselillä, että sienellä töpöttäen. Seuraavaksi tein filtteröinnin, jonka jälkeen litkutin yksityiskohtia, sekä tein valumajälkiä.
Lopuksi ruiskin koko mallin Vallejon mattalakalla, jonka jälkeen lisäilin mallin pintaan pigmenttejä. Vaunun väristä johtuen pölytykset kyllä erottuvat melko huonosti.

Kommentit

OH 4.8.2009 11:50 Vastaa lainauksella
Mukavan näköinen malli. Pinta on mielestäni juuri sopivasti kulahtaneen näköinen. Lapioihin ym. työkaluihin kaipaisin hiukan lisää käytön merkkejä. Onko vaunu "varustettu" myös sisältä?
Käytitkö sinistä taustaa vai onko kameran värilämpötilasäätö ollut keturallaan? Vaunu on oudon harmahtava.
Juha Stenberg kirjoitti:
Käytitkö sinistä taustaa vai onko kameran värilämpötilasäätö ollut keturallaan? Vaunu on oudon harmahtava.
Eiköhän tausta ole valkoista paperia, jolloin tämä lienee lähempänä totuutta. Oikeat värit tekevätkin jo paremmin oikeutta mallille.

Itse mallista ei ihmeemmin mitään huomautettavaa löydy, vaan perustekniikat vaikuttaisivat olevan hyvin hallussa. Oikein perusnätti malli. Pölyisempää lookkia kuitenkin itsekin kaipalisin, etenkin telakoneistoon. Sitä saisi varmaan aikaiseksi vaaleilla pigmenteillä (esim. Migin Beach Sand), jota voisi käyttää erityisesti saumoissa ja syvennyksissä.
Yleisvaikutelma ihan hyvä, mutta kuten OH:n sanoi niin työkaluissa saisi olla enemmän käytön jälkiä. Nyt näyttävät enemmänkin suoraan varaston hyllyltä otetuilta, kun taas vaunussa muuten käytön jälkiä näkyvissä. Kk:n piippu jäännyt maalaamatta. No ehkä olisi voinnut joiltain kohdin vähän enemmänkin pölytellä, mutta se nyt kumminkin lienee maku asia.

t.Hessu
mika t. 4.8.2009 15:08 Vastaa lainauksella
Tomin kuva on kieltämättä lähempänä totuutta, nuo kuvat ovat turhan sinisiä. Vaunu ei ole varustettu sisältä, mutta jätin luukut auki, koska ajattelin lisätä figut kunhan sopivat vastaan tulee. Takaa en viitsinyt ramppia jätää auki, koska tila on tyhjä. Halusin kuitenkin pientä eloa takapäähän jättämällä oven raolleen, jolloim siitä ei kuitenkaan näe sisälle juurikaan.