Pienoismallit.net

kuumoduli

Apollo 11, lunarmodule Eagle

Tuli rakenneltua tälläinen malli kaikkien kuu dokumenttien katveessa. Ei niin vakavasti otettava malli, lähinnä suuntaa antava. Huono valujälki ja kohdistus ongelmia muutamissa osissa mutta muuten todella simppeli kasattava. Sopii varmasti nuoremmillekkin.

Kommentit

Päälystitkö sinä tuon jalustaosaston jollakin foliolla ja maalasit sitten kullan väriseksi?
Olen muuten aina luullut, että tuo osa, joka sitten nousi Kuun pinnalta pois, olisi ollut pinnoiltaan valkoinen?
Näyttäisi olevan folioitu.
Nätti malli. Lisäilitkö paljon härpäkkeitä, vai veditkö vaan suoraan laatikosta kasaan?

Voin olla väärässä, mutta eikö tämä ole yksi harvoista, ellei peräti ainut, sarja kuumoduulista?
Pitäisi varmaan itsekin joskus rakentaa jotain "real-space"-settiä. Näissä on jotain ihan erilaista glamouria kuin scifissä (missä ei vikaa siinäkään ole lain).
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Voin olla väärässä, mutta eikö tämä ole yksi harvoista, ellei peräti ainut, sarja kuumoduulista?
Tämä on merkitty Revellin sarjaksi, mutta aikoinaan ainakin Airfixilla oli Lunar Modulesta sarja - ilman Armstrongia.
Kiva nähdä, että joku on tämän valmiiksikin kasannut, itsellä toi seisoo sisäänkurkistettuna, odottaa kait eläkepäiviä. Folion olet saanut ihan siivosti paikalleen, valu- ja liimasaumat olisi voinut hävittää. Elävyyttä malliin saisi lisäfolioinnilla, ja vaihtelemalla folion väriä. Hyviä referenssejä löytyy www.hq.nasa.gov/alsj/frame.html
Sinällään tämä Revellin malli on ihan kohtuullinen, esittää vaan näitä testilennoilla olleita yksilöitä, josta johtuen esim noi ohjailusuuttimien alla olevat suojat/suihkunohjaimet puuttuvat katso esim www.hq.nasa.gov/alsj/a11/AS11-40-5923.jpg Ja kuten tuosta kuvasta näkyy, toi paluumoduli oli päällystetty osin jollain asbestin tapaisella levyllä, osin hopeafoliolla. Jotta dioraama olisi totuudenmukainen, pitäisi myös tuo portaiden (kuvassa) oikealla puolella oleva seinä (siitä lipun kohdalta) avata, siinä oli noi näytteidenkeräys- ja kuuhun jätetyt tutkintavälineet. Neil avasi sen ensitöikseen, kun oli päässyt luukusta portaille.
Tämä on nyt näitä "uusia" revellin pakkauksia (40v kuuhun) mutta sitä en tiedä miten vanhoista muoteista on kyse. Ainakin muovivalu oli perin liukasta kiiltävää harmaata muovia ja aika pehmeää. Tämä malli on juu kolisteltu suoraan paketista valmiiksi, myös folio tuli mukana mutta on siihen kynäruiskun kanssa suhittu lisää kullan väriä kuin myös vähän eri harmaita jotta näyttäisi vähän pölyiselle ja matalle. Revell:hän tarjoaa vissiin 4-5 erilaista kuu aihetta tällä hetkellä. Käpistelin jo saturnus rakettia mutta kun pohjassa oli -99€ hintalappu niin jäi sitten vielä kauppaan.
Itselläni on tämä myös kesken, saa nähdä valmistuuko koskaan. Airfixin sarja on (oli) 1/72. Mielestäni Airfix oli sarjana parempi, tästä puuttuu noiden jo mainittujen suojien lisäksi ainakin kaksi antennia. Airfixin sarjassa oli lisäksi myös seismografi, laserheijastin ja aurinkotuulimittari mukana. Ja kyllä siinä oli ne kaksi astronauttiakin. Maalausohjeet taas vastaavasti olivat täysin väärin.
Tuo kullanvärinen folio tulee Revellin paketissa mukana. Hyvä, että joku saa näitä valmiiksikin. Ja lisäksi on aivan oikein, ettei Atte ole laittanut mukana tullutta lippua pystyyn kuun kamaralle, tanko kun on Revellin sarjassa lähes astronautin käsivarren paksuinen.
Hyviä kommentteja, mutta siis oliko tuo Kuusta livohkaan lähtenyt moduli valkoinen vai hopeinen?
Raimo Leino kirjoitti:
Hyviä kommentteja, mutta siis oliko tuo Kuusta livohkaan lähtenyt moduli valkoinen vai hopeinen?
Näyttää olevan harmaata, valkoista ja hopeafoliota.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/5927_NASA.jpg
Kieltämättä sarja voisi olla huomattavasti paremmin detaljoitu, varsinkin suht isoon kokoonsa nähden se on varsin pelkistetty laatikosta nykäisten :) Tietysti kenellä taito ja innostus riittää niin paremman siintä saa ja netissä näyttää noita hyviä kuvia riittävän paranteluun.
Näyttävä malli kaiken kaikkiaan ja ennen kaikkea hyvin ajankohtainen.
hieno malli kaikkiansa.Tuo avaruus-anselmi vaan tarttis jotain ehostuksia lisääkin
Mukava nähdä tämä valmiina. Eilen tuli Prismassa pyöriteltyä käsissä, mutta jäi hyllyyn.
Sävyeroja jään kaipaamaan aluksen, ukon, ja kuun pintaan.
Äsken tuli TV:stä aiheeseen liittyvää materiaalia. Eipä nuo kovin p*skailta näyttäneet kuvissa vaikka km:iä oli takana aikalailla… Vai oliko sittenkkään :-P.

Vanhaa Airfixia ei taida saada mistään?
Taisit olla ensimmäinen joka sai näitä Revellin Apollo-lentojen juhlamalleja tänne esille. Hienoja aiheita,sääli vain että sarjat on niin vanhaa perua. Hyvin olet kuitenkin onnistunut.
Minkähänlaista nykyaikaista avaruussarjaa valmistajat saisi markkinoille, jos ne siirtäisivät edes murto-osan tuotekehitystään ja resurssejaan II-maailmansodan saksalaisaiheista tällaisiin aiheisiin. Haaveillahan voi…
Täällä on muuten hienoja kuvia Apollo 11 lennolta. Jotkut käy myös referensseiksi.
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Voin olla väärässä, mutta eikö tämä ole yksi harvoista, ellei peräti ainut, sarja kuumoduulista?
Airfixin 1/72 sarjan lisäksi oli myös Monogramin 1/48 -sarja jossa oli aika iso alusta. Molemmat olen joskus kauan sitten rakentanut. :-)
Onko kenelläkään havaintoa, onko tämä www.hobbyeasy.com/en_US/prod/44337.html Tamiyan "uutuus" todella uusi, vai jonkun vanhan uudelleenpakkaus?
Tervo Salminen kirjoitti:
Onko kenelläkään havaintoa, onko tämä www.hobbyeasy.com/en_US/prod/44337.html Tamiyan "uutuus" todella uusi, vai jonkun vanhan uudelleenpakkaus?
Uudelleenjulkaisu: www.hlj.com/product/TAM89788