Pienoismallit.net

Veturitalli

Väliseinä ja kivijalka

Vuoden hiljaiselon jälkeen tämäkin projekti nytkähti jälleen muutaman askeleen eteenpäin.
Veturitalliin on rakennettu holvikaariaukoin varustettu väliseinä. Seinä on tehty kahdesta päällekkäin liimatusta 2 mm polystyreenilevystä. Seinään on sahattu lehtisahalla kolme holvikaariaukkoa, jotka on viimeistelty viilalla ja erilaisilla hiomapapereilla. Väliseinän harjakulma on sama kuin päätyseinien. Veturitalliin tulee hartsista valettu peltikatto, joka on helppo asentaa näitä päätykolmioita vasten. Tallin sisäseiniin tulee sileä rappaus, joka "kalkkimaalataan" valkeaksi. Oikeissa veturitalleissa oli huono valaistus, joten kalkitut valkeat seinät kirkastivat hieman muuten niin hämärää tunnelmaa.
Veturitallin kivijalka on maalausta vaille valmis. Koko kivijalka on valettu polyuretaanihartsista. Alkuperäiskappale on tehty polystyreenimuovista, joka on pinnoitettu DAS-massalla. Lohkotun punagraniittikiven pinta on saatu töpöttelemällä märkää massaa pensselillä. Kivijalka on pitkähkö pätkä, josta leikataan halutun mittaisia pätkiä. Kivijalasta tehtiin silikonikumimuotti, jolla saatiin monistettua tarvittava määrä kivijalkoja. Kivijalassa olevat ulokkeet ovat myös valukappaleita ja ne on liimattu jälkikäteen itse kivijalkaan. Mahdolliset raot ja irvistykset pakkeloitiin piiloon.
Kivijalka maalattiin tartuntapohjamaalilla ja sen jälkeen vaaleanharmaalla. Vaaleanharmaa saa kuultaa tulevan punaruskean pintakäsittelyn alta. Kivijalka on tarkoitus mallintaa suomalaiseksi lohkotuksi punagraniitiksi.

Kommentit

Kovasti on tutun näköistä kun rautatiemuseolla on tullut useasti käytyä. Mielenkiinnolla seuraan projektiasi.