Pienoismallit.net

Veturitalli

Seinien pystytys

Veturitallin etu- ja takaseinät ovat ympyräkaaren muotoon muuratut.Hartsista valetut seinäelementit otettiin pehmeinä muoteista (reilun puolentunnin jälkeen) ja asetettiin kaarevaksi muotoillun mallinneen päälle.Kovetuttuaan seinät siistittiin valupurseista ja -helmiäisistä.Takaseinä muodostuu neljästä seinäelementistä ja etuseinä kahdesta.Sivuseinät ovat yhdestä kappaleesta.Pienoismallissa elementtien saumat jäävät erilaisten tiilipilastereiden alle,joten vaikeasti peitettäviltä saumoilta vältytään lähes täydellisesti.
Tallin kokoamisen suoritin juoksevalla nestemäisellä pikaliimalla.Pikaliima on nopea ja tarttuu välittömästi kiinni,joten huolellinen ennakkovalmistelu ja -sovittelu on paikallaan.

Kommentit

Mielenkiintoinen ja havainnollinen blogi.Tämmöistä mallinrakennuksen laatua katselee mielikseen.Taas tuli mieleen että galleriassa olisi hyvä olla erikseen osasto "Rakennukset ja arkkitehtuuri".
Manu. E 22.8.2009 23:17 Vastaa lainauksella
Hyvä juttu! Tuohon lisätään etsiosat, niin varsin mukavalta näyttää ja kun vielä maalattuna… 3-pilttuinen talli on tekeillä ja runkovalmis. Näin jossain kuvia, ehkä mittapiirroksiakin pilttuiden rasvamontuista. Mutta missä. Josko monttuja laittaisin. Pilttuiden lattiat laittaisin vastaavista tiilijäljitelmälevyistä, vaan ei ole tiililadonta niissä kulmittainen. Vielä vähän funtsaamista ovien saranoinnista/ avaamisesta alapuolella olevan mekanismin avulla.. Tallin/ kääntöpöydän yhteinen pohja? elementtinä ehkä 8mm koivuvanerista. Hyvä pito ruuveille.
Todella hieno ja upeasti selostettu.Vanhat veturitallit on tosi kauniita rakennuksia ja niinkuin sanoit koristeellisia.Täällä rovaniemelläki on komee vanha veturitalli ja pihamiljöö veturin kääntöpöytineen.