Pienoismallit.net

Veturitalli

Ovien saranointi

Veturitallin ovet täytyy voida avata ja sulkea; tämä edellyttää ovien huolellista saranointia.
Saranat tehtiin 0,8 mm messinkiputkesta, jonka sisään menee 0,5 mm messinkilanka. Oven ylä- ja alalaitaan juotettiin noin 1,5 mm pitkät putkenpätkät. Saranat tulevat hieman oven päälle, jota varten ovenlaidan kulmaan viilattiin sarananmittainen kolo, kolo kohdisti samalla saranaputken oikeaan kohtaan. Saranatapit taivutettiin 90 astetta 0,5 mm messinkilangasta. Seinän sisään laitettava langanpää työnnettiin halkasijaltaan 1 mm messinkiputken sisään ja juotettiin kiinni. Hyvin ohut messinkilanka pelkkänä saranatappina alkaa helposti pyörimään reiässä, vaikka se olisi kuinka liimattu. Paksumpaan lankaan tulee enemmän liimapintaa. Sarantapeille porattiin sormiporalla viistoon 1,1 mm reiät oviaukon kulmasta. Reikä porattiin seinästä läpi, jotta myös seinän sisäpuolelta voidaan liimata saranatapit.
Kärsivällistä sovittelua ja oviaukkojen nyrhäämistähän tuo homma oli, mutta aukeavat ovet riittävät tällä kertaa korvaamaan kaikki kärsimykset -niin ja kuppi kahvia tietenkin.

Kommentit

Juke 20.2.2011 20:00 Vastaa lainauksella
todella hienoa työtä, tuohon kun joskus itse pystyisi…
Manu. E 20.2.2011 22:37 Vastaa lainauksella
Hienoa! Tässä on mallia… omaan kohteeseen. Oven klaseissa lienee jokin tippalista, Ms- suikale? Olisiko tarkoitus laittaa sellaiset myös ikkunoihin. Nuo saranat varsinkin ovat juotoskohteina sellaisia, joissa olisi hyvä käyttää 3%Cu- juotostinaa. On vahvempaa, kuin tavallinen tina. Ovien alkuperäiset sarana-aihio?- suikaleet pitää poistaa tässä?.
Esko Ampio kirjoitti:
Oven klaseissa lienee jokin tippalista, Ms- suikale? Olisiko tarkoitus laittaa sellaiset myös ikkunoihin. Nuo saranat varsinkin ovat juotoskohteina sellaisia, joissa olisi hyvä käyttää 3%Cu- juotostinaa. On vahvempaa, kuin tavallinen tina. Ovien alkuperäiset sarana-aihio?- suikaleet pitää poistaa tässä?.
Yhteen aikaisemmin rakentamaani talliin liimasin ovenkokoisen kirkkaan muovilevyn oven nurjalle puolelle. Muistaakseni maalasin ovivärillä ikkunoiden ympärykset. En ole vielä päättänyt, kuinka nyt toimin.
Tässä nykyisessä tallissa poistin nuo peltisuikaleet; alempi suikale on liian alhaalla (sarana olisi jäänyt kivijalan puolelle), joten siirsin saranan ylemmäs. Rakennusten suhteen minulla on aina sama periaate; kivijalat on liimattu maastopohjaan ja itse rakennus on aina tarvittaessa irrotettavissa. Ylemmän saranan putken juotin peltisuikaleen päälle ja vasta sitten poistin ylimääräisen pellin. Peltisuikaleen juuressa on sopiva kolo saranan putkelle. Alemman saranan sijoitin siis uuteen paikkaan ja viilasin sille yläsaranan kaltaisen kolon. Ovissa olevat peltisuikaleet voi kyllä taivuttaa saranalenkeiksi, niin toimin vuosia sitten tekemäni tallin kanssa. Tämä on myös aivan toimiva menetelmä eli siis molempi parempi?
Manu. E 22.2.2011 08:54 Vastaa lainauksella
Olen ajatellut saada ovien aukaisut tallin lattian alta. Sitä varten ehkä alempiin saranoihin juotetaan 0,4mm ms-lanka, joka ulottuisi alle. Tätä varten sokkeliin 1,0, tai 0,8mm Ms-putki läpi sokkelinkulman ja pohjalevyn. Pitäisi saada tehtyä sellainen, että oven voisi nostaa pois. Siksi, kun myös talli olisi pois nostettavissa. Ovikäytöiksi ehkä lennokkiservomoottorit. Ovat vielä etäisiä funtsaamisia. Talli on kyllä muuten kasattu, odottaa ovia ja maalausta. Tuo pikkuputki olisi syytä laittaa läpiviennissä isomman putken sisään, pysyisi paremmin suorana. Pikkuputkeksi voisi hyvin sopia pitkä injektioneula…