Pienoismallit.net

Lufthansa Boeing 747-400

D-ABVD

Olen pitkään harkinnut omien mallieni näytille laittamista tälle sivustolle. Taso on täällä ollut sen verran kova, että olen tähän asti perääntynyt aikeistani ja jatkanut harjoittelemista. Muutamien "lisäharjoitusmallien" jälkeen olen tullut kuitenkin siihen tulokseen, että nyt on aika tulla "ulos kaapista" saada arvon mallareiden mielipiteitä ja kommentteja asioista mitkä ovat hyvällä mallilla (toivottavasti niitäkin löytyy) ja missä pitäsi ehdottomasti parantaa.

Tässä olisi sitten suoraan laatikosta rakennettu Revellin B744. Maalattu Revellin omilla väreillä ja kokonaan pensselillä.

Sarjahan on käsittääkseni vuodelta 1993 ja sen kyllä huomasi osien laadussa: paljon purseita, muotinpuolikkaat paikoitellen todella huonosti kohdistettuina sekä siirtokuvat olivat haalistuneen oloisia ja turhan "läpinäkyviä". Hermot meni useasti ja kittiä kului. Mutta lopputulokseen olen, varsinkin nuo vaikeudet huomioonottaen, kohtalaisen tyytyväinen.

Olkaa hyvä ja kommentoikaa.

Kommentit

Olen itsekkin tehnyt samaisen mallin ja tiedän kuinka surkea se on. Taitaa olla Revellin surkein nykyään markkinoilla oleva matkustajakone. Kuitenkin jollain ilveellä olet saanut sen noin hyvännäköiseksi.
On kyllä hieno 747. Kuinka suuri tämä kone on 1/144-mittakaavassa?
wade 30.6.2009 10:27 Vastaa lainauksella
Tokihan tämän tason malleja täytyy jo täällä esitellä, maalausjälki on aika siistiä siveltimellä tehdyksi ja siirtokuvat istuvat ihan luontevasti. Parantamisen varaa en juuri löydä muusta kuin aftermarket-osaston käytöstä, eipä tästä sarjasta suoraan laatikosta kovin paljon parempaa saa vaikka kuinka yrittäisi.

Yleisilme on hieman lelumainen, mutta toisaalta hyvin tehty siviilimalli kuuluu vähän sellainen ollakin koska se kuuluu pelin henkeen. Voihan näitä yrittää vähän vanhentaakin mutta menee överiksi todella helposti, ovat melko luonnottoman siistejä ja kontrastittomia ihan 1:1-koossakin.

Itselläni on tämä sama sarja vähän vaiheessa, rungonpuoliskot on jo liimattu mutta en oikein tiedä mitä sen jälkeen tekisi: rakentaisiko sellaisenaan vai pitäisikö alkaa korjailemaan lukuisia ulkonäkövirheitä (nokan muoto tökkii kai pahiten). Koneyksilön valinnassa olisi myös pieni dilemma, Lufthansa olisi itsestäänselvä valinta mutta myös British Airwaysin G-BYGA kiinnostaisi kun olen sen vähän lähempää nähnyt.
-----
Taitaa,olla hieman suurempi,kuin 1:380 muistaakseni myös eräs rakentamani 747 koko.Viikon malliainesta kyllä tämä Boinkku.
tomijar 30.6.2009 22:51 Vastaa lainauksella
Suuret kiitokset kaikille kommenteista. Mukava kuulla, että jotain on mennyt putkeenkin. Nämä "hevit" ovat kyllä haastavia maalata pensselillä. Näin kerrostaloasunnossa asuvalle ei tuo ruiskun käyttö oikein ole mahdollista…

Koneella on mittaa noin 50cm ja siipien kärkiväli noin 46cm. Mitat kalpenevat kyllä A380:sen rinnalla :)

Mulla kävi mielessä, että olisin tilannut TwoSixiltä Virgin Atlanticin siirtokuvat samassa tilauksessa Finnairin retron kuvien kanssa, mutta jätin ne sitten tilaamatta kun mulla oli hyvin kaikki tarvittavat värit Lufthansaan parin "waffen" Airbussin jäljiltä.

Meikäläisen taidoilla ei vielä aleta mitään säistyksiä tehdä. Ja kuten arvon herrat tossa totesivatkin, niin aikas puhtosia nuo siviilikoneet luonnossakin ovat; lukuunottamatta tietysti Kain mainitsemaa itärautaa.

Ajattelin, että voisin lisätä jossain vaiheessa tuonne kokoelmaosastolle kuvia tuosta siviilikone "laivastostani" jahka saan niistä kelvollisia kuvia otettua. Siitä kävisi hyvin esille noitten koneitten kokoerot yms.

Nyt olisi sitten seuraavana työlistalla pari kotimaista konetta: Retro A319 ja B757.
GasMonkey 28.5.2010 22:04 Vastaa lainauksella
Komee on kone mutta toi tuulilasi on hieman liian pieni ja vääränmuotoinen mutta tosi hienosti oot saanu koneen tehtyä.