Pienoismallit.net

Triumph Tiger 100

Perusmalli ilman rakenteluhienouksia.Tarkoituksena oli saada malli kasaan,koska se oli ollut laatikossaan yli 6 vuotta ja menossa jo roskikseenkin.Päätin sen sit vaa koota.

Kommentit

Pieni vanhennus olisi paikallaan, hienohan tuo muuten on ja pää asia että sait kasaan eikä mennyt roskikseen;)
Paljon hienompi tuo on kasattuna kuin pois heitettynä. :) pidän väreistä.
No jo on…hieno. Onko nuo kromiosat valmiiksi kiiltäviä? Kun en oo nähnyt moista ennen. Vois olla kiva näprättävä. Ajanu oon kyllä tuollaisella. Englannin namia.
Kiitoksia kirjoituksista.Vanhentaminen tuotti tämän mallin kohdalla itselläni liikaa päänvaivaa,päädyin kuvan ratkaisuun.Voishan tuon vieläkin heittää pois,mut jos väritkin jotain mielyttää,olkoon ja ei voikkaan enää,on äitienpäivälahja hänen hyllyssään nyt.Hei joku omistaa tällaisen ja ajanutkin,aika nostalginen,ei näitä varmaan ole enää liikentees maailmassa montaa oikeata?Kyllä,tässä Revellin sarjassa on erittäin kiiltävät kromiosat valmiina.Sormenjäljet saavatkin toimittaa tuota vanhennuksen virkaa.Ei ollut kyllä helppo,muttei mahdotonkaan koottava.Meni aikaa arvioitua enemmän.Sanoisin ei ekaksi malliksi,jos vaikkapa lahjaa aattelisi.Pitää olla jonkinverran jo mallailua takana,muttei mitään ihmeellisyyksiä tarvii,perusosaaminen riittää hyvin.
Marate 10.6.2009 19:13 Vastaa lainauksella
Vaikea kovasti on kehua. Aito moottori, kaasari ja vaihteisto jne. ei ole kormattu, se ehkä suurin murhe.
Vanhennusta ei tehty lainkaan, jopa uudet prätkät näyttää muulta kuin kromatuilta.
Tankki on etukenossa, enkä ole koskaan nähnyt täysin yksiväristä kromattua tankkia Trumpalla.
Entäpä valkoine nahkaistuin, sellaista ei tuotannossa ole ollut.
Muutakin sanottavaa olisi, mutta tässä nuo oleellisimmat, ihan oikeaa mallailua ei ole tehty muuta kuin maalattujen osien osalta.
Sorry, ei kovin ihmeellisiä pointseja.
No tämä on pyörämalli ,missä taas on kromattuja osia.Korostan,ettei tämä ole alkuperäiseksi edes tarkoitettu.Enkä oo sellaista missään nähnytkään.Arvasit mun tarkoittaneen valkoista nahkaistuinta,siltä se toivon mukaan näyttää.Sitä ei ainakaan voinut maalata kiiltävällä valkoisella,keinonahka tietty vois kiiltääkkin.En halunnut,et ois saman näköinen kuin vaikka armeijan vihreä tai harmaa tusinamalli.
Jep. Eipä tuolla tallissakaan sellaista pärrää ole, joka näyttäisi siltä, että tehtaalta tullut ja kaikilla olisi… ;) Ideana vaikka -47 mallinen IC, jossa minivilkut… ;) Vai meneekö se jo "Mitä Jos"- osastolle?
Tero Lammimetsä kirjoitti:
Jep. Eipä tuolla tallissakaan sellaista pärrää ole, joka näyttäisi siltä, että tehtaalta tullut ja kaikilla olisi… ;) Ideana vaikka -47 mallinen IC, jossa minivilkut… ;) Vai meneekö se jo "Mitä Jos"- osastolle?
Voi olla, mietin omaa malliani,että laitanko "Mitä jos" osioon,mutta aattelin,että pyöräs on niin paljon alkuperäisvaikutteita kumminkin,et pistin normaalien joukkoon.Toiset tykkää,toiset ei.Siis mallin näöstä.
Pirteän värinen triumph.Kromia riittää ihan ketjuihin asti.Valkoinen nahkasatula mielestäni sopii kullanväriseen runkoon ihan mukavasti.Tankkikin asettuu varmaan oikeaan asentoon kun ottaa pyörän pois seisontajalalta.
Tälläistä ei varmaan livessä vastaan tule,mutta tepon virityspajalla näkyy ;)
Mites muuten on, pitäiskö näissä auto ja pärrä malleissa heittää aina "mitä jos" osioon jos ei ole varsinaista esikuvaa? Mulla ainakin kaikki kaarat menis sinne sillä perusteella. Onko nyt niin että näissä malleissa ei rakentaja saa ilmaista yhtään omia näkemyksiään vaan aina verrataan alkuperäiseen ja sitten pitäisi vielä vanhentaa ja kromia ei saa olla, miksi? Kyllä kait näitäkin pärriä jonkin verran rakennetaan omien makujen mukaan ja vielä jopa puunataan jotta olisivat mahdollisimman kiiltäviä ja puhtaita.

Itse arvotelisin mallia lähinnä teknisen onnistumisen mukaan, tietysti lisäähän se pisteitä jos kokonaisuus pelittää oli sitten orkkis tai ei.

Ei paha väriyhdistelmä ollenkaan, vähän sormenjälkiä pois ja viimeistelyä(yksityiskohtien maalailua jne.) niin siinä se on. Kromit ois muuten voinut korvata Alcladilla.
Seppo Nurminen kirjoitti:
Mites muuten on, pitäiskö näissä auto ja pärrä malleissa heittää aina "mitä jos" osioon jos ei ole varsinaista esikuvaa?
Mielestäni pitäisi, mutta tässä ei ole sellaisesta kysymys. Tämän esikuva on Triumph Tiger 100. Maalaapa mallin millaiseksi tahansa, se ei ole vielä uuden luomista eikä muutostyö, joka oikeuttaisi kunniakkaaseen What If -titteliin.. :)
Pitääpä tarkentaa, eli tarkoitin juuri tämän triumphin kaltaisia malleja joilla ei siis ole 1:1.een olemassa olevaa esikuvaa, mutta ei siis ole näitä luomistuskia harrastettu. Lähinnä ylläolevista kommenteista tuli mieleen koska juuri tuo 1:1 esikuvan puute tuntuu haittaavan tai ainakin se että ei vastaa juuri trumpan insinöörien suunnittelemaa esikuvaa. No joo, näyttää sekin näissä vanhemmissa prätkissä häiritsevän että kiiltävät uutuuttaan, näin kun ei missaan nimessä voi olla;)
Seppo Nurminen kirjoitti:
Pitääpä tarkentaa, eli tarkoitin juuri tämän triumphin kaltaisia malleja
Niin minäkin. Mielestäni malli on What Iffi vasta, jos tehdään jotain rakenteellisia muutoksia, joissa on jokin uusi ajatus sarjan esikuvaan verrattuna.
Tarkennan ajatusta; Triumph Tiger 100 kromatulla satulalla, karvapäällysteisillä lokasuojilla ja vihreällä stongalla kuuluu "moottoripyörät" -galleriaan. Sen sijaan samasta sarjasta rakennettu Triumph Tiger 100, joka on päivitetty 2000-luvulle uudelleen muotoillulla tankilla, nestejäähdytteisellä moottorilla jne. on What Iffi.
Kiitoksia mielipiteistä kaikille ylläoleville ja kenties tuleville,sekä mielenkiintoinen "what if" keskustelu syntyi puolivahingossa.Pekka kiteytti asian selkeästi edellisessä.
Pisteet siitä että malli on pistetty kasaan, itselläkin lojuu hyllyssä wanhoja Tamiyan malleja joista ei tosiaan tiedä mikä niiden kohtalo lopulta on. Parempi ois nekin niputtaa jonkunlaiseen perusmuotoon edes. Lisäpisteitä tulee myös näin moottoripyöräharrastajana mielenkiintoisesta mallista, kyykyt kun ei säväytä mutta tämä kyllä :-)
Tomi Eloranta kirjoitti:
Pisteet siitä että malli on pistetty kasaan, itselläkin lojuu hyllyssä wanhoja Tamiyan malleja joista ei tosiaan tiedä mikä niiden kohtalo lopulta on.
Niin, vaikka mallit jäävät joskus laatikkoonkin,niiden alkuperäis arvo nousee iän myötä ja joistakin,esim.60 luvunkin laatikoista voi saada satakin euroa mallista riippuen jos harvinaisempi.Hyvä sijoitus myös.
Tuosta saisi aika pienellä vaivalla hienon mallin. Bensatankki ei voi olla kromattu eivätkä varsinkaan tankin polvikumit. Tankin väriksi kannattaa valita sama väri kuin pyörällä muutenkin on. Ja ne polvikumit himmeän mustalla. Moottorin ja vaihdelaatikon lohkot ja sivuposket ovat paljasta alumiinia. Sylintereiden kuuluu olla mustat ja kannen väri on alumiini. Jätä tönäreiden suojaputket kuitenkin kromatuiksi. Etu- ja takapyörän vanteet olivat tuohon aikaan samaa väriä pyörän yleisvärin kanssa. Pinnat kannattaa hioa ohuemmiksi ja jarrunapojen kuuluu olla alumiiniset. Satula on aivan liian kapea ja väärän mallinen. Värin kuuluu olla musta, mutta valkoinen on ihan hauska. Koska kyse on brittipyörästä, on päivänselvää että moottorin
saumakohdissa kuuluu olla öljyvuotojen patinaa. Pakokäyrät kannattaa maalata metallin värisiksi ja käyrän ja sylinterin liittymäkohtaan kannattaa maalata ohut sinisen ja lilan värinen pinta - kuumuus on tehnyt tehtävänsä. Näillä skarppailuilla teet trumpasta aidomman oloisen.
Masa kirjoitti:
Tuosta saisi aika pienellä vaivalla hienon mallin. Bensatankki ei voi olla kromattu eivätkä varsinkaan tankin polvikumit. Tankin väriksi kannattaa valita sama väri kuin pyörällä muutenkin on.
Kerron tässä jo toisen kerran,että tämä pyörä ei esitä alkuperäistä versiota ja siksi värit ovat juuri sellaiset,joiksi ne halusinkin,toivoisinkin,että alkuperäiseen malliin ei tätä sekoitettaisi niin helposti.