Pienoismallit.net

Yamaha YZF-R1

Loppusuoralla

Teki toi kesäloma elokuussa pitkän katkon rakenteluun, ja syyskuun eka viikkokin meni töissäolon totutteluun, ilman että malliin olisi koskettu ollenkaan. Kait jonkinlaista motivaation puutetta aloittaa pakertaminen.
No nyt on kolmen viikon arki-illat tehty tätä ah, niin hidasta loppukasausta, ja tuntuu ettei jälkiä näy vieläkään. Onneksi takaraja on tuossa IPMS Openissa, eli pikkuhiljaa pitäisi valmista tulla.
Suuritöisimpiä yksityiskohtia, jotka tarkkasilmäinen kuvista huomaa, olivat nuo etujarrulevyt ja yllättäen noi tankin alla olevat pienet sivuposket. Jarrulevyt on laminoitu Crazy Modellerin etsisarjasta, itse levy kolmesta osasta, siihen päälle tuo musta keskiö, ja molemmissa levyissä 9 itikan kokoista rinkeliä kuvaamassa levyn niittausta keskiöön.
Sivuposkista Tamiya oli onnellisesti "unohtanut" tuon hiilikuitusiirtokuvan, joka kuuluu näihin puna-valkoisiin malleihin. Työtä noissa teetti osien kokoon nähden aivan liikaa se, että ne piti ensin maalata, hiilikuiduttaa, lakata ja lopuksi vielä maalata tuo alaosa puolikiiltävällä mustalla. Siirtokuvana käytin Scale Motorsportin arkkia, jonka mittakaavaksi oli merkitty 1:24, mutta näyttää mielestäni ihan hyvältä tässä tuplakokoisessa mallissa.
Toki muutakin edistystä on. Tankki-takakate yhdistelmä on nyt paikallaan (olisi pitänyt sovittaa ensin, etukiinnike teetti töitä koska oli liian paksu maalauksen jäljiltä). Samoin etupää odottaa vain katteita, paikalleen on löytänyt mittaristo, jarrunestesäiliö ja johdotukset. Taakse rakentelin rekisterikilpeen siirtokuvista R1-merkin, Tamiya ei tarjonnut kuin japanilaista kilpeä.
Pari pikkuosaa on vielä maalaamatta (tankinkorkki ja kuskin jalkatapit). Ne kun saa viimeisteltyä, voi aloittaa katteiden paikalleen taiteilun.

06.10 Sain alakatteen taisteltua (lähes kirjaimellisesti) paikalleen. Vaikeuksien syynä oli toi ohjeesta poikkeava rakennusjärjestys. Ohjeen mukaanhan kate liimataan kahdessa osassa paikalleen, mutta tällöin pohjasauman peittäminen on mahdotonta. Nyt kun katetta sovitti yhtenä palana, olivat paikat todella ahtaita! Ensinnäkin se piti saada työnnettyä riittävän suorassa jäähdyttimen ohi, ja tämä edellytti taas kerran etupyörän irrotusta. Samoin katetta joutui levittämään aika raskaalla kädellä, ensin että se tuli moottorin ohi, ja loppumetreillä vielä tuolta takapään kiinnikkeiden kohdalta. Usko oli välillä loppua, mutta hommasta loppujen lopuksi selvittiin varsin pienillä vaurioilla, vain jarrupolkimen kiinnitys antoi lievästi periksi.

08.10 Kaikki osat on paikallaan! Nyt enää muutaman ruuvinkannan maalaus ja pari paikkamaalausta, niin homman voi kuitata valmiiksi, ja ihan aikataulussa.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

prätkistä en tajua tuon taivaallista, mutta blogi on kiinnostanut todella siistin rakennusjäljen takia. Siksipä ajattelin kommenttia heittää, että mielettömän hieno on tulossa.
On kyllä erittäin aidon näköinen,mielenkiintoista nähdä,on lähellä tuleva viikon malli titteli.