Pienoismallit.net

Yamaha YZF-R1

Pyörillään... ainakin melkein

Tarkoitus oli esitellä seuraava vaihe niin, että laitteessa olisi pyörät alla, mutta painaa mökkiviikonloppu sen verran päälle, ettei ihan ehdi. No jatketaan sitten ensi viikolla tähän samaan merkintään. Homma jatkui tuon keulan kasaamisen jälkeen sillä, että liimasin tuon huggerin lopullisesti kiinni swingiin, ja ruuvasin swingin kiinni runkoon. Tuossa oli pieniä vaikeuksia, takapyörä ei ollutkaan asettunut kunnolla tuon takarattaan kanssa yhteen, vaan jäi ikävästi vinoon. Sitä piti sitten varovasti herkistellä (kokonaan irti sitä ei enää swingistä saanut). Taas yksi muistettava asia seuraavissa pyöräprojekteissa (ja miksei muissakin): tarkista, tarkista ja vielä kerran tarkista!
Sitten piti viimeistellä tuota pakoputkistoa noiden kiinnityspannan reikien osalta maalaamalla reiät mustaksi. Nämäkään eivät ole ihan oikein, alkuperäinen rakennehan on se, että tuo pönttö on ympäriinsä "hiilikuidutettu" ja kuitu näkyy tuon pannan kevennysreiistä. Tuohon rakenteeseen pääsyyn olisi vaan joutunut tekemään aika isoja modifikaatioita, varsinkaan kun tähän ei tuota pantaa saa etsiosana.
Pakoputkiston asennuksessa pelkäsin sopivuusongelmia, putkistohan on liimattu läjään useammasta osasta, ja vaikka nuo alkukäyrät tuli sovitettua liimauksessa irtokoneeseen, en ollut satavarma kuinka asetelma istuu. Loppujen lopuksi vaikeuksia ei kuitenkaan ollut, alkukäyrien päihin säästeliäästi liimaa, paikalleen ja takapää tuolta jalkatapin juuresta ruuvilla kiinni.

01.07 No nyt se on pyörillään! Tosin eturengas pitää vielä kerran irrottaa jarrulevyjen asennusta varten, ovat vielä vähän vaiheessa. Tosin etupään kasaaminen oli sinällään aiheellista jo vähän ennakkoon, koska pyörää on nyt helpompi ja turvallisempi säilyttää noiden loppuosien viimeistelyn ajan. Jäähdytin letkustoineen tuli paikalleen, toi jäähdyttimen korkin väri in vähän kuvitteellinen, oikeassa se lienee musta (pitäiskö laittaa what-iffiksi), mutta antaa näihin paljaisiin kuviin vähän väriä, katteiden altahan toi ei juuri näy. Lopuksi piti vielä vähän mallintaa miltä tämä näyttää tankki ja satula paikallaan (ovat vielä vähän koholla, koska sovitteet ovat niin tiukat, että ne on lopullisesti asennettava kerralla).
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!