Pienoismallit.net

Yamaha YZF-R1

Kromausta ja foilausta

Taas on mallia nykerretty toista viikkoa eteenpäin, ja edistys on uskomattoman vähäistä! Viime viikko meni tuon pakoputkiston kimpussa, ensin kasaanliimaus, pari pikku kittausta ja niiden viimeistely. Sitten päälle Humbrolin kiiltävä musta, äänenvaimentimeen hiilikuitusiirtokuva, sen lakkaus ja lakan kiillotus (jäi pari ryppyä tuohon siirtokuvaan, oli pakko tasoittaa). Sen jälkeen teippaus ja kromatut osat Alcladin kromilla, peläten siirtokuvien repeämistä teippauksia poistaessa. No, kaikki meni onneksi hyvin!
Nyt on valmisteltu etuteleskooppeja, joiden käsittely oli hyvin samantapainen kuin putkistonkin. Ensin valusaumat pois ja pari kittausta, pohjalle toi emali ja päälle sitten Alcladeja. Noi upparin yläputket vedin Pale Gold sävyllä, ovat vain ikävästi vähän kultaisempia kuin oikeassa, mutta toi Titanium Gold olisi taas ollut liiankin vaalea. Putkien alaosa tuli Duraluminium-sävyllä ja itse liukuputki piti taas päällystää BMF-kalvolla. Jarrumäntien kannet maalasin käsin Lifecolorin sinisellä, jarruletkun alkuosan mustalla.

23.06 Lisätään nyt tähän, kun ei yhtä kuvaa varten viitsi uutta merkintää aloittaa. Jatkoin keulan kasaamista maalaamalla ylä- ja alakolmiot ja noi kahvojen kiinnitykset. Nyt keula on liimattu nippuun, etupyörä on (itseasiassa vielä väärinpäin) ruuvattu väliaikaisesti paikalleen avustamaan tuota keulan liimaamista suoraksi. Tuo suoruus on ensiarvoisen tärkeätä näissä pienoismalleissa (kuten oikeissakin), sillä vähäinenkin vääntyminen näkyy todella ikävästi (ei kellään seiso CX500 Hondan kasaamatonta mallia, josta haluais luopua?).
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Meinaatko käyrät sinistää, vai onko ajamaton malli?
Kyllä mulla enemmän silmää miellyttää tämä www.yamaha-motor.pl…/designcafe/en/Images/1999_avas_6639_1999_yzf-r1%20PS_tcm71-292247.jpg
Putket ei välttämättä tässä sinisty, vaan vetää enemmän kuparin/kullan värisiksi, kuten tässä: www.yamaha-motor.pl/designcafe/en/Images/1998_R1_NAKLS%20PS_tcm71-292235.jpg
Prätkistä en tajua hevon… no mitään, ja eivät edes kovin kiinnosta mutta teet niin siistiä jälkeä että jumituin seuraamaan tätä blogia. :)
Oletan että tuossa alakolmiossa kuuluu olla tuo sauma? Sulla on kiva silmä noille erilaisille sävyille, mitä näissä kaikenlaisissa mekaanisissa vehkeissä kuuluu ollakin. Ei ole samaa alumiini maalia joka paikassa, vaan malli herää lähes henkiin, kun katselee noita sävyjä. Sitten vielä tuo siisti työn jälki, tai oikeastaan, jälkien puuttuminen. Aina ilo silmille, lisää odotellaan.
Petri Huhtala kirjoitti:
Oletan että tuossa alakolmiossa kuuluu olla tuo sauma?
Arvasin, että joku huomaa ;-) Joo, jos katsot tuota 2001-mallin kuvaa www.yamaha-motor.pl/designcafe/en/Images/2001_YZF_R1_14%20PS%2003_tcm71-291550.jpg niin se näkyy todella selvästi, tuossa ylhäällä olevassa linkissä 98-mallista jää jemmaan, mutta kyllä se sielläkin näkyy.