Pienoismallit.net

Yamaha YZF-R1

Swingi

Hidasta on taas nysvääminen, varsinkin kun mökkikausi kesähelteineen tuli sotkemaan harrastuksia!
Tottapuhuen, tuossa swingissä, eli keinuhaarukassa on yllättävän paljon tekemistä. Iskari on maalattu useammalla värillä, vaikkei kuvissa niitä juurikaan näy, ainut isommin näkyviin jäävä on toi jousi, joka Tamiyan tyyliin on tumma metallijousi. Päälle keltaista akryyliä, joka kestää joustavuutensa ansiosta näissä paikoissa vähän paremmin kuin emalit.
Swingi itse oli Tamiyalaiseen tapaan kromattu, siis kylpyyn ja Alcladilla alumiinia päälle. Vanteiden väri riippuu siitä, onko kyseessä sininen vai puna/valkoinen pyörä, sinisessä alumiiniset ja punaisissa mustat. Tosin tästäkin ilmeisesti on markkina-aluekohtaisia eroja. Mustan vedin Tamiyan puolikiiltävällä.
Jarrulevy on kasattu CrazyModellerin etsisarjasta, poikkeaa ikävä kyllä siitä mitä tehtaalla on asennettu. Sarjan hyvänä puolena on se, että etupäähän on tarjolla sekä suunnilleen vakio, että "piparkakku"-levy, joten etsilevyjä on melkein tuplat.
Toi takalokasuoja on vielä liimaamatta, pitää varmaan laputtaa se, että saa lopullisen kiillon esille. Samoin on vielä pari yksityiskohtaa maalaamatta, näkyvin tuo jarrun työsylinterin sininen.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

HUHHUH! Ompas hieno. Tuo punainen oikein elää ja tuo on aika elävän näköinen. Jousikin on oikean värinen
Kantri 28.5.2009 12:48 Vastaa lainauksella
Lainausta sinun tekstistä:Pitää varmaan laputtaa se, että saa lopullisen kiillon esille? Eli en ymmärrä mitä tarkoitat?
Kantri kirjoitti:
Lainausta sinun tekstistä:Pitää varmaan laputtaa se, että saa lopullisen kiillon esille? Eli en ymmärrä mitä tarkoitat?
Käydä läpi Micromeshin kiillotuslapuilla ja lopuksi Tamiyan tahnoilla.
Kantri 28.5.2009 16:55 Vastaa lainauksella
Kiitos ,meni jakeluun.Itse ostin kanssa jonkin aikaa sitten nuo micromeshin "laput/tyynyt",joka tapauksessa ne vähän paksummat ja edullisemmat.En ole kokeillut vielä niiden toimintaa.Olen ymmärtänyt että joku tavallinen autovaha olisi ihan ok viimeistelyksi? Mitä Tamiyan tahnoja tarkoitat?
Onko jotain erikoista jota olisi hyvätietää noiden käytössä?
Kaupunkilais järjellä pienimmästä isoimpaan ja lopuksi vahaus.
Kantri kirjoitti:
Olen ymmärtänyt että joku tavallinen autovaha olisi ihan ok viimeistelyksi? Mitä Tamiyan tahnoja tarkoitat?
Onko jotain erikoista jota olisi hyvätietää noiden käytössä?
Kaupunkilais järjellä pienimmästä isoimpaan ja lopuksi vahaus.
Tamiyalla on kolmeosainen kiillotustahnasarja, joilla jatketaan siitä mihin noilla Micromesheillä jäädään, viimeiseksi pinnan voi tosiaan vahata, joko autovahalla tai pienoismallikäyttöön tehdyllä (kallista). Parhaina pitävät noita karnauba -vahoja (luonnontuote). Normaaleissa autovahoissa on liuottimia, jotka *saattavat* vahingoittaa ei-automaaleilla maalattua pintaa.
Itse en yleensä ole koko Micromesh - sarjaa käynyt läpi, hyvin usein on riittänyt karkeudet 2000 (pahimpaan appelsiiniin) ja 3000 - 6000, ja sen jälkeen noi tahnat. Tahnojakin korvannut Autoglymin Paint renovator -nimisellä hiomavahalla ja sen päälle suojaava vaha.
Hiomisessa on varottava kaikkia kulmia, jotka hioutuvat todella helposti puhki. Kulmia voi suojata teippaamalla ne ennen hionnan aloittamista. Lakkaamattoman metallihohtopinnan hiominen muuttaa yleensä väriä, joten ne on aina lakattava.
Ja mielessä kannattaa pitää se, että todella huonoa maalipintaa ei yleensä saa hyväksi, tai ainakin se on vaikeaa/riskialtista (puhkihionta). Kannattaa siis pyrkiä lähes valmiiseen pintaan, jolloin yleensä selviää noilla tahnoilla/vahauksella.
Kantri 28.5.2009 19:39 Vastaa lainauksella
Tuon kulmien kulumisen olen kyllä huomannut,en ole ennen kyllä teippausta ajatellut.
Parastahan se olisi aina onnistua eka kerralla,mutta.No minulla oli/on se käsitys että noilla Mickromecheillä kun
tekee loppuun asti pitäisi tulla hyväpinta.Luulin että nuo tahnat on jotain tuolta välimaastosta,niitäkin varmaan "tuhatta"erillaista eli niin just;)
Tähän mennessä olen maalannut uutta pintaa niin kauan kun olen ollut tyytyväinen,toki hionut välissä.
Se vaan, jos joutuu liikaa hioskelemaan niin juuri nuo "kohokuvioinnit"/yksityiskohdat vaarassa.
Tällä hetkellä vielä kynäruisku opiskelua/kokeilua, niinkuin mallailu muutenkin ,niin paljon on eri aineita/maaleja tekniikoita ja lisää tulee.
Kiitti vastauksesta.