Pienoismallit.net

Yamaha YZF-R1

Siirtokuvitusta

Pari iltaa taistellut noiden siirtokuvien kanssa, ja vielä puuttuisi alakatteen toiselta puolelta pari tarraa.Tässä mallissa on Tamiya toimittanut todella ohuet siirtokuvat, onneksi sentään irtosivat taustapaperista tuon normaalin 10 sekunnin liottamisen jälkeen. Noi katteiden mustat raidoitukset on toteutettu siirtokuvilla, joiden paikalleen saaminen on todella työlästä, ryppy jäi tuon alakatteen raidoitukseen, samaan paikkaan molemmille puolille. Eikä täysin oiennut edes huolellisella MicroSolilla lutraamisella. Kun raidoitukseen jäi vielä paikoin mustalla maalilla paikattavaa, voi jälkiviisaasti todeta, että helpommin olisi toi raidoitus syntynyt maalaamalla, varsinkin kun toi alaraja oli jo valmiiksi maskattu tuon punaisen vetämistä varten!
Toinen hidaste on se, että kyljen raidoitus on kaksikerroksinen, eli toi valkea kuviointi tulee erillisellä siirtokuvalla mustan päälle. Näiden paikoilleen laitto tietysti edellyttää, että se alempi on kokonaan kuiva (itse odotin koko vuorokauden).

11.05 Päivitetään nyt toi loppulakkaus tänne, kun se kuitenkin kuuluu tähän siirtokuva-kategoriaan. Sain paikkamaalailtua noi pienet siirtokuvien alta pilkistäneet punaiset, ihan siveltimellä ja Mipan vesiohenteisella mustalla. Tänään sitten pyyhin suurimmat MicroSol-jäämät pois osista nihkeällä liinalla, ja kun ne olivat kuivat ruiskuttelin kaiken päälle Mipan 2K -lakan, ohennettuna noin 50:50 suhteella, pari kierrosta ja välissä lyhyt kuivuminen. Ihan eka kierros siirtokuvien päälle kannattaa vetää hyvin ohuelti, ja kun osa on kierretty, aloittaa vastakkaiselta puolelta märällä kerroksella. Tämä siksi, että nämä 2K-lakat ovat suhteellisen ärhäköitä, ja siirtokuvien vahingoittaminen käy todella helposti. Lakkaus onnistui mielestäni todella hyvin, kiillottamaan joutuu lähinnä pari pakollista roskaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!