Pienoismallit.net

Yamaha YZF-R1

Runko ja katteet

Sai näin vappuhulinan keskellä taas potkittua tätäkin eteenpäin.

Pyörän runko on alkujaan alumiinia, joka näyttää lähinnä harjatulta, ei kiillotetulta. Tamiya on taas toteuttanut rungon kromaamalla, tosin ei täysin kiiltävänä (kromin alla ei ole sitä tyypillistä kirkasta lakkakerrosta). Mielestäni se kuitenkin oli liian kiiltävä, joten runko ja takahaarukka kävivät uimassa putkimiehessä. Tämän käsittelyn jälken ruiskutin niihin Tamiyan puolikiiltävän mustan ja sen päälle Alcladin alumiinin. Yksityiskohtia pitää vielä poimia esiin ja maalata tuo takajarrun nestesäiliö.

Katteet koottiin, toi alakate vastoin kasausohjeita, joiden mukaan se pitäisi laittaa puolikkaina paikalleen Tällöin kuitenkin saumojen viimeistely on mahdotonta. Katsotaan nyt, millainen jumppa tulee tuon paikalleen pujottamisesta. Kittiä joutui käyttämään pariin saumaan ja tuon peräpään yläpintaan, jossa oli ikävä hymykuoppa. Kittauksen jälkeen pintaan muovipohjuste, Zeron valkea pohjamaali ja Mipan vesiohenteiset valkoinen ja Rosso Corsa. Maalaus ja teippaus onnistui muuten hyvin, mutta teippaus pääsi vuotamaan, joten tuossa alakatteen kyljessä on nyt kuvassakin näkyvä punainen huntu. Täytyy koittaa ensin hioa tuota kevyesti, ja jos ei sillä lähde, tehdä pieni "paikko".

Satula maalattiin Vallejon mustalla, johon sekotin pisaran vaaleanharmaata. Päälle puolikiiltävä lakka.

Seuraavaksi olisi vuorossa kerros lakkaa ja siirtokuvarumba.

Edit: Enpä sitten pienen harkinnan jälkeen yrittänytkään tuon punaisen hunnun poistamista hiomalla, laskin, että pinta jää erilaiseksi kuin muualta, ja pieni huntu löytyi myös katteen alareunasta. Nyt kun maali oli kuivunut aamusta, suojasin tuon punaisen osan muovikalvolla ja parilla teipinpalalla ja ruiskutin noi ylivuodot ohuelti uudella valkoisella. Korjausta ei nähdäkseni erota mistään, eli huomenna lakkaa pintaan!

Edit2: Sain vedettyä Mipan 2K-lakan osien pintaan. Lakkaus onnistui kohtalaisesti, pinta näytti jo ihan hyvältä, mutta lakka näköjään kuivuessaan kutistuu tuon massan lievän epätasaisuuden mukaiseksi. No, tuohon kun sovittaa siirtokuvat, lakkaa uudelleen ja hieman kiillottaa niin hyvä tulee.
Kilpailuta autovakuutuksesi! Ota uusi vakuutus kätevästi verkossa. Vakuutusten siirto hoituu automaattisesti ja palvelu on sinulle maksuton.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!