Pienoismallit.net

Rommel

Aavikkokettu

Ensimmäinen 1:16 figuuri joka on työpöydälle päässyt. Malli oli mukavasti kasaan menevä ja mahdollisia asentoja oli kaksi. Kädet olisi saanyt myös kiinni kiikariin. Rommelilla oli useita mittatilauksena teetettyjä asetakkeja eri värereissä mutta päätin noudatta paketin kannen mukaista väritystä. Alustaksi on otettu vanha rakennuspalikka jonka öljyväreillä maalasin jäljittelemään arvopuu jäljitelmää.
Kasvot maalasin öljyväreillä. Kimmokkeen tähän sain Mallixissa oleesta jutusta. Kirjoittajaa en valitettavasti ulkoa muista mutta kaikki sekoitusohjeet ja vinkit olivat suureksi avuksi. Muuten käytin Vallejon akryylejä. Tomut tuli Tamiyan meikkiboksista pääasiassa.

Tulen tilaamaan näitä lisää koska valikoimassa löytyy useita mielenkiintoisia figuureita ja näiden työstäminen on erittäin sopivan mittainen projekti tehtäväksi muiden sivussa.

Kommentit

Vaatteiden osalta näyttää kohtalaisen hyvältä. Ehkä niistä olisi vähän elävämmät voinut saada mutta koska en tunne figuurimaalausta niin en tiedä miten.
Yleensä vaikeat silmätkin ovat onnistuneet ihan hyvin. Mutta sitten iho… Etenkin oletuskuvassa Rommel näyttää kovasti keltatautiselta…
Oippa 19.4.2009 16:23 Vastaa lainauksella
Kalle Rantanen kirjoitti:
Etenkin oletuskuvassa Rommel näyttää kovasti keltatautiselta…
Rommelilla oli keltatauti varsin pitkän aikaa Tobrukin piiritysvaiheen aikana.
Vaatteet on tosiaan nätit, mutta naamaan vähän varjostusta ja ehkäpä punasävyä. Liian keltainen.
Jos sillä olikin keltatauti, niin huulia se ei kellastuta??
Tupe 19.4.2009 17:16 Vastaa lainauksella
Timo Rissanen kirjoitti:
Jos sillä olikin keltatauti, niin huulia se ei kellastuta??
Se on syöny hiekkaa.
JP Ekman 19.4.2009 18:36 Vastaa lainauksella
Kun tarkasti katsoo, niin kyllä noissa huulissa punaisuutta näyttää olevan. Tosi makeen näköinen, vielä kö sais aatun siihen vereen.
Pidän kovasti. kasvojen väri ei ehkä ihan nappiin, mutta kasvojen ilmekkyys ja silmät kyllä onnistunut tosi hyvin.
Ainoa mikä mua häirittee on tuo kiilto lähinnä takissa. Mutta se taitaa olla taas valaistustekninen jutska. Toisissa kuvissa nimittäin kiiltelee eri paikat.
Ehkä hieman enemmän varjostusta olisi saanut olla, mutta kokonaisuus hyvä.
pophead 20.4.2009 12:11 Vastaa lainauksella
Kiitokset mukavista palautteista. Keltaisuutta tosiaan on vaikka tarkoitus oli kyllä hakea rusketusta. Sävyjen hakeminen oli hiukan hankalaa, kun puuttui väreistä kokonaan flesh tint joka olisi tietenkin ollut pohja kaikelle. nuttuun jätin hitusen kiiltoä koska kyseessä nahkatakki.
Heikki Mustonen kirjoitti:
Nuttuun jätin hitusen kiiltoä koska kyseessä nahkatakki.
Oliko Rommelilla olemassa nahkatakki myös asetakin leikkauksella? Pitkä nahkatakki näkyy useammassakin kuvassa tästä kaverista mutta veikkaisin kyllä että tuo takki olisi ihan perinteistä villakangasta tai jopa puuvillaa, Afrikassa kun on välillä aika kuuma.
pophead 20.4.2009 14:49 Vastaa lainauksella
Omassa päässähän tuo on tosiaan nahkaa. Taitaa olla vain mielikuva minkä mukaan oon tuossa menny. Ohjeissa tosiaan puhutaan että useampaa mallia takkia oli Rommelillä käytössä ja mittatilauksena kaikki. Ei siinä taidettu mitään nahkasta kyllä puhua. Pitänee siis hiukan vetästä himmeemmäksi tuota.
Keltatauti on siitä hyvä ,ettei erotu niin paljon aavikolla,valmis naamioväri ;) Mutta malli on hieno.
helytkin kaulasta hyvät