Pienoismallit.net

Gibson Flying V

Paperimalleilla jatketaan, tällä kertaa kitaralla. Mitäs tästä lopputuloksesta nyt kehtaa sanoa. Kaukaa sitä ei mielellään katsele, koska näkee, että kyseessä on V-kitara. Läheltäkään sitä ei mielellään katsele, koska silloin kauneusvirheet ja huonosti leikatut/liimatut saumat hyppivät silmille. Mutta tulipahan tehtyä ja vuodatettu sen eteen verta, hikeä ja kyyneliä. Jos joku tästä kitarasta innostuu ja aikoo koota omansa, varoituksen sananen: tämä EI ollut helppoa eikä hauskaa, vaikka olikin palkitsevaa.

Kuvat ja kuvatekstit kertokoon muuten omaa tarinaansa. Muutama vaihtoehto kitaralle oli, mm. erilainen otelauta, erilaiset mikit (olivat sen verran isokokoiset, etteivät jostain syystä mahtuneet paikalleen), kullanvärinen talla ja vibrakammella varustettu tremolo. Kitara ei ole minulle ollenkaan tuttu instrumentti, joten äskeisessä termistössä saattaa olla virheitä. :)

Nauhojen kanssa on kaksi vaihtoehtoa. Ykkösvaihtoehdossa nauhat on kokonaisuudessaan printattu paperiin. Tällöin tulee vaikeuksia, kun pitäisi yrittää saada paperi siististi leikattua siitä kohdasta kitaraa, jossa nauhat leijuvat mikrofonien yllä. Kakkosvaihtoehdossa taasen nauhoja ei ole printattu, joten voi koota kitaran ilman nauhoja tai sitten lisätä ne itse vaikkapa metallilangasta. Menin sitten kakkosvaihtoehdolla, mutta epäilen kyl hiukan sen fiksuutta. Päätelkää itse, näyttääkö kitara hyvältä noin.

Säätönuppien kanssa oikaisin vähän ja tein ne latomalla useita ympyränmallisia paperinpalasia päällekkäin. En jaksanut tätä pitkään, joten nupit ovat nyt hyvin littanoita kun vertaa oikeaan kitaraan.

Tuhosin yhden paperiliittimen, jolla tein kitaraan tuon pikku vivun säätönuppien oheen sekä kiinnitystapit olkahihnalle.

Kitara ja kokoamisohjeet ladattu täältä. Sivustolta on ladattavissa muunkinlaisia kitaroita, mm. akustisia, puoliakustisia ja ei-V-mallisia.

Kommentit

Terve Jorma!
Hieno V! Minulla oli tollainen 80-luvun alussa(siis oikeasti) Kitaraa voi kuulla Remu Aaltosen soololevyllä "Zin Khan" kipaleessa "Tonite") , mutta onneton menin myymään sen. Tulee muistoja mieleen… hienon mallin olet tehnyt kunhan poistat noi ylimääräiset liimat tallasta poies. Omani oli alunperin ns. "tupakkasunburst". Nastaa, että joku tekee myös soittimista malleja!!!
Mulla noita "Lentäviä V:ee palikoita" kotona jo ihan riittävästi… vaimon mielestä… ;)
Parasta V:eetä oli kuitenkin Randy Rhoadsin Fernandes… EI tämä Accept Restless and wild:kaan huono ole.. :)
Ei tainnu olla Accept vaan Michael Schenker. Hieno kirves joka tapauksessa. Pitäisiköhän itse näperrellä tuo Brian Mayn Red Special. Minulla on myös flying V, ei tosin aito vaan Ibanezin '70luvun alussa valmistama kopio.
Michael Schenker taitaa tosiaankin olla. Jostain syystä en enää löydä sivulta sitä versiota, jonka latasin. Siellä kun on nyt vain semmoinen, jonka pleksi on kokovalkoinen. EDIT: Ja eikumitä. Kuva vain valehtelee.

Kiitoksia positiivisesta palautteesta. Täytyy katsoa, mitä kivaa tuolle tallalle vielä keksin.
Axel 12.4.2009 19:55 Vastaa lainauksella
Yksi pikku juttuu puuttuu: kitaran päässä ei ole Gibson -tekstiä mikä kertoo että kyseessä on Gibsonin valmistama kitara. Mutta ei se nyt paljoa haita noin upeassa kokonaisuudessa. Tosi näyttävä kitara.
Axel Andersin kirjoitti:
Yksi pikku juttuu puuttuu: kitaran päässä ei ole Gibson -tekstiä mikä kertoo että kyseessä on Gibsonin valmistama kitara.
Ei herra Schenkerin oikeassa kitarassakaan ole, eli kaikki on kuten pitääkin.
Axel 12.4.2009 20:43 Vastaa lainauksella
Jyrki Hirvonen kirjoitti:
Axel Andersin kirjoitti:
Yksi pikku juttuu puuttuu: kitaran päässä ei ole Gibson -tekstiä mikä kertoo että kyseessä on Gibsonin valmistama kitara.
Ei herra Schenkerin oikeassa kitarassakaan ole, eli kaikki on kuten pitääkin.
Ai kappas vaan. Pieni virhe kun katselin vain nopeasti. :D
Tatti 2.4.2010 17:46 Vastaa lainauksella
Ihan hienon Gibsonin olet saanut aikaiseksi. Minäkin olen rakennellut näitä paperikitaroita, kun on saanut ensinmäiset viisi kitaraa aikaiseksi niin sitten alkaa jo homma vähän paremmin luistamaan. Oma printterini ei jostain syystä vain suostunut printtaamaan tätä Flying V:tä, vaan teki jotain suttua.
Ostin ensimmäisen Suosikkini vuonna 1973. Lehdessä oli piirros Marc Bolanista, joka soitti Flying V:tä. Jep, hieno on.
Todella hieno kitara,Jorma
ONKO TÄÄ MUKA PAPERIA???