Pienoismallit.net

Saksalainen SS-sotilas

Wiking Division

Piiiitkään pöydällä pyörinyt figuuri on viimein valmis. Dragonin Gen2 mallit ovat tunnetusti hyvin laadukkaita valultaan ja yksityiskohdiltaan, mutta eipä tästä ilman omia lisäyksiä taaskaan selvitty.
Saksalaisten sotilaiden vyöllä roikkuvat leipälaukut olen jo pitkään muotoillut itse Magic Sculptista, enkä tässäkään poikkeusta tehnyt. Nyt laukku istuu paremmin ja oman käden jälki näkyy :) Oikean käden muotoilin kiinnipitävämmän näköiseksi, eikä aseen kahva vain leiju sotilaan nyrkin sisällä. Vasen käsi sai kelvata lähes sellaisenaan pientä ranteen pidennystä lukuunottamatta.

Maalaamiseen käytin Vallejon akryylejä ja valkoisien housujen highlighteihin myös Winsor & Newtonin tuubiakryylejä. Vähän heräteostoksena ilmestunut akryylisarja vaikutti ihan toimivalta :)
Kasvoihin maalasin ensin ruiskulla ihonvärisen pohjavärin, ja siihen tein varjostuksia ruskealla öljylitkulla. Sen kuivuttua maalasin silmät ja vaalensin koholla olevia kohtia.
Vanhentamiseen käytin niin Tamiyan meikkisettiä, MIGin pölyjä kuin ihan öljyjäkin.

Maaston tekemisen aloitin liimaamalla styrokssiivun sopivan kokoisen muovinpalan päälle ja veistelemällä siihen maaston muodot. Upotin tynnyrin ja leikatun puunrungon jo tässä vaiheessa maastoon. Sen jälkeen valmistin yleistasotteesta, hiekasta ja ruohosirotteesta massan jonka levitin styroksin päälle, ja kuivuttua maalasin sen ruiskulla tumman ruskeaksi, kuivaharjailin ja litkuttelin eri sävyillä. Sekoitin kahdesta eri ruohosirotteesta, teenpuruista ja murskatuista koivunsiemenistä omaa sirotetta ja liimasin sitä maastoon. Maalasin sitä varovasti ruiskulla kellertäväksi, mutta varoin maalaamasta kohtia, jossa maa näkyy selvästi. Annoin ruoholle vielä vihreyttä kuivaharjaamalla sitä, yllätys yllätys, vihreällä maalilla. Lopuksi maalasin vielä puunrungon ja tynnyrin ja lisäilin jälkimmäiseen vielä ruostechippauksia pensselillä.

Märän sulavan lumen valmistin samalla menetelmällä kuin toisessa tekeleessäni tällä sivulla. Sekoitin valkoisen liiman ja veden maitomaiseksi seokseksi ja lisäilin siihen vähitellen ruokasoodaa kunnes sekoitus oli pirtelömäistä. Sitten vain levittelin sitä alueille, joihin lumi "vetäytyy" sulaessaan. Toisin sanoen syrjäisiin paikkoihin kuten tynnyrin ja puunrungon vierustoille. Ensimmäisellä kerralla lumen kanssa tuli vähän ongelmia. Kosteana seoksena se ilmeisesti sulatti vähän akryylimaaleja, ja imi sitä itseensä muuttuen paikoitellen rusehtavaksi. Ei muuta kuin raaputtamaan se pääpiirteittäin pois. Lakkasin lumen alueet, ja koitin uudestaan. Tällä kertaa tulos oli parempi, vaikkakin sama ilmiö toistui lievemmin samoilla alueilla kuin ekalla kerralla. Lopuksi vetelin maastoon ja lumeen vähän Johnsonin kirkasta lakkaa märän efektin luomiseksi ja liimasin figuurin siihen.

Lopputulokseen olen kohtalaisen tyytyväinen, vaikkakin kuvien katsominen oli silkkaa tuskaa. Paljain silmin figuuri näyttää hienon tasaiselta, mutta kuvissa röpöliäisyys paljastuu. :/ noh… lisää harjoitusta. Huomasin myös sen, että kun maalasin mallin sisällä lampun valossa ja kuvasin ulkona auringossa, värit muuttuivat huomattavasti pliisummiksi. Täytyy hommata auringonvalolamppuja.

Tällainen tällä kertaa. Toivottavasti pidätte ja jaksoitte lukea selostuksen

Topi Pajunen

Kommentit

Kantri 12.4.2009 17:53 Vastaa lainauksella
Jaksoin lukea:)Näistä figuist kun en juuri mitään tajua ,niin on ihan kiva että jaksoit kertoa vähän tämän tekemisestäkin.No sen mitä taas näen ,niin ihan hyvältähän tuo näyttää.
Jaksoin lukea. Kyllä tässä enemmän on hyvää kuin huonoa eli ensinnäkin yleisilme on hyvä, joka on mielestäni se tärkein asia dioraamoissa/vinjeteissä.
Sotilaan housut ja kypärä oikein hyvännäköiset ja pakki näyttää ihan oikealta. Takki mielestäni liian tumma. Asetta ja kasvoja mielellään katsoisi paremmassa valossa.

Alusta kaikkine lisukkeineen näyttää myös hyvältä varsinkin viimeisessä kuvassa, jossa taustapahvi tukee sitä. Lumi on vähän keinotekoisen näköistä.
ja nyt ne pisteet…
kiitoksia kiitoksia. Valaistus saattaa kieltämättä olla välillä liian tumma
Mistäs oot tehny lumen tohon. hieno dio! =D
.
Veeli eikö suomalisetkin ollut wiking divisioonasa ?
pohjoismaihinhan suomi kuuluu :) joten niitähän oli kyllä. suomalaisia oli 429 kunnes niistä muodostettiin töydennysmiesten kanssa pataljoona: 800 miestä :D
ok kiitos
muutenkin aiempi 'tietoni' ei ollut aivan paikkaansapitävää.

Pohjoismaisista suurimmaksi osaksi koostui Nordland (yksi yksikkö joka toimi osana wiking divisioonaa): pohjoismaiset & sveitsiläiset.
Lisäksi wikingissä oli pari muutakin ulkomaalaisista koostuvia yksiköitä:
631.Westland: hollantilaisia (-41 kesästä) ja belgialaisia 'flaameja'[toiselta nimeltään: SS-Sturmbrigade "Wallonie" (?) jos oikein muistan]
SS-panzer Grenadier Abteilung Narwa kesällä 1943: koostui virolaisista.

suomalaiset oli wikingissä vuosina 1941-43 kunnes he palasivat takaisin.