Pienoismallit.net

Florian Geyer

Saksalaisia ratsumiehiä

Dragonin sarja joka sisälsi kaksi SS-ratsuväkidivisioona Florian Geyerin miestä hevosineen. Pääsin ensimmäistä kertaa maalaamaan hevosia, sekä miesten takin pea-kaaviota. Valokuvista takkien kuvio ei erotu oikein hyvin, mutta itse olin lopputulokseen aika tyytyväinen. Harjoittelua vaadittiin, mutta sen myötä tuli taas saatua paljon hyvää kokemusta.
Paketti lupasi etsiosia, jotka kuitenkin tuottivat loppujen lopuksi pienoisen pettymyksen. Etsiosat käsittivät ainoastaan jalustimien jalkaosat. Jalustimien "remmit" ja hevosten suitset, kuolaimineen piti itse väkertää. Vähän ihmetyttää, että ne oli jätetty paketista pois, koska malli olisi ollut suhteellisen typerännäköinen ilman suitsia ja jalustimet ilman remmejä.
Hevosten maalaamisessa käytin ensimmäistä kertaa isommassa määrin öljyvärejä ja aion käyttää niitä jatkossakin. Eri sävyjen sekoittelu on helppoa ja pitkä kuivumisaika antaa mahdollisuuden perusteellisen työhön. Sekoittamani sävyt olivat monesti käyttökelpoisia vielä seuraavanakin päivänä.

Kommentit

Paketin kansi taustana sucks. Kokonaisuutena ihan kiva vinjetti. Alusta hyvännäköinen ja miehet ihan ryhdikkäitä. Konit ehkä pikkasen lelumaisia - en ole elämiä koskaan työstänyt, joten en osaa kyllä vinkata miten niihin saisi eloa lisää.
Ihan hyvä pikku vinjetti on syntynyt. Hevoset ovat ihan toimivat, vaikkakin jotain lelumaista niissä on. Jos olet koskaan ottanut tuijotuskilpailuja hummien kanssa, olet ehkä huomannut että silmät ovat hyvin tummat. Itse olisin ehkä maalannut hyvin tummalla ruskealla simmut ja heittänyt kiiltävän lakan päälle.

SS-uniformujen kuviot ovat hyvin haasteellisia toteuttaa todella realistisesti 1:35 koossa, ja näissäkin jälki on asteenverran sotkuista. Mutta ei suinkaan pahasti. Kyllä niistä tunnistaa mikä vaate on kyseessä.

Lopputuloksena tosiaan ihan onnistunut tekele. Lisäksi vielä mainitsen tien paikoitellen hyvinkin isto kivet. Pikkujuttu.. hyvä se on kokonaisuutena :)
Oikeassa olette, hevosten silmät ovat aika ihmismäiset… täytynee koittaa vähän korjailla.

Pea-kaavio onnistui muutaman uusinnan jälkeen ihan kelvollisesti, olisi pitänyt huomata ottaa valokuvia ennen litkuttelua. Litkutus tummensi takkeja aika paljon ja nuo kaavion pienet yksityiskohdat pääsivät katoamaan. Malli kuitenkin herätti kiinnostuksen pikkutarkkojen maastokuvioiden maalailuun. Aion seuraavassa projektissa koittaa myös jotain pikkelsikuviota, tavallisen perusharmaan sijaan.
Ukkojen päällä olevia Tarnjacke-maastotakkeja ja Tarnfeldmütze-päähineitä ei valmistettu ns "Pea"-kaaviossa (tunnetaan myös nimellä Dot44 ja Erbsenmuster, kaikki nimet sodanjälkeisiä keksintöjä), joka oli alkuvuodesta 1944 käyttöön tullut yleiskaavio joka ei ollut käännettävissä vihreä/ruskeavoittoisten puolten välillä.

Paketin kansikuvassa ukoilla on "plane tree" -kuvioiset maastopukineet, tästä kankaasta noita mainittuja varusteita tehtiin suurehkoja määriä. "Plane tree" näyttää tältä

Sorry niuhottaminen :)
Esko Koskinen kirjoitti:
Sorry niuhottaminen :)
Elä sorrittele, tämähän on mitä parasta tiedon välitystä ja sinä olet sitä varten olemassa (hymiö pallukoita perään)
Kiitoksia tiedosta, paketin perusteella sutaisin pojille tuon pea-tyyppisen kuvioinnin… Enpä taida alkaa muuttamaan.
Mistä materiaalista suitset on tehty? Ne roikkuvat kyllä luonnollisen näköisesti eivätkä leiju ilmassa.
Itselläni odottaa rakentamista 1 Tamiyan hevosvetoinen soppatykki ja siihen pitäisi värkätä suitsia ja muita remmejä.
Suitset on tehty oluttölkistä.

Voi olla, että parempiakin materiaaleja löytyy, mutta itse pidin tätä aika hyvänä.
Suitset sai taivuteltua mieleiseen muotoon ja ne pysyivät kuosissa sovittelun ajan.
Maalaaminen oli myös helppoa, koska ei ollut vaaraa, että suitset vettyisivät.
Suvi J 22.9.2009 14:16 Vastaa lainauksella
Hevosihmisenä kiinnitin huomiota _pieneen_ yksityiskohtaan muutoin hienossa työssä. :) Oikean puoleisella hevosella häiritsee hieman tiukka kankiohja (alempi). Yleensä joko molemmat ohjat ovat tuntumalla tai ylempi (eli bridong-ohja) tiukalla ja alempi löysänä.
Mikä näiden ratsujoukkojen tarkoitus oli ? Olen kuullut että hevoset vetivät tykkejä Itä rintamalla.
Jalkaväkeä nopeampi liikkuvuus maastossa minne moottoriajoneuvolla ei välttämättä ole asiaa.

Lisätietoa Wikipediassa
ok… kiitos