Pienoismallit.net

Brewster 239 "BW-393"

Tikkakosken Brewsterin innoittamana päätin taas vajaan kymmenen vuoden tauon jälkeen ryhtyä rakennushommiin.

Edellisistä hankkeista viisastuneena päätin asettaa tärkeimmäksi tavoitteeksi saada mallin joskus valmiiksi, eli joitakin kohtia olisi ehkä voinut hioa ja paklata enemmänkin. Samalla teemana oli ruiskun käytön harjoittelu ensimmäistä kertaa.

No, eihän se vieläkään IHAN valmis ole; jos joku sattuu tietämään minkä värinen selkäpanssarin pehmuste on, tai mitä kautta olkavyöt menevät ja mihin ne tuolin takana kiinnittyvät, tietoja otetaan kiitollisena vastaan! Myös pyrstön purjehdusvalon etsintä on vielä kesken sen ponnahdettua pinseteistä jonnekin…

Malli kuvaa konetta BW-393 Suulajärvellä huhti-toukokuun vaihteessa 1943. Aikaisemmin Luukkaisen nimikkona ollut kone on marraskuussa siirretty Windin nimikoksi ja sen myötä pyrstön olutetiketit ovat vaihtuneet ilmavoittoviiruihin, joita on tähän mennessä kertynyt 22. Kone on edelleen 1-lentueen väreissä ja valkoinen talvisuojamaalaus on poistettu kevään koittaessa. Lähteenä oli SIH21, s.97, kuva 1.

Kommentit

Näyttää todella hyvältä, mutta keltaiset osat ovat mielestäni muuhun koneeseen verraten hieman turhan siistissä kunnossa. Vai oliko niin että noita keltaisia maalailtiin jossain vaiheessa uuteen uskoon? Muuten on kyllä upea Brewsteri.
Minun silmät ei valituksen aiheita löydä. Komea kone. :)
Oikein hyvän näköinen Brewsteri.Oisko kevyt pöly käsittely tarpeen.Peräsimen sininen osa ja moottorin suojapelti näyttää turhan siisteiltä muuhun koneeseen nähden.Näyttää olevan ruiskun käyttö ainakin hallinnassa.Mitä maaleja käytit?
Tervetuloa takaisin mallailun pariin. Hyvältä näyttää ja ruiskunkin käyttö näyttää sujuvan. Antennilanka näyttää vähän väsähtäneeltä. Veikkaan että panssarin pehmuste on ollut ruskeaa nahkaa. Olkavyöt roikkuvat selkäpanssarin läpi tulevan vaijerin varassa, joka tulee selkäpanssarissa takapuolella kiinni olevasta vetorullasta. Vyöt ovat samanlaiset kuin Suomi-Fokker D.21:ssä.
Oheisten kuvien perusteella voi yhtyä Lappalaisen Antin lausumaan: tervetuloa takaisin! Hieno kone, kunhan vielä "säistät" noi kelta/sini kohdat muuhun koneeseen sopivammiksi.
Hieno isomman skaalan kone.Noita vanhennuspilkkuja kaipaisi keltaisiin pintoihin ja siniseen kenties myös.Jätin atennilangan omista pienistä Brewstereistä pois,niistä yleensä nopeasti paljastuu malli.Niitä on todella vaikea saada ihan suoraan,oli mittakaava mikä hyvänsä.
Kiitoksia kaikille kommenteista ja kannustuksesta!
Sininen on tosiaan aika silmiinpistävä ja keltainenkin turhan siisti. Mitään suurempia maalin lohkeamia en tosin moottoripeltien referenssikuvissa nähnyt ja öljytahrojakin on varmaan säännöllisesti pyyhitty pois. Taidan yrittää jotenkin haalistaa moottoripellit ja korostaa/kuluttaa peltien saumoja ja lisätä kiveniskeymiä? Vanhoissa valokuvissa peräsimen sininenkin näyttää pysyneen aika hyvin kankaassa kiinni, eikä sinne öljyäkään roisku. Kokeilen vaalennusta sinnekin.

Paavo: Maalit on Revellin ja Humbrolin emaleja. Kokeilin ensikertaa myös Johnsonin vahan hyötykäyttöä.

Antti: Kiitokset turvavyövinkeistä. Löytyyköhän mistään kirjoista kuvia?
Pohjaikkuna maalattu umpeen - vai oliko tässä Special Hobbyn sarjassa tuota ikkunaa ollenkaan mukana?
Jos tuo on todella ensimmäinen ruiskulla maalattu malli, niin saat minut ihastuksesta hiljaiseksi. Värit on keltaista lukuun ottamatta hyvin kulutettu.
Manne Koponen kirjoitti:
Antti: Kiitokset turvavyövinkeistä. Löytyyköhän mistään kirjoista kuvia?
Ei taida löytyä, Brewsterin olkavöiden mysteeri selvisi Keski-Suomen Ilmailumuseon gurujen toimesta. Olisi varmaan selvinnyt aikaisemmin, jos niitä kuvia olisi ollut.
Raimo Leino kirjoitti:
Pohjaikkuna maalattu umpeen - vai oliko tässä Special Hobbyn sarjassa tuota ikkunaa ollenkaan mukana?
On mukana.
Varsinkin huomioiden sen, että mallinrakennuksessa on kymmenen vuoden tauko ja ruisku on käytössä ensi kertaa jälki on aivan erinomaista. Koneen värimaailma ja valokuvat ovat myöskin hyvin silmää miellyttäviä.
Varsinkin oikealla kyljellä näkyvien maalilohkeamien toteuttamisessa on mielestäni hiomista, mutta yläpinnoilla kuluttaminen on onnistunut nähdäkseni paremmin.
Pienenä detaljina voi vielä huomioida, että Brewsterissä kuten muissakin amerikkalaiskoneissa on naamiovarin ja metallipinnan välissä joko keltainen tai vihreä sinkkikromaatti pohjamaali ja ainakin osassa BW koneita myöskin USA:n laivaston keltaista siiven ja joskus myös korkeusperäsinten yläpinnoilla.
Istuinvöihin lisään sen verran, että olkavöiden kiinnityskohta sijaitsee panssarin keskilinjalla hieman alumiini-istuimen reunan yläpuolella. Vyöt ovat vierekkäin kiinni vapaasti liikkuvassa metallisoljessa, vöiden välillä n. 15-20 mm rako. Lisäksi n. 5 cm soljen alapuolella vyöt on kiinnitetty toisiinsa n. istuinvyön levyisellä nahkavyöllä, tällä kohtaa vöiden etäisyys toisistaan n. 20 mm.
Kiristysmekanismista ei näy ulkopuolelle mitään, vähäinen tekniikka on kokonaisuudessaan panssarin takapuolella. Vöiden kiinnityksestä näkee, että käyttöön on aikanaan otettu yksinkertaisin ja nopeimmin sovellettavissa oleva ratkaisu, ylimääräisiä viritelmiä ei ole ryhdytty tekemään.
Vyöt näyttävät siltä, että mallia on otettu Saksasta, mm. lantiovöissä on samanlaiset levennykset kuin esim. Mersun vöissä ja lukituskin on melko samannäköinen.
Vöistä tulee aikanaan ihan kuvallistakin referenssiä.