Pienoismallit.net

B-24 SISSY LEE

Minicraftin malli. Sen korkeusperäsimessä ja -vakaajassa suurin vika. Ehkä uusi Hasegawa on korjannut sen. Ikivanha Revell teki osat oikein 1/72. Vanha Airfix B-24J oli/on n. 1/75.
Nokkapyörällisissä lentokoneissa on koneen painopiste usein päälaskutelineen kohdalla. Polttoainelastit ja ,pommareista puheenollen, lastin pudotus muuttaa koneen painopisteasetuksia. Joten tynnyri tai laatikko koneen pyrstön alla sopii Caravelleen ja Liberatoriin yhtähyvin. Tuuli voi myös heiluttaa tyhjää lentokonetta. Lentokentillä tuulee hyvin usein. Kirjojen mukaan Italian talvessa saattoi sataa lunta ja telttamajoituksessa olleet jenkit hytisivät silloin.
Stephen E. Ambrose'n kirja "Wild Blue" kertoo USA: varapresidentiksi päässeen George McGovernin sotaretkestä Liberator "Dakota Queen'illä". McGovern toimi koneen päällikkönä eli ykköspilottina. Tappioista kertovaa kohtaa en nyt löytänyt. Kuitenkin keskimääräinen taistelutehtävien määrä 8. AAF:ssa oli 14.72. Eli kirjan mukaan yli 50 % miehistöistä ei saanut suoritettua paljonkaan yli puolta vaadituista 25 taistelulennosta.

Kommentit

Ihan hieno vanhempi sotakone,näitä soisi näkevän lisääkin täällä.
Tohveli 9.3.2009 06:34 Vastaa lainauksella
Lisää kuvia, eri kuvakulmista jne.
Nyt lisäsin kuvia. Kutistin yhden kansion kuvia. Ehkä se kansio löytyy vielä. Silloin saisi enemmän kuvia näkymään, vähemmillä pikseleillä. Rakennusohjeessa muistiinpanoja:
Tehty elokuussa 1995. Saatu vaihtokauppana USA:sta. Aeromasterin siirtokuvat. Sguadron-Signalin "Strangers in a Strange Land, Vol. 2" sisältää kuvia koneesta. Se joutui helmikuussa 1945 tekemään pakkolaskun Sveitsiin. Sveitsiläiset suojasivat moottorit ja ohjaamon pleksit pressuilla, joten "cowlingien" värit vähän hakusessa.
Oli ainoa malli 12.9. 1995 IPMS-Hesan kesälomamallikisoissa. Maalattu bensamaaleilla. Oli 1996 ModelExpossa näytillä.
Terv.
Veikko
Meni sitten mallia enemmän valuuttaa oreganon ja paprikajauheen levittelyyn. Tämän mallin kai teit itse alusta loppuun?
Ei mennyt valuuttaa mausteisiin. Ne saatiin eräältä naapurinrouvalta, jonka talous muutti paikkaa. Tänään ruokaillessa katselin, että Santa Marian tilli olisi oikein hyvännäköistä. Kaadoin ne mausteet metsään ja tuhosin purkit. Ne oli aika isoissa pakkauksissa.
Kyllä tein ne kuulut Airbus A340 ja Airbus A380 mallit itse myös. Onko minun vika, jos niissä on alle 10 osaa? Ostin ne Aviation Shopista Helsingissä. Hinnat oli alle 20 € kappale. Missään en nähnyt sääntöjä Tampereen kilpailusta, mikä osoittaa että harrastuksen laajentuessa tarvittaisiin yleisiä sääntöjä ja ne pitäisi olla esillä! Protestimahdollisuus pitäisi myös olla! IPMS voi yrittää laatia sellaisia.
Tuomareista on aina pulaa ja ongelmaa. Hatunnosto Männikölle, että päivä sujui niin hyvin. Ymmärtääkseni Tampereella on IPMS Finlandin toimintaa, vaan Treen päivä oli FHRA Tampereen Seutu ry:n heiniä, no "Njet ei jummarra minakkko voetin!"
Ennalta luulin että Ikaalisten artesaanit olis tuomaroimassa. Oli heillä ainakin oma ständi siellä.
Liberatorista puheen ollen kirjoihin on mennyt eniten rahaa. Yhtään B-24:ää en ole livenä nähnyt. IPMS Finlandin gallerioista voi löytyä erään puolalaisen mallarin tuunaama Revell 1/72 B-24 malli, joka on voittanut ympäri €urooppaa palkintoja.
En tenyt Minicraftin mallia siinä mielessä alusta loppuun, etten ole kaivertanut muótteja enkä valanut osia. Ymmärrän Jousia osuuuden vaan Nuolet rupeaa pistelemään.
Tweet tweet
Palkinnot palautettu Tampereen Seudun FHRA:lle
Terv. VEIKKO