Pienoismallit.net

"Jyrkästi vasempaan!"

KV-2 vaunu etenemässä tieltä tuliasemaan pellonreunaan. Vaunu on rakennettu Trumpeterin sarjasta. Puu on omatuotantoa, kaksi yhteen liimattua männyn oksaa perusrunkona, johon on liimattu rautalangasta väännettyjä pienempiä oksia. Valmis ranka sai kotikittipäällysteen ja ruskean värin, lopuksi lehvästö Hekin foliagella.

Kommentit

Olikos tämä se "viikonloppukisan" malli? Ihan hieno. Itse olisin kaivannut sotilaita mukaan. Ja pystyykö vaunu liikkumaan ilman telapyörää? Kyllä kai mutta ei ole varmaan suositeltavaa? ;D
Mikko Suomela kirjoitti:
Olikos tämä se "viikonloppukisan" malli? Ihan hieno. Itse olisin kaivannut sotilaita mukaan. Ja pystyykö vaunu liikkumaan ilman telapyörää? Kyllä kai mutta ei ole varmaan suositeltavaa? ;D
Tämähän se…

Totta kai vaunu pystyy liikkumaan ilman yhtä telapyörää. Eikä tuolla vaunun keskivaiheilta puuttuva telapyörä vaikuta juuri mitään. Muisteltiin tuossa Tampereelta pois päin tullessa että kun aikanaan otettiin T-34 vaunusta (siis oikeasta vaunusta) keskimmäinen telapyörä pois, ei edes maavara pienentynyt.
Komea on dio. Tässä on sitä jotakin. Kyllä pyöränsä menettäneitä vaunuja on kuvissa näkynyt ja ovat olleet yhä liikuntakykyisiä. Jopa johtopyöränsä menettänyt vaunu kulkee jotenkin.
Hyvä tunnelma tässä, ei moitteen sanaa. Koskahan sais itse aikaiseksi nää dioraamahommat
Toisen maailmansodan ajalta on useita kuvia liikkuvista vaunuista ilman telapyörää. Keskivaiheelta puuttuva telapyörä ei vaikuta vaunun liikkuvuuteen juuri lainkaan. Rauhan aikana pyörä tietenkin vaihdettaisiin heti uuteen, mutta taistelutilanteessa ei moiselle ole aikaa. Viimeisimmän Irakin sodan aikaan näytettiin uutispätkässä lujaa vauhtia ohi ajavaa Warrior vaunua, josta puuttui keskimmäinen telapyörä.
Yksinkertainen, mutta toimiva dioraama.
Vaunu ja telat istuvat hyvin maaston mukaan.
Maasto ja puu ovat hienosti tehtyjä, ja niissä on hyvät värisävyt. Ehkä tuo pidempi heinä kaipaisi hieman vihreää sekaan?
Vaunun maalauksessa on jokin mikä ei istu meikäläisen makuun, mutta kokonaisuus on erittäin hyvä.
Tämä teokseni on ehkä paremminkin KV-2 vaunun "luonnonmukainen esittelyalusta", kuin dioraama. Teoksen ideana on, kuten nimikin kertoo, esittää vaunua kääntymässä jyrkästi tieltä pellolle. Kääntöjäljet eivät onnistuneet ihan niin hyvin kuin olisin halunnut. Joka tapauksessa, tämä vaunun kääntyminen ja alustan koon rajoitukset eivät oikein hyvin mahdollistaneet figuurien lisäämistä. Olisi ollut järjen vastaista asettaa esim. jalkaväkimiehiä kääntyvän Klimin välittömään läheisyyteen. Ajattelin ensin laittaa puun viereen tielle liikenteen ohjaajan osoittamaan suuntaa vaunulle, mutta kun sovittelin asetelmaa koefiguurilla, se vaikutti liian teennäiseltä. Joten lopputulos, "less is more", "vähemmän on enemmän".
Seuraavaan Tampereen keikkaan on jo suunnitteilla enemmän toimintaa sisältävä dioraama.
On todella hieno! Itsekin aion tehdä dioraamaa ja ajattelinkin kysyä miten teit tuon heinikon?
Tienvarren vihreä ruohikko on Hekin valmista ruohomattoa ja pellon pitkän heinän tein sokevan maalipensselistä leikkaamalla. Tökin vain sopivan kokoisia tuppoja tuoreeseen maa-aineeseen pystyyn.
mistä hiekka ja matto ostettu
Ruohomatto on harrasteesta.
Hiekkaa ei tarvitse ostaa, sitähän on maailma pullollaan. Tässä tapauksessa käytin suosikkiani Parolan panssarikentän hienoksi survoutunutta hiekka / muta sekoitusta kotikittiin miksattuna. Levitin märän seoksen alustaan, ja lopuksi sirottelin vielä pelkkää kuivattua hiekka / muta seosta kosteaan pintaan.