Pienoismallit.net

MT-109 G6

Ensimmäinen mallini joka tulee julkaistua ja kolmas kautta-aikain. Aloitin mallin rakentamisen jo pari vuotta sitten, kun mersut rupesi kiinnostamaan jostain syystä. Tikkakosken mersu piti olla lähtökohtana ja kävin sitä paikanpäällä katsomassa ja kuvailemassakin, ja kerkesin jo aloittaa maalaamisen, kun hoksasin tämän sivuston ja hetken katseltuani Teidän rakentamia malleja, johtopäätös oli että löin pillit pussiin ja merssu telakalle. Ei minulta tommosta synny millään ilveellä. Nyt 1.5 vuotta myöhemmin ajattelin, et kaippa sen on joskus valmistuttava, kun siitä on joutunut jotakin maksamaankin.

Eli Italerin 1/72 G6 suomi mersu. Hakaristit on Revellin suomi Hurricanesta, jotenka ainakin rungon risti on luonnottoman iso ja meni muutenkin pipariksi toi ristien sinistäminen. Kuomu oli vääränlainen ja yritin maalaamalla tehdä siitä oikeanlaista -> Eipä onnistunu tämäkään oikaisu ja liimasin vielä sitten taka ikkunatkin huuruun samaan syssyyn… Rekisteri numerot ja muut merkinnät on samasta Italerin paketista, jotenka tällä mallilla ei ole esikuvaa oikeasta koneesta. Taitaa olla "mitä jos…"

Saas nähä millonka seuraava malli valmistuu vai valmistuuko koskaan, mutta joka tapauksessa täytyy hommailla noita lakkoja, kittejä, siirtokuva arkkeja ja Jonssoneita sitä ennen, niin ei syyllisty heti noihin samoihin vääryyksiin kun nytten pääs käymään:(

Kommentit

Kuten itsekkin totesit niin rungon tunnukset on aivan liian isot.Toinen asia joka pistää silmään on alapuolella nuo keltaiset siiven kärjet.On jääneet hieman lyhyiksi.Raja pitäis kulkea tuossa siivekkeen massapainon kohdilla ja hakaristitunnus on sen keskellä.Ikkunan huurtuminen johtuu tuosta liimasta.Ensi kerralla vaikka puuliimalla, niin ei huurru.Antennilanka on esimerkillisesti.Seuraava malli on varmasti parempi,joten ei muuta kun sitä rakentamaan.
asdasd 11.2.2009 15:28 Vastaa lainauksella
Kolmanneks malliks tod. siisti! Ja eiku vaan uusia kokoamaan! Aiotko tehä tästä dioraaman vai pistätkö hyllylle?
No mutta…
Hyvä että malli valmistui. Täällä olevia malleja ei pidä katsoa sillä silmällä, että tuo ei minulta kyllä onnistu, vaan siten että tuohonkin on mahdollista päästä, kunhan harjoittelee.
Eipä tässä paljoa kommentoitavaa. Itse jo totesit ne pääasialliset viat ja puutteet ja Paavo loput. Samalla kun mitä jos-mallin teit, niin olisi ehkä kannattanut jättää tunnusten taustat valkoisiksi. Kuomun olisi melkein voinut maalata sen mukaan millainen mukana tuli. Niitä kun oli Suomi-koneissa ainakin kahta eri tyyppiä
Ei muuta kuin uutta putkeen…
MarkoV 11.2.2009 16:34 Vastaa lainauksella
Paavo Virolainen kirjoitti:
alapuolella nuo keltaiset siiven kärjet.On jääneet hieman lyhyiksi.Raja pitäis kulkea tuossa siivekkeen massapainon kohdilla ja hakaristitunnus on sen keskellä.
Oliskohan sitten Tikkakosken mersussa loppunu tuohon, vai mistäköhän tuon olen saanut päähäni lopetta liika aikasin. Näköjään samasta kuvasta huomaa, että navi valotkin unohtunu maalata…
MarkoV 11.2.2009 16:41 Vastaa lainauksella
Timo Rasimus kirjoitti:
Kuomun olisi melkein voinut maalata sen mukaan millainen mukana tuli. Niitä kun oli Suomi-koneissa ainakin kahta eri tyyppiä
Ei muuta kuin uutta putkeen…
Olis kyllä voinut, mut arvaappa olinko jo kerinny sotkea kuomun ennen kuin huomasin että tästäpä tulee what iffi väistämättä.

Valex: Pistän mallin hyllylle, ja vieläpä suhteellisen korkealle.
Ihan hyvän näköinen mese on.Muistaakseni Curtiss Hawk paketissa olis pienemmät sivumerkit,itse otin ne Airfixin malliin ja Jenkkimerkit Curtisiin toisesta sarjasta.Näin sain dekaalisarjan hinnalla uuden koneen.
Kantri 12.2.2009 16:05 Vastaa lainauksella
Onhan tuo edelleen MT-109 G6,eihän sitä asiaa käsittääkseni maalaus muuta.Tosin eipä ole kyllä hirveästi tietoa näistä,mutta kummastuttaa tuo mitä jos.