Pienoismallit.net

BW-372

Eka pienoismalli! Siirtokuvat olivat hankalia. En tiiä näkyykö kuvissa, mutta toisella puolella lentokonetta ei ole BW-372 siirtokuvaa. Maalit saatto mennä vähän hassusti, mutta ei kai se lopulta paljoa näy. Hyviä ja huonoja kommentteja saa lähettää. :)

Kommentit

No niin…
Hyvää tässä on selkeästi se, että olet koettanut maalata mallin. Maalauskaavio ei ole oikein ja huolellisuutta kaivataan reippaasti lisää, mutta kaaviossa on kuitenkin oikeaa olemusta. Yritystä on selvästi ollut ja se on hyvä alku se.
Valokuvien taustaksi olet myös saannut rauhallisen maton, joka antaa mahdollisuuden keskittyä mallin katsomiseen. Tämäkin on hyvä.
Itse mallissa on paljonkin puutteita, samoin maalauksessa ja siirtokuvatyöskentelyssä, mutta jokainen aloittaa jostain ja kun itse kymmenvuotiaana aikoinani aloitin mallien rakentamisen niin en muistaakseni ekoja maalannut lainkaan. Siihen nähden tässä on paljon parempi alkukohta.
Antenilanka kannattaisi koettaa saada kireelle, jo sillä ulkonäkö kohentuisi aika tavalla. Muuten ehkä antaisin tuon olla tuollaisena ja keskittyisin parantamaan seuraavissa malleissa. Teet ihan rauhassa mallia, älä hoppuile maalatessa ja asettele siirtokuvat huolella. Hahmottele maalauskaavio vaikka kevyesti lyijykynällä mallin pintaan ennen kuin alat maalaamaan. Välttämätöntä se ei ole, esim. itse en niin tee, mutta siitä voisi olla apua.

Kyllä se siitä.
Ihan komea Brewster! Mulla olis sama malli vielä laatikossa odottamassa. Valmiiksi rakennettu malli on aina saavutus :)

Pieniä parannusehdotuksia:

- Näyttäisi, että maaleja ei ole sekoitettu ihan tarpeeksi. Eli ihan sitä suljettua purkkia kannattaa ravistaa aika pitkään, jotta maalin rakenne tasoittuu. (oletan, että käytät Revellin maaleja)

- Jos joistain kohdista kuultaa läpi muovi (tai alla oleva väri), maalaa toiseen kertaan. Maalit ei, vähän sävystä riippuen, välttämättä peitä kunnolla yhdella maalauskerralla.

- Ota siirtokuva irti paperista (n. 30 s liotus, kuva kerrallaan, ei tarvitse leikata tarkasti rajoja pitkin) pienillä pinseteillä, aseta suurinpirtein kohdalleen, ja tämän jälkeen voit vielä siirrellä/käännellä kuvaa ihan rauhassa oikeaan asentoon/paikkaan esim pinsetin kärjellä, jollain tikulla tai vaikka mattoveitsen kärjellä (varovasti). Kun se on mielestäsi kohdillaan, paina talouspaparin palalla varovasti. Jos kuva pysyi paikallaan, paina vielä hieman pidempään ja lujempaa.
kiitti kommenteista! :)
Ja vinkeistä.
J Pokki 15.1.2009 17:05 Vastaa lainauksella
Ensimmäiseksi malliksi oikein hyvä. Tärkeimmät parannusehdotukset tuossa jo tulikin, eli ei niistä sen enempää. Haluan muistuttaa siitä, että älä sitten heitä tätä mallia ikinä pois. Kun olet kymmenen vuotta mallaillut ja taidot karttuneet, on tämä ensimmäinen malli todella hyvä muistutus siitä, mistä lähdettiin. Itseäni harmittaa suuresti, ettei yhtään alkuajan mallia ole tallella. Ei muuta kuin keep going!
Late 15.1.2009 17:29 Vastaa lainauksella
Vähän lisää hönkää Pokin kommenttiin. Mulla on tallella useita ihan hävettäviäkin poikavuosien malleja 1940-luvulta, ja nythän niitä sopii ihmetellä. Eihän siinä tarvitse muuta kuin odottaa.
Plussaa siitä, että tässä on ihan oikeasti omin pikku kätösin tehty malli alusta loppuun ja varmaankin toteutettu mahdollisimman tarkasti ohjeiden mukaan.

Se mikä heikentää mallia on tosiaan tuo maalipinta, jota on kyllä helppo parantaa seuraavaan tuotokseen eli sekoittamalla maalit kunnolla ja ehkä pientä pohjamaalia kehiin ennen varsinaista maalausta.

Ja mikä tärkein tämä on sinun ensimmäinen malli, joten kuuntele mitä Herra Pokki sanoi eli PIDÄ SE TALLESSA. Täällä on lukuisia kommentteja kehäraakeilta, jotka itkee kadonnutta nuoruuttaan :-)
Juuri,kuten edellä jo mainittiin,ensimmäinen malli ei voi olla yhtä hieno,kuin kahdeskymmenes.Taidot karttuvat rakentelun ja kokemuksien myötä.Olen itse rakentanut kymmeniä pienoismalleja ja vieläkin paljon paranneltavaa joka alueella.Teehän seuraava hieno malli meille ja ensimmäinen onkin usein se rakkain malli,vuosien päästä.
Komppaan edellisiä, itsellä kolme takana ja ne ovat minulle kuin lapsia… Junnuna sitä ei olisi tajunnut, mutta nyt niitä ei tuhota lutkulla tai papateilla… ;)
Hieno kone ja tärkeintä on juuri se yritys ja oppiminen. tervetuloa hienon harrastuksen pariin. ohjeita jo roppakaupalla tässä mutta yksi juttu että hätäilemällä ei kannata ikinä rakentaa rauhassa ja kyselee neuvoja ennen kuin hutkii, tästä on hyvä edetä seuraavaa mallia kohti.
Sydän sulaa aina kun näkee näitä aloittelijoiden ensimalleja ja muistelee aikaa mennyttä jolloin itse noin -70 luvun alulla aloitti mallailun senajan sarjoilla…

Pienen vihjeen annan minäkin sinulle…elikkä älä tee enää tälle mallille mitään vaan säilytä se tarkoin tällaisenaan ihan vain koska jos jatkat harrastastusta niin tämä malli,eka malli,on oleva sinulle se tärkein…kaiken alku…lähtöpiste.Kun harrastat pidempään ja ajan saatossa kehityt ja mallisi paranevat niin ei mene todellakaan kuin tuo 10 vuotta kun alat miettimään vanhoja tekeleitäsi ja alat kaipaamaan sitä tietoa että mistä lähdit ja kuinka olet kehittynyt niin siksi on hyvä säilyttää tämä tällaisenaan.
Nyt ei kannata ottaa arvosteluja millänsäkään vaan tehdä enemmän malleja ja kehittyä jos tunnet mielenkiintoa harrastusta kohtaan.

Toivotan onnea ja menestystä tulevien malliesi kanssa ja ettei unohtuisi niin tervetuloa tänne saittiin ja jäseneksikin,täältä saat arvokkaita neuvoja ja oppia.

Nuoret voivat oppia ,mutta vanhat eivät osaa kehittyä

siirtokuvien kanssa annan sinulle tämmöisen iänikuisen vinkin että laita tippa tai viisi fairya tai astianpesuainetta siihen haalean lämpimään veteen jossa siirtokuvia liotat niin saat hiukkasen enemmän aikaa niiden asettamiseen,pesuainehan haihtuu kun siirtokuva kuivuu mallissa kiinni.

Nytkin kun käyt kurkkaamassa ja arvioimassa toisten malleja(etenkin minun) niin huomaat että ei muidenkaan mallit sinällään kummoisiakaan ole,tasoa on laidasta toiseen -on oppipoikia ja on mestareita