Pienoismallit.net

Tiger I Ausf. E

Tässä olisi jälleen yksi pikkuskaalan tankki. Pitipähän tämmöistäkin kokeilla.
Tankki on maalattu ruiskulla käyttäen Vallejoa pääväriin ja Lifecoloria naamiointiin. Tankin litkutukset on tehty ensimmäistä kertaa pelkillä vesiväreillä. Tulos ja käytön helppous yllättivät positiivisesti, joten ainakin jossain määrin tulen tätä tekniikkaa käyttämään myös jatkossa. Pölytykset tein pastelliliiduilla.
Tankin rakennus oli varsin suoraviivainen ja helppo projekti. Osien sopivuus oli hyvä, eikä paljon valujälkiäkään ollut hiottavana. Ainoa yksityiskohta, jonka lisäsin oli tuon valon johto. Näissä malleissa käytettävien telaketjujen ystävää minusta ei kyllä tullut, mieluummin vaikka letkut ;)

Ei muutakuin kommenttia tulemaan…

Kommentit

Tohveli 10.1.2009 11:48 Vastaa lainauksella
Söpö on ku tiikeri pienenä. :)
Yksi seikka jäi kyllä pistämään silmään; nuo vetokaapelit,
voisit hieman "ruostuttaa" niitä. ;)
Vaikka yleensä jätän nämä pikkuskaalat kommentoimatta niin tiikerit säväyttää aina :-) Tämä menisi melkein jopa isommasta mittakaavasta, ainoat narisemisen aiheet tosiaan noista kiiltävistä vaijereista ja hirmuisen paksuista etulokareista mutta muuten oikein hieno.
-QWQ- 10.1.2009 12:55 Vastaa lainauksella
Näyttää hyvältä mutta vaijerit voisivat olla vähän sotkuisemmat, nyt ne kiiltävät liikaa. Raidat on maalattu todella hyvin!
Naamiomaalaus on hienosti tehty, mutta hopeanväriset vaijerit pudottavat kokonaispisteitä. Zimmerit-massa kuuluisi myös kaikkiin myöhäisen mallin (kokoteräspyörät) Tiger-vaunuihin.
En ole pitkään aikaan nähnyt näin näyttäävää 1/72:sta. Oispa ollut vielä nuo vaijerit vielä niin,,,PÄÄLYKÄINEN!
Esko Koskinen kirjoitti:
Naamiomaalaus on hienosti tehty, mutta hopeanväriset vaijerit pudottavat kokonaispisteitä. Zimmerit-massa kuuluisi myös kaikkiin myöhäisen mallin (kokoteräspyörät) Tiger-vaunuihin.
Sen verran tarkentaen että Gruppe Fehrmann:lta löytyy teräspyöräinen zimmerititön vaunu, mutta ko yksilö ei ole myöhäinen versio vaan ilmeisesti -43 versio päivityksillä. Offtopic koska kuvan vaunu ei em yksilöä esitä, mutta vinkkinä jos joku vaikka halajaa teräspyöräisen rakentaa ilman massausta.
Maalaus on hyvä. Komea pikkutiikeri. Vaijeriin vain nopeasti tumman harmaa litkutus ja ruosteenruskea kevyt harjaus, niin se on siinä. Mutinoista huolimatta olet onnistunut telaketjuissakin.

Eilen ostin samanlaisen tikrun ja T-34:n välipalamalleiksi. Hyvä tietää että näistäkin saa ihan kelvollisen mallin.
Hieno on Revellin pikku-Tiikeri. Ainoa mikä omaan silmään pistää on massauksen puute. Ehdottomasti paras Revellin 1/72 Tiikeri mitä olen nähnyt.
mika t. 10.1.2009 18:13 Vastaa lainauksella
Zimmereiden tekemistä vakavasti harkitsin tähän, mutta jätin ne tekemättä koska ajattelin ,etten välttämättä mittakaavasta johtuen saa niitä riittävän hyvin onnistumaan. Ehkä josjus toiste täytyy kokeilla ja vaijerit saa tässä kyllä vielä litkutuksia. Luonnossa ne ei ihan noin paljon kiinnitä huomiota, sillä valo oli melko lähellä mallia kuvattaessa ja korostaa niitä oikein :)
Ruiskumaalaus on hieno. Kuvassa 6 näkyy selkein rakennusmoka: kylki- ja keulapanssarilevyt eivät ole kiinni kunnolla. Levythän oli IRL hitsattu kiinni toisiinsa joten minkäänlaisia rakoja ei näkynyt. Litkutukset näkyvät ainakin kuvissa läikikkäinä.