Pienoismallit.net

Centurion 100 jkr

Tehty reilu 13 vuotta sitten. Oli ensimmäinen malli jonka maalasin akryyleillä.
GW:n akryylejä metallivärit ja Tamiyaa muut. Malli itsessään koostui 11 hartsi- ja yhdestä kipsiosasta (alusta). Oli samalla mun eka kosketus hartsivalettuihin malleihin ja ongelmia tuotti materiaalin hauraus ja liimauksen vaikeus. Kuulema liimausta olisi helpottanut osien pesu saippuavedellä, mutta eihän sitä silloin tiennyt.
Kaikki litkutukset tehty vesiväreillä. Valkoinen väri töyhtössä oli ongelmallinen varjostettava ja se valitettavasti näkyy.
Valitettavasti tätä mallia ei saa enää mistään (tai ehkä e-baysta), sillä tämän mallin aikana Verlindenin lafka teki vielä hyviä ja sopusuhtaisia figuja.
Valitettavsti vain kamera sanoi työehtosopimuksen irti. Laitan lisää kuvia kun saan sen tas toimimaan (ja akussa on virtaa, eli siitä ei ole kiinni ;-) )

Kommentit

Tally-ho 4.1.2009 22:07 Vastaa lainauksella
Erittäin aidon näköinen. Itse en ole figuureja maalannut, mutta lekomiehenä olen Centurionistasi impresseerattu!
Onnistuneen näköinen figuuri.
Mitenkähän tuon aikuiset haarniskat on pinnoitettu? kai niissä on täytynyt olla jonkinlainen pinnoite koska en muista nähneeni kovinkaan monta kuvaa ruostuneista haarniskoista.
On osattu maalata jo vuosia sitten:) Asu ja panssari ovat ok, mutta aina vaikea naama laskee hieman tasoa. Samoin mainitsemasi sulat.
Todella realistisen näköinen centurio.
Mallin haarniska ja phlaraet ovat käsinkosketeltavan hyviä ja viinipuinen komentosauva näyttää puulta. Ainoat miinuspuolen asiat ovat seuraavat: kasvot ovat jotekin jäykät ja meikatun näköiset. Iho ei näytä luonnolliselta ja kypärän harja on myös hiukka hakusessa. Kuitenkin mallin kokonaisilme menee reippaasti plussan puolelle ja Rooman historian innokkaana penkojana minua ilahduttaa nähdä malli jota ei ole tehty karkiksi vaan näyttää aidolta ihmiseltä.
hmm… jälkilisäys: Irvistääkö tuo oikean käden olkapää vähän?
Timo Rasimus kirjoitti:
hmm… jälkilisäys: Irvistääkö tuo oikean käden olkapää vähän?
Se ei pelkästään irvistä, vaan on irronnut kokonaan liimauksestaan ;-) Siinä just ongelma mitä mainitsin tekstissä, eli pikaliimakaan ei tahdo pitää osia kiinni toisissaan.
Naama on tosiaankin vain maalattu tamiyan Fleshillä ja vesivärillä vähän litkutettu. Pitäis joskus kokeilla vaikka öljyväreillä maalata uusiksi.. tai akryyliväreillä ensin tummentaa ja lopuksi kuivasivellä vaaleammalla värillä jotta sais kolmiulotteisuutta.

Kiitos kaikilla palautteen antajille :-)
Lyhyestä virsi kaunis: Isot plussat haarniskasta, todella vakuuttava. Kasvot ok, sulat aika kehenot
-Sami- 5.1.2009 14:27 Vastaa lainauksella
Realistinen, ja yksityis-kohtainen figuuri. Maalaus onnistunut hyvin. Hyvät, selkeät kuvat, mutta voisi olla takaa, sivuilta jne. Nyt on vaan kaksi, melkein "toisiansa syövät" kuvat.
-Sami- kirjoitti:
Realistinen, ja yksityis-kohtainen figuuri. Maalaus onnistunut hyvin. Hyvät, selkeät kuvat, mutta voisi olla takaa, sivuilta jne. Nyt on vaan kaksi, melkein "toisiansa syövät" kuvat.
Lue teksti loppuun. Siinä sanotaan että kamera ei toimi :-) Kun vaan saan sen korjautettua, niin otan lisää kuvia.