Pienoismallit.net

Canberra MK2

Suezin kriisin aikainen RAF:n Canberra oli mielenkiinnon kohteena tällä kertaa. Sarja tuli hankittua puhtaasti nostalgiafiiliksissä mallikaupan hyllyjä kolutessa. Lapsuusvuosien aikaisen Airfix sarjan kokoaminen välkkyi muistoissa.
Classic Airframesin Canberrasta siis tuli allekirjoittaneen ensitutustuminen paljon puheita ja mielipiteitä herättäneeeseen Ca-laatuun. Sarja kuuluu "limited run" matalapainevalusarjoihin ilman kohdistustappeja yms. sisältäen resiiniset ohjaamo-osat, laskutelinekuilut, pyörät ja joitakin pikkuosia.
Aikansa kun osia pyöritteli ja viilaili niin saihan ne sitten asettumaan yllättävänkin pienellä vaivalla.
Sarjan mitta- ja muototarkkuuksista en mene sanomaan mitään, osaavammat tietänevät vastaukset näihin.
Sellainen asia ainakin tuli mieleen, että ohjeet ja konekohtaiset detaljit ovat hyvin suurpiirteisesti kerrottu.
Jos haluaa tarkempaa yksilöintiä koneelleen, niin hyvä lähdemateriaali kuvineen lienee välttämätön näitä
rakennellessa.
Ai niin, joissakin noissa kuvissa näkyy tulitikku tukemassa konetta kuvauksen ajan, toivottavasti ei häiritse. Ständiä rakennellaan kovasti.
Mikään mestariteos tästä ei tullut, mutta rohkaisee varmasti jatkossakin rakentamaan uusia projekteja Ca:lta.
Canberraa 1/48 halajavalle on hyvänä vaihtoehtona Airfixin markkinoille hiljattain tuoma sarja. Tuossa raapaisu aiheesta downloads.hyperscale.com/canberra_download.html

Kommentit

Onpas hyvin onnistunut maalaus ja merkinnät, mielestäni juuri sopivasti vanhennettukin. Ja hyvin korjattu tuo pieni "taisteluvaurio".
Hienoa työtä. Siirtokuvat pääsääntöisesti istuvat alustassaan ja maalausjälki on realistista. Paneelien saumojakaan ei ole liioiteltu mikä yleensä tuntuu olevan muotia. Kaiken kaikkiaan kaunis Canberra. Nuo "Normandia-raidat" olivat minulle yllätys, mutta tuon ajan konekalusto onkin minulle lähes kirjoittamaton lehti.
AiJai kun on kaunis kone.Kokonaisuus hivelee silmää,on sen verran huolellisesti rakennettu.Raitojen kuultelu ei ainakaan kuvissa näy silmääni,päinvastoin raidat näyttävät lähes maalatuilta.
Vanhennusaste on juuri sopiva.Puhtaanahan näitä lintuja pidettiin.
Tosi asiallinen Canberra.Siististi kasattu ja hyvin maalattu.
Pasi Kiiski kirjoitti:
päinvastoin raidat näyttävät lähes maalatuilta.
Heh.. joo ne raidat kyllä maalattu mallisakin,kuvatekstini taitaa vaan olla hivenen harhaan johtava,korjataan..¨
Noita raitojahan myös oli hopeisen runkovärin omaavissa Canberroissa tosin väri oli jotain kelta-mustaan viittaavaa.
Jos lähtökohta ei ollut paras mahdollinen, niin lopputulos on hyvä. Ainoa mikä heti tuli mieleen puuttena; Noiden tunnuksien ja raitojen kohdalla olevat panelirajat olisivat ehkä voineet olla vahvemmin näkyvissä.
En tiedä pitäisikö oikeasti näin olla?
Jouni kyllä olet varmastikin oikeassa tuon panelirajojen erottuvuuden suhteen.
Varsinkin tuo sivuperäsimen tunnukset ja tietysti siipikokardit.Totta puhuen arkailin turhaankin vanhentaa noita tunnuksia voimallisemmin peläten rikkovani ne. "Johnssonit" kun ehtivät kuivua alla lähes viikon ennen kuin sivelin litkuja pintaan. Aikaisemmin tullut turhan hätäisellä aikataululla tuhottua siirtokuvia.
Niin ja kaikille kiitokset kommenteista.