Pienoismallit.net

Focke-Wulf Fw 190 A8 R2

Tamiyan 48-skaalaan Focke-Wulf, Melko hyvä saraja kittiä en käyttänyt.
Maalattu humbrolin emaleilla ruiskulla. rakennettu suoraan laatikosta

Saa kommentoida…

Kommentit

Ohjaamosta lähikuva antaisi mahdollisuuden tähdittää.
Tally-ho 2.1.2009 19:07 Vastaa lainauksella
Tero,

Minusta kone näytää hyvin aidolta, mutta aika rähjääntyneeltä. Itse olisin vanhentanut sitä hieman lievemmin. Kuvassa nro 4 näyttää kuomu jotenkin kumman suttuiselta, vai onko se vain valon aiheuttamaa kiiltelyä?
Wautsi, hieno malli! Nuo R2-variantit olivat oikeastikin tosi rähjääntyneitä. Pudottivat pommareita siihen tahtiin, että taivas oli lentävää rojua täynnä. Ohjaamosta olisi tosiaan kiva nähdä myös kuvia. Miten muuten teit nuo hyvin onnistuneet chipit? Veditkö filttereitä niiden päälle?
Kiitosta vaan positiivisestä kommenteista!
Tarkoitus oli tehdä melko taisteluissa rähjääntynyt kone.

Tämä oli muuten Hptm. Wilhelm Moritzin lentämä kone.
Juho perskules, olet tehnyt todella hienoa työtä. Jos malleja arvostellaan kriittisesti, aina löytyy sanomista. Minun mielestäni oikein upea malli!!!
Rähjäinen, mutta onnistunut malli. Kiva välillä kehuakkin jotain. (Ollut melko kriittinen päivä…) Tuo sumea ikkunahan on paksua panssarilasia :)
Hyvän näköinen malli. Ainoa asia joka pistää silmään on chippaus kuomun takaosassa sekä rungon vasemmalla puolella. Muuten nätti malli!
AJ 3.1.2009 14:08 Vastaa lainauksella
Hieno ja upean aidon näköinen malli Moritzin "Black Double Chevron" W.Nr. 681382 koneesta. Chippaus ja rähjääntyminen on toteutettu hyvin, sillä verrattuna Moritzin koneen kuviin marraskuun ajoilta, se oli todella taisteluissa rähjääntynyt, aivan kuten hyvin tehty mallisi. Ainoastaan silmään pistää voimakkaan vihreähkö koneen sävytys, sillä Moritzin W.Nr. 681382 oli enemmän harmaan sävyinen; ei kuitenkaan niin harmaan sävyinen kuin hänen ensimmäinen "Black Double Chevron" A-8/R2, johon oli maalaattu musta salamanisku koneen nokkaan.

Moritz ylennettiin majuriksi lokakuussa 1944 ja hän sai ensimmäisenä Sturm pilottina RK:n heinäkuussa 1944. Moritz johti IV.(Sturm)/JG 3 aina joulukuun 1944 alkuun saakka, jolloin hänet sekä henkisen väsymyksen, että Göringin vastustamisen takia (Moritz kuului ns. Gallandin kapinallisiin Bärin, Steinhoffin, Hohagenin, Dahlin ym… kuuluisien saksalaisten hävittäjä-ässien kera) siirrettiin koulutustehtäviin ja komentajaksi IV./EJG 1:een. Huhtikuun puolivälissä 1945 Moritz otti komentoonsa II.(Sturm)/JG 4:n, jonka johdossa hän palveli sodan loppuun saakka. Moritz sai virallisesti 44 ilmavoittoa tililleen, mutta mitä todennäköisimmin hänen ilmavoittojensa määrä on +50. Sodan jälkeen Moritz muutti Kanadaan. Moritzin "Black Double Chevron" W.Nr. 681382 kone selviytyi myös sodasta ehjänä, mutta mitä todennäköisimmin se romutettiin Neubibergissä vuonna 1946.

AJ
Onneksi olkoon,,ikäsi huomioiden olet onnistunut lostavasti,,,rakenna taas lisää iloksemme.