Pienoismallit.net

DinoPark

Pohjatöitä

Mielestäni mukavin homma dioraamojen teossa on alustan ja maiseman luominen. Figut ja kalusto tahtovat olla se välttämätön paha :)

Tämän työn pohjaksi valikoitui taas Anttilan poistokehys. Pinnan muodot aloittelin nostattamaan styroksila, jota riittää nurkissa. Styrofoam olisi parempaa ja kiinteämpää, mutta tämäkin kelpaa.

Liimasin leikellyt styroksit kiinni alustaan ja toisiinsa valkoliimalla. Varmistin liitokset vielä työntämällä rautalankaa palojen läpi.

Ajattelin tehdä uurteisen kalkkikivikallion, joten taittelin styroksin reunaan sidoksiksi rautalankaa. Päällystin palat Oiva siloitteella sormea ja vanhaa pensselinvartta käyttäen. Rautalankojen avulla sain mukavasti uritettua kallion kyljet tukevasti.

Pakkelin kuivuttua sudin tummanruskealla halppis akryylillä pohjavärin. Sekoittelin akryyleistä sopivat valennus värit kallioon, ja lopputulos oli ihan tyydyttävä.

Tämän jälkeen levittelin valkoliimaa alueille joihin halusin hiekkapohjan. Liiman päälle sirottelin hienoa tomua. Treemendusin ruohomaton paloista liimailin pidempää ruohoa.
Liimojen kuivuttua taas akryylituubit esiin, ja väriä maaston pintaan. Ja ankaraa ruohon kampailua pystyyn, ennen kuin maali kovettaa sen uhdeksi klöntiksi.

Tyhjäksi jääneille alueille ripottelin liiman päälle static grassia, sirotteita ja ruohomatosta jääneitä tupsuja sinne tänne. Näin sain rikottua säännölliset rajat hiekan ja ruohon rajapinnoissa.

Lopputulos miellyttää, mutta pientä kasvustoa pitää lisätä vielä runsaasti, ennen kuin voi sanoa työtä valmiiksi.
Dioraaman vasempaan etukulmaan pitäisi valaa vesi, ja harkinnassa olisi jotain elämää veteenkin. Saa nähdä onnistuuko.

Kommentit

…näyttää erittäin hyvältä jo nyt!
Todella hyvältä näyttää…Muutama arkki etsisaniaisia tms. sopisi hyvin mukaan…
Petri Kovanen kirjoitti:
Muutama arkki etsisaniaisia tms. sopisi hyvin mukaan…
Jotain tuollaista olisi suunnitteilla, onko sitten etsejä vai omatekemiä, se nähdään :)
Sen verran vakuuttavasti työstät itse noita kasveja, että etsit vaan pilaa näkymät. Se Tarzankin kannattaa laittaa johonkin seuraavaan dioon;)
Ai ai kun on hieno maisema jo tässä vaiheessa! Mielenkiinnolla odottelen mainitsemasi vesielementin toteutusta.
Niin ja ihmettelin, että miksi tässä ketjussa vähän aikaisemmin Kovasen Petri kaipaili maisemaan mukaan etsinaisia? Kunnes tajusin, että se sana olikin etsisaniaisia …
Hyvännäköistä maastoa. Innolla odotetaan valmista mallia!
Todella hieno! Minkä kokoinen alusta on?
Kiitoksia kaikille kommenteista.
samuli häkkinen kirjoitti:
Minkä kokoinen alusta on?
Koko on 30 x 40 cm. Rajaajana on määrämitainen valokuvakehys Anttilasta
Raimo Leino kirjoitti:
Niin ja ihmettelin, että miksi tässä ketjussa vähän aikaisemmin Kovasen Petri kaipaili maisemaan mukaan etsinaisia? Kunnes tajusin, että se sana olikin etsisaniaisia …
Lukihäriö on hanakala asia :) Juu… Etsinaiset eivät oikein miellytä silmää. Hieman muodokkaammat ovat mukavampia katsella.
Petri Huhtala kirjoitti:
Sen verran vakuuttavasti työstät itse noita kasveja, että etsit vaan pilaa näkymät. Se Tarzankin kannattaa laittaa johonkin seuraavaan dioon;)
Weissmuller on jo unohdettu:) Katselin noita etsattuja saniaisia , ja ovat kyllä niin työläitä näperreltäviä omatekeminä, että saattaa mennä ostoslistalle.