Pienoismallit.net

DinoPark

Kasveja

Dioraaman kasvit ajattelin tehdä jonkinlaiselle subtrooppiselle savanni-tms alueelle , missä on heinäaroa ja palmuja ym. Mukaan oli tarkoitus mahduttaa myös iso puu.

Palmu

Palmut kyhäsin sähköjohdon pätkistä, joiden ympärille kiesin rautalankaa antamaan hieman muotoa. Kokeilin päällystää rungon ensiksi maalarinteipin paloilla, joiden tarkoitus oli antaa hieman röpelöistä pintaa. Tulos ei kuitenkaan tyydyttänyt.

Sattumalta pöydälle tipahti perheen kuopuksen nilkasta elastista Coban tukisidettä. Side on venyvää itseensä tarttuvaa kumimaista ainetta, ja kuviointi sattui aikahyvin palmun pinnan kanssa yhteen.
Leikkasin siteestä n. 2cm soiron, jonka kiersin rungon ympäri. Molempiin päihin tippa pikaliimaa, ja se oli siinä.
Maalasin rungon ruskealla emalimaalilla, jonka päälle litkuttelin mustaa akryyliä.
Maalien kunnolla kuivuttua sutaisin päälle vielä pari MIG:n ruskeaa filtteriä.

Palmunlehdet leikkasin tiimarista ostetun muovisen limoviikunan lehdistä. lehtien leikkaamisessa tahtoi sormet väsyä, ja se näkyy lopputuloksessa. Yksittäiset lehdet voisivat olla hieman terävämpiä.

Lehdet liimasin rungon yläosaan taitetuihin rautalangan päihin, ja pakkeloin saumat . Maalasin lehdet parilla eri vihreällä emalimaalilla, ja näiden taas kuivuttua MIG:n filtterit päälle.
Lehdet jäivät turhan kiiltäviksi, joten Tamiyan mattasprayllekkin löytyi käyttöä.

Puu

Puun rungon tein muoviputkesta, johon liitin juuria ja oksia rautalangalla. Tämän häkkyrän päällystin Oiva pikasiloitteella. Rungon kuviointi suoritettiin ihan omalla etusormella.

Mastonin musta spray sai toimia pohjamaalina, ja päälle suihkaus ruskeaa vastaavaa. Ohuemman oksiston tein teräsvillasta, mitä revin harvemmaksi, ja liimasin pikaliimalla oksiin kiinni. Ja päälle suihkaukset spraypurkeista.

Maalien kuivuttua litkuttelin runkoa parilla ruskealla akryylimaalilla saadakseni pintaa vähän eloa.

Puun lehdet on perinteistä värjättyä teenlehtisilppua. Kiinnitys Mastonin kirkkaalla mattasprayllä. Lehdet loppuivat hieman kesken , joten uusi sekoitus on jo kuivumassa terassilla.

Muuta vihreää

Tiimarin muovikukkien lehdistä leikkelin anopinkielen näköisiä suikaleita, ja tarkoitus olisi saada niistä aikaan jonkinlaisia isoja mehikasveja tms.

Ruoho tulee Treemendusin ruohomaton palasista, ja static grass + sirote silpusta. Lisäksi muuta puskaa ja pikkukasvia pitää vielä kehitellä jostain.

Kommentit

Hyviltä näyttä nuo sun palmut! Samaten myös rungot on ensiluokkaisia!! Näköjään tuo tukiside on aika toimiva materiaali.
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Näköjään tuo tukiside on aika toimiva materiaali.
Eikä edes pahan hintaista vaikka ei alkuperäiseen tarkoitukseen olisikaan käyttöä.
Apteekissa n. 3 metrin rulla 4,5 tai 8 cm leveää sidettä maksaa n. 5-8 euroa. Saa myös neonväreissä ;)
Täältähän saakin hyviä palmuntekovinkkejä viidakkoaiheiseen dioraamaan.
Tuota Coban sidettä löytyykin lääkekaapista avaamaton paketti koiran jalassa olleen patin poistoleikkauksen jäljiltä.
Hyvä jos sepustuksista on iloa ja hyötyä muillekkin :)