Pienoismallit.net

DinoPark

Hahmojen pohjatyöt

Dinojen kasaus oli nopea operaatio.
Triceratopsissa oli 14 osaa, ja Velocitraptoreissa kahdeksan osaa kummassakin. Osat sopivat melko hyvin toisiinsa, mutta raajojen kiinnityskodissa joutuu käyttämään kittiä joka raajassa.
Valusaumoja joutuu myös poistelemaan jokaisesta eläimestä.
Sarjan mukana tuleva tutkimusmatkailija on valettu yhtenä osana, joten se ei vaadi kuin valusaumojen puhdistuksen.

Kokeilin kitata rakoja umpeen ensin Mr. Surfaserilla, mutta jälki ei mielyttänyt, joten jatkoin hommaa Green Puttylla. Kitin kuivuttua pohjamaalasin isomman otuksen Mastonin mattamustalla spraylla, ja pienemmät oliot varovasti Mastonin harmaalla pohjaspraylla. Sain ilmeisesti säilytetyä yksityiskohdat pohjamaalista huolimatta.

Triceratops vaati vielä pohjamaalauksen jälkeenkin hieman kittailua, ja saumojen hiontaa. Kitti ja hionta tasasivat ikävästi röpelöisen nahan. Kokeilin tehdä tasaisiin paikkoihin kohoumia Mr. Surfaserilla (500), ja ulkonäkö palautui ainakin hiukan.

Seuraavaksi päästäänkin kokeilemaan nahan värjäystä.

Sarjan mukana tulee myös muutama kala + sammakko, jotka jätän jotain toista dioraamaa varten. Dioraamapohja tulee myös mukana, mutta jää myös odottemaan muuta käyttöä. Samoin kuin mukana tulevat pari puunrunkoa.

Kommentit

-QWQ- 20.12.2008 22:54 Vastaa lainauksella
No tuopa on mielenkiintoinen proggis! Hyvin sait pakkeloitua nuo raot.
Jouni Koski 20.12.2008 22:57 Vastaa lainauksella
Juu. Kenttäharmaan ja russian greenin maalaaminen hieman kyllästyttää. Lievää irtiottoa soltuista :)
Mukava yhteen sattuma. Ostin 7v. tyttärelleni Airfixin dino paketin (tyrannosaurus rex, triceratops, stegosaurus) Olemme ne yhteistyössä liimailleet ja omaani jo olen maalaillut.
Tässä Joulun pyhinä kenties julkaisu.

Nämä airfixin dinot oli aika hanurista. Iski kuitenkin Dino kuume päälle ja ajattelin ostaa paketin itselle uudestaan ja tehdä dinodion myös. Ei ilmeisesti tämä Tamiyan paketti ole sen kummempi eli kauhea määrä kittausta ja hiomista?

Tätä seurataan kyllä mielenkiinnolla.
Magee Idea! Odotellaan innolla tämän valmistumista!
Mielenkiintoista, haastetta löytyy varmasti nahan maalauksessa.
modelgeek.kitmaker.net…&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=2265 Tässä on käytetty ilmeisesti samoja Tamiyan liskoja.
Jouni Koski 21.12.2008 21:17 Vastaa lainauksella
Kiitoksia mielenkiinnosta:)
Mielenkiinnolla odotellaan Esan kuvia Rexistä ja kumppaneista. Tamiyan otuksien valujälki on mielestäni loistavaa ,jos ei välitä muutamasta isosta raosta. Kitillähän niitä selviää ;)
Tuossa Antin laittamassa linkissä taitaa olla kaikki Tamiyan dinosaurukset. Jos edes vähän tuollaista jälkeä saisi aikaan niin hyvä…
Laatikossa odottaa tuo koottuna setti, missä on pikku rex, krokotiili ja pari pikkudinoa. Siitäkin on jo verenmakuinen dioraamasuunnitelma kirkkaana mielessä.
Tuppaa vaan olemaan näitä keskeneräisiä liikaa. Jos tekisi uudenvuoden lupauksen, ettei aloita uusia, ennemmin kun keskeneräiset ovat valmiina hyllyssä. (=mahdotonta?)
Kasimir K 21.12.2008 21:27 Vastaa lainauksella
Jouni Koski kirjoitti:
Tuppaa vaan olemaan näitä keskeneräisiä liikaa. Jos tekisi uudenvuoden lupauksen, ettei aloita uusia, ennemmin kun keskeneräiset ovat valmiina hyllyssä. (=mahdotonta?)
Heh jotenkin kuulostaa tutulta lupaukselta (ei ole pitänyt) :) mutta tätäkin malliasi tulen seuraamaan tiivisti.
M.Bergdahl 22.12.2008 19:19 Vastaa lainauksella
Hyvä aihe!
Dinot ovat yllättävän haastavia maalattavia. Yritä kehittää joku repäisevä maalauskaavio :-)
-Sami- 24.12.2008 19:14 Vastaa lainauksella
Joo, erittäin mielenkiintoinen aihe. Pitää seurata loppuun! ;-)