Pienoismallit.net

KV-1E "Begemot"

KV-1E "Begemot" (suom. virtahepo tai raamatullinen hirviö, behemot).

Maalit: Vallejo ja Tamiya, lisäksi öljyvärejä
Pigmentti: MIG russian earth
Figuuri ja kangasrulla: Tamiya

Tavoitteena oli rakentaa tällä kertaa hieman rujompi vaunuyksilö. Periaatteessa rakensin vaunun referenssivaunuksi itselleni, mutta päätin samalla kokeilla miten erilaiset romuttamistekniikat toimisivat, sillä en ole niitä aikaisemmin juuri harrastanut. Kasaaminen sujui jouhevasti, telojen kanssa sai vähän säätää. Lisäksi lisäsin malliin vaununjohtajan tuomaan vähän eloa ja kangasrullan vasemman lokasuojan päälle. Ammusten jättämiä jälkiä olisi voinut rouhia torniin enemmänkin, mutta menee se noinkin. Alarunkoon ja telapyörästöön lisäilin ensin akryylivärimassaa, jonka sitten täydensin pigmentillä (ensimmäinen kerta kun käytin pigmenttejä; tällä palstalla törmäsin niihin ensi kertaa ja kun ne vaikuttivat kovinkin toimivilta, päätin tilata purkillisen tätä vaunua varten. Täytyy sanoa että ostos kannatti). Sekaan heittelin vähän puhallushiekkaa ja narunjouheita.

Pahoittelut kuvien huonosta laadusta, jostain syystä jäivät hieman sameiksi. Pitäisi varmaan syventyä makrokuvauksen ja valaistuksen saloihin, tai edes lukea vähän kameran käyttöopasta..

Kommentit

seljapa 15.12.2008 13:11 Vastaa lainauksella
No onpa tosi onnistuneen näköinen peli. Kaipaisin vain kannelle hiukan hiekkaa ja multaa/savea, kun kerran lokariakin puuttuu pitkä pätkä. Eikä kuvauksen takia ole syytä ripotella tuhkaa päällensä, täällä on pärjätty paljon huonommillakin kuvilla.
Axel 15.12.2008 19:21 Vastaa lainauksella
Lisää mutaa/kuraa niin tulee ilmettä! Vanhennus on hyvä. Komean näköinen malli muuten.
mika t. 15.12.2008 21:14 Vastaa lainauksella
Sangen hyvin onnistunut vaunu. Vanhennukset/romutukset onnistuneet mielestäni hyvin ja aidon oloisesti.
Pa 24.10.2009 14:57 Vastaa lainauksella
on kyllä komea, kunnolla reissussa rähjääntynyt vaunu:D