Pienoismallit.net

H0 linjamoduli

Kuvassa on juuri valmistunut linja osuus saksalais aiheiseen kotirataani. Runko on alumiiniputkea 40*40mm jonka päällä 30mm foamilevy ja 10mm vaneri. Yhden osan pituus on aina 925mm joten ne syntyvät fleksistä helposti. Kohdistuksen olen ajatellut hoitaa toisella sisäkkäin menevällä alumiiniputkella ja yhdistämistä varten päätyihin tehdään reiät M6 pulteille. Huomautan että kyseessä ei todellakaan ole mihinkään fremoon tai muuhunkaan liitettävissä olevat osat vaan ainoastaan kiinteämpään kotirataani, noita on vain helpompi sitten mahdollisiin tapahtumiin kuskailla.

Kommentit

Topa 1.12.2008 21:32 Vastaa lainauksella
Hyvän näköistä… Ainoa mikä pistää silmiin on noiden kuusien luonnottomuus ja symmetrisyys.. Vähän sävytystä ja oksia sieltä täältä enemmän pois.
Kuusethan ovat ihan kaupan hyllystä haettuja oisko muistaakseni NOCHin kuusia. Mielestäni noista ei parempia juuri pysty väkertämään. Täytyis ottaa kiltisti kuusen teko välineet käteen ja pitää muutaman illan talkoot että sais tarpeeks kuusia ja samalla pituutta niihin.
Marate 2.12.2008 08:04 Vastaa lainauksella
Jostain syystä juuri kuuset on niitä kaikkein luonnottomimpia noista ns. valmispuista.
Tuota Topan ehdottamaa "epämääräistä" harventamista ja sävytystä kannattaisi mielestäni kokeilla, ei nuo kuuset ainakaan siitä huononisi ;-)
Olisikos muita parantelu/muunnos ehdotuksia? Kokeilin tänään karsia kuusia joita vielä varastossa oli muutama niin ehkä niistä jotain saa, edes vähän parempia. Katsotaan jos saan tuon toisen linja osuuden viel valmiiks tänään niin kokeilen laittaa kuvaa niist.
Tuo ratapenkka on onnistunut oikein hyvin.Modulin etuosa on mielestäni hiukan yksitotinen ja laakea.Tietenkin olet saattanut hakeakin sellaista maisemaa koska onhan saksassakin tuota "aaketa laakeeta".
Itse kumminkin laittaisin ehkä muutaman kiven,kumpareen tai puskan sinne tänne vähintään.Jopa jotakin tönöä harkitsisin.Tie,polku tai sähkö/puhelinlinja sopivan epäsymmetrisesti aseteltuna elävöittäisi myös.
Mutta tämä on tietenkin makuasia ja jossittelua miten itse asian tekisin.
Toteuttamasi moduulirakenne vaikuttaa hyvältä.Olen itsekin ajatellut tulevaan rataani jonkinasteista moduulisysteemiä vaikka siitä ei siirrettävää tulekaan.
Lähinnä tilan ahtaus ajoi tuohon ettei maisemassa ole syvyyttä koska "modulit" ovat vain 30cm syviä. Seuraavassa jaksossa on pätkä tietä ja ylikäytävä. Osa olisi jo muuten valmis mutta ylikäytävässä ja maisema puruissa on vielä hieromista. Joskus jos olisi varaa niin voisi sähköistää radan jolloin tulisi pylväät ja ajolangat. 35mm*35 menee muuten juuri tuohon 40 sisälle joten liitoksesta saa mielestäni aika hyvän. Olen myös ajatellut liittää tähän sektorilevyllä varustetun piilopihan jonka pituus olisi noin pari metriä tämä toimisi myös kiinteän radan piilopihana tällöin. Kaipaisinkin hyviä vinkkejä tuohon sektorilevy ideaan?