Pienoismallit.net

Brewster B-239

Tässä jo toinen brewsterini. Tässä mallissa onnistui paremmin kuin edellisessä brewsterissä mm. Kuomun raamien maalaus, Antennilangan laitto, dekaalien laitto(kiiltelee, mutta ei repeilly). Vihreän maalaus meni vähän "perseelleen" ja keltaisen maalaus ei onnistunut ollenkaan, ehkäpä siksi koska en laittanut mitään pohjamaalia ja se maali ei peitä mitään ja se on liian ohutta vaikka en ole ohentanut sitä milläänlailla. Maaleina käytin revellin ja humbrolin maaleja. Yritin hieman vanhentaa tätä mallia mm. konekivääreistä nuo vanat ja pakokaasuvanat (ei näy/onnistunut). kommenttia.

Kommentit

Keltainen on jostain syystä aika hankala väri, ja suorastaan vaatii pohjamaalin ja useamman hyvin ohennetun kerroksen. Mainitsit että maali on kamalan ohutta ohentamattomanakin, kuulostaa oudolta. Olethan ravistanut ja sekoittanut maalin kunnolla?

Tuo pohjan metalliväri näyttää onnituneen ihan hyvin.

Siirtokuvien alle pitäisi laittaa kirkas lakka, välttyisi hopeinnilta.

Tai ei satavarmasti välttyisi, mutta ainakin vähentäisi hopeoitumisen mahdollisuutta…
Kiitos kommentista! Ravistin sen maalin kunnolla ja tikulla sekoitin myös. Eli eiköhän se aika sekaisin varmaankin ollu. Hankintalistalla on seuraavana kirkas ja mattalakka, mutta ainakin kuivalaisella vähimmäissumma tilaukselle on 20 e. Kannattaako Micro set/sol:in osto? Tuolla revellin 91 on mukava maalata; tulee tasaista pintaa vaikka on suoraan purkista.
Micro set / sol on hyvät, etenkin kun pitää saada siirtokuva monimuotoiselle alueelle. Mutta jos on tasainen pinta ja vielä kiiltäväksi lakattu - tai käytetty kiiltävää maalia - niin silloin pärjää ilmankin.. tosin riippuen siirtokuvien paksuudesta.
Toinen mikä kannattaa opetella on kunnollisen maskiteipin käyttö. Se auttaa saamaan suorat värirajat esim juuri noille keltaisille alueille.

Itse mallista: kuomun raamit hyvät, antennilanka muuten hyvä, mutta ehkä hieman paksu tähän mittakaavaan. Siirtokuvat hopeoituneet osittain ja keltaisten alueiden värirajat mutkalla "kuin käärmeen kusi erämaassa".
Mutta yleisilme siisti. Kaikkinensa ihan ok.
No niin, siitä se lähtee!! Pakoputket ovat kuitenkin väärässä paikassa. Pitäisi olla keskemmällä runkoa. Suosittelen noita extra colorsin värejä ja humbrolin lakkoja. Siis siirtokuvat noilla solleilla kiiltävälle pinnalle. Jo vain hopeointi minimoituu! Tuosta Revellin sarjasta sen verran, että se ei ole sieltä parhaasta päästä. Hasegawalla on 1/72 skaalassa paras vaihtoehto. Kuivalaiselta varmaan saa. Ostat sarjan ja siihen sopivat maalit ja lakat samalla kertaa. Kiiltävä vaha tietty on yksi vaihtoehto dekaalien alla. Edellä jo mainittiin noista maskausteipeistä. Niitäkin saa Kuivalaiselta. Niin, meinas unohtua. Spinneri on liian iso Suomi Brewsteriin! Anyhow, keep up the good work!!
Kiitos Kommenteista! Käytin maalarinteippiä maskiteippinä, mutta ne reunat "vuoti". Antennilanka on ohuinta siimaa mitä löyty kotoa. Olen nyt tyhjentänyt yhden askartelukaupan tamiyan varastoja täällä raahessa mutta pakkokai se on lopujen lopuksi siirtyä joihinkin muihin maaleihin kun ne tamiyat loppuu..
No pitääpä sitten seuraavasta tilistä ostaa lakkoja, micro set / sol (mitä eroa noilla on?), maskiteippiä(minkälevyistä?) ja vaikka suomi mersu ku ei oikeen jaksais noita brewsterejä vaan kyhätä tonne hyllyyn.
Niin, Microsol/Set eivät ole lakkoja vaan dekaalipehmentimiä. Niiden avulla siirtokuva "sulatetaan" mallin pintaan kiinni.
Kyllä minä tiesin jo sen että ne eivät ole lakkoja. Tarkoitin että kumpi niistä on se pehmennin ja kumpi kiinnitin? Ja että jos ostaa vain toisen niin kumman ostaa setin vai solin?
Micro set levitetään ensin mallin pinnalle, johon siirtokuva lätkitään. Se on siis kiinnitin. Seuraavaksi sol jne. jne. Sol siis pehmennin.

Malli on ihan hieno, maskiteippi ja kirkaslakka olisivat tosiaan pelastaneet paljon. Ja jos pieni nillitys sallitaan, niin kone on BW-393 Windin ohjastamana, joten tuossa vaiheessa pohjan väri kuuluisi kai olla harmaa… :)
J Pokki 28.10.2008 15:16 Vastaa lainauksella
Nyrkkisääntönä on, että Settiä kaikille siirtokuville, Solia niille vaikeimmille tapauksille. Eli Setillä pärjää jo hyvin pitkälle. Set pehmentää siirtokuvan ja parantaa tarttuvuutta, Sol hävittää käytännössä kaiken näkyvän kalvon. Kannattaa lukea ohjeet pulloista erittäin huolellisesti tai käyttää hakua ennenkuin alkaa käyttää k.o. aineita. Homma on yksinkertaista, mutta siinäkin on omat niksinsä.
-Sami- 8.11.2008 21:19 Vastaa lainauksella
Muuten hyvän näköinen, mutta siirtokuvat (lähes kaikki) kiiltelevät melko pahasti. Antennilanka tietenkin plussaa, ja pohjan hopea väri hyvin onnistunut.