Pienoismallit.net

Junkers Ju 87 "Stuka"

Tällänen Hasegawan valmistama, mutta Revellin pakkaama "pikku" Stuka : )

Joo tiedän hakaristit puuttuu.., mutta olen tehnyt ne jo tietokoneella valmiiksi ja tulostanut siirtokuvapaperille, vielä pitäis suihkuttaa Liguid Decal Film:iä päälle. Ostin mallin kesäloman alussa oulusta (n.50€) Kun isä näki tämän niin hän sanoi, että tossahan menee sitten koko kesäloma.
Rakensin tätä ahkerasti joka päivä ja ei ollut vielä kesäloman loputtuakaan valmis!!!
Malli oli aika hyvä, lukuunottamatta muutamia sovitusvirheitä.
Siipien tuki, joka jäi siipien sisään oli kyllä minusta ihan tarpeellista tässä skaalassa, ettei ne siivet painu alas.
Mallin maalasin ruiskulla ja Revellin emaleilla. Ensin maalasin alle normicamon ja sitten päälle ton koukerohässäkän. Itärintama tunnukset ja pommit ovat myös ruiskulla maalattu.

Onhan siinä melkoinen kasa muovia :D

Kommentit

Plussaa siististä rakentamisesta ja maalaamisesta. Dekaalit hopeoivat pahasti, auttaisikohan pehmennin vielä vai onko laitettu mattapinnalle? Kolmas ja viimeinen kuva ovat käytännössä identtisiä, joten toinen joutaisi poistaa:).
Hieno on maalaus kyllä silmiähivelevä. Muutamissa kohdissa tosiaan tätä dekalien reunojen hohtoa näkyy, se on simpuran vaikea välillä hävittää. Kaikinpuolin makea stuka varsinkin kun on "Göring" mahan alla.
Todella hienosti rakennettu ja maalattu Stuka.
Muutama juttu. Ensinnäkin malli on todella hienosti maalattu lukuunottamatta nuita dekaalien hopeointia. Mielestäni siipien yläpuolen ja rungon palkkiristit olivat tuon tyyppisessä koneessa jo valkoiset hakaset? Mikä tyyppi on kyseessä? Jos D-tyyppi, on laskutelineiden ns. sireeniropelirungot liikaa. Siipi KK:t pitäs vissiin olla 13,7 elikkäs putket pidempiä. Missä on lakeutumisvalon lasi(kuomu)? Laskutelineiden renkaat olis vissiin pitäny liimata/kitata, ettei liimaussauma näy noin selvästi silloin, kun kone on männy ylösalasin! Ehe..ehe! Hakaristejä saapi kyllä ainakin Kuivalaisen kautta tilaamalla. Maksaa kyllä, mutta säästyy vaivaa. Oikein Stydi meininki sinulla!!!
Komee Stuka.Tuo mustavalkoinen kuva on kuin vanhasta arkistosta,joku metsä tausta,,niin ihmiset säikähtävät oikeasti.Hyvin tehty malli.
^^Malli on D-3, mutta mielestäni vasta D-5:ssa oli poistettu nuo siireniropelirungot. Tässä on cvain rungot, ei ropeleita. Ja samatenki nuo siipi kk:t ovat vasta D-5 pitemmät.
Lasketumisvalonlasi on siiven sisässä, pitäis tehdä uus.
lakkasitko siirtokuvien alta kiiltävällä lakalla ja sen päälle matta ? kun tossa yhes kuvas kiiltää siirokuva.