Pienoismallit.net

Betonimuuri

23.3.2007

Warhammer 40 000 pelissä käytetään erillaisia terrain palikoita pelialueella. Tämä on betonimuuri siihen tarkoitukseen.

Työvaiheet

1. Muuri on leikattu cd kotelon kannella Darwy-massa köntistä. Leikkasin alaspäin levenevän palan jotta saataisiin balanssia. kun leikattiin kannella, tuli pinnasta hyvän näköinen. Sormilla ei enään palaan koskettu vaan kiinnipito tapahtuu esim. pahvin palalla. näin ei painaudu ikäviä jälkiä muuriin.

2. Seuraavaksi tein muuriin sortuneet kohdat. Muotoilupuikon ihan kärellä lähdin "vetämään" muurin reunasta niin että pala irtosi massasta. näin saatiin liukottunutta murua irti.

3. Tein rautalangalla reiät murtuneeseen kohtaan keskelle. Reikiin tehdään samaisesta langasta myöhemmin törröttävät "valuuraudat".

4. Pohjamaalasin pensselillä. huono valintan. käytin laimennettua maalia päästäkseni hankaliin kohtiin. lienee spray tässä paikallaan.

5. Maalasin tumman perusharmaan reilusti ja sen peraan hiukan vaaleampi päälle piirun verran kevyemmin. Sitten seurasi pesu. Tämän jälkeen 2-3 maalikerrosta kevyellä siveltimellä. Jokainen kerros edellistä vaaleampi ja kevyemmin.

6. Kuivamaalaus. Aivan kuivalla vetelin röpelöt ja reunat.

7. Lopuksi tuputtellen blasterin reikiin polttojälte. todella kevyesti ja kuivalla pensselillä. hissukseen.

8. Laitoin rautalangat kiinni jotka taittelin ja maalasin tietty erillään. Muutama kerros mattalakkaa pintaan ja valmista tuli. Nyt kun ois vielä aikaa pelata…

Tämä on valmis. Ensi kerralla teen varmaan isomman setin muutia. Yksi pätkä on melko vähän pelikäyttöön. Samalla linjastolla olisi valmistunut vaivatta enemmänkin.

Kommentit

Eipä tuossa muurissa liikaa pensselin jäljet näy, jos sitä tarkoitit tuolla pensselimaalauksella.
Toisaalta vaikka näkyisikin, niin ainahan betonissa on jonkinlaiset valujäljet havaittavissa.
pophead 23.3.2007 08:56 Vastaa lainauksella
Pensselistä tosiaan tuli valujälkeä pintaan. Pohjamaalauksen kanssa oli ongelmana päästä maalaamaan röpelöiden pohjat peittävästi.
opjles 26.3.2007 16:52 Vastaa lainauksella
Hienon näköinen yksityiskohta taistelutantereelle…