Pienoismallit.net

Junkers JU-87D5 "osasto Kuhlmey"

Malli on toinen minun rakentama Stuka syöksypommittaja, ja ajattelin PE-2 ja PE-3 rojektien lomassarakentaa osasto Kuhlmeyn koneita ensinmäisenä tämä JU-87D5 ja lueskeltuani kirjasia päätin valita koneeksi jonka rakennan niin1./SG3:n päällikkö Oblt. Hans Töpferin nimikko koneen.
Kuvia koneesta muutama omista suomenilmavoimienhistoria sarjasta löytyi joten helppo siitä lähtee maalausta ja merkintöjä tuunaamaan.

Paketti oli hyvää Italeri laatua ei valujäämiä ja muutenkin laadukasta sarjaa. Kone on maalattu kokonaan pensselillä,siirtokuvia otettu sieltä täältä että saatiin oikean laiset ja kyljen kirjaimet AH on itse kädellä sivelletty,siinä oli aikaa vievä homma perhana.

Koneessa kokeilin tehdä kuluneen maalipinnan ja likaisen kuten laivue Kuhlmeyn koneet oli tajuttomilla lentomäärillä. Sitten pakokaasuvanat tehty akryylimaaleilla,ja antennilankataas emännän hiuksista.

Tässä oma näkemys osasto Kuhlmeyn pää työjuuhdasta, nyt jatkamaan PE rojektia ja ehkä Kuhlmey FW:kin

Kommentit

Jotenkin usvaisia kuvia mutta malli näyttää kyllä hyvältä. Itsellä ollut myös ajatuksena ottaa osasto Kuhlmeyn koneet suomalaisten mallien rinnalle.
Parempaa kameraa odotellessa koitan huomenna taas ottaa kunnon päivänvalossa kuvia. Jospa tulis parempia, kuin keinovalolla.
En anna vielä tähtiä hieman sameiden kuvien takia, mutta katsotaanpa heti kun uusia kuvia ilmaantuu. Näyttää kyllä aika hyvältä.
Kuvia uusittu onnistu paremmin tai en tiedä sanokee ;)
Hyvän näköinen malli muuten, mutta pakokaasuvanat eivät oikein sovi kuvaan. Tulee siiven yli lentänyt rapa mieleen.
Kiitos Jouni pakokaasu aspektista tuota reenattava jonkin verran vielä kokeilin tähän malliin vähän jotain uutta tyyliä mutta kehitettävää on.
Hyvän näköinen Stuka, on kauhtunut ja likainen niin kuin ne Kuhlmeyn vehkeet olivat. Näyttäisi tuo konetunnusten maalauskin luonnistuneen hyvin.
Maalasitkos tuon S 7 mustan merkin myös ihan maalilla. Olen etsinyt nuita Kuhlmeyn tunnareiksi sopivia numeroita/kirjaimia huonolla tuloksella kun en hallitse kaikkia niksejä. Siipipommi näyttää kuvassa aikas isolta. Kuhlmeyn Stukissahan käytettiin isoa SC250..500 pommia ja 50 kg pommeja siivissä. Osasto Kuhlmey-kirjassa ainakin on niistä kuvia. Malli on sumuisista kuvista huolimatta oikein hieno!!
Seppo samaa katselin itse mutta kyseisellä koneella yhdessä kuvassa on siivillä sc250 ja mahalla sc500. Kiitos kommenteista kunpa saisin sen kameran jo niin pääsisin tuota kuvien laatuakin parantamaan.
Älä nyt sitä kameraa sure, mallihan ratkasoo. Itselläni on säästöprojekti meneillään, että saisin kameraani laajakulma zoomin ja macrolinssin. Ovat vaan niin pirun kalliita. Vinkkiä kaipaisin noista rekisterinummeroista. Jos voit auttaa, niin olisin kiitollinen.
perttiL 2.9.2008 09:17 Vastaa lainauksella
Hyvä Joni, hienon mallin olet jälleen tehnyt. Mukava nähdä Kuhlmeyn koneita.
Joka tapauksessa nätti Stuka ja hyvä alku koko Kuhlmeyn lento-osaston kalustolle…
pertti
Pertiltä on näköjään lento-osasto Kuhlmey kirja kun noin tarkkaa kuvausta tulee:)Mutta oikeassahan Pertti on taas.Kannattaneeko noita virheitä käydä korjaamaan,se on maku asia.Mutta hienon stukan olet rakentanut.Tuliko sarjassa tuo pyrstö hakaristi mukana vai onko joltain toiselta arkilta? Omasta Kuhlmey stukasta se puuttuu kun ei ollut siinä(Fujimi) mukana.
Minun silmääni ihan tarpeeksi aidon näköinen.
perttiL 2.9.2008 10:58 Vastaa lainauksella
totta Raimo, malli on hyvän näköinen ja aidon tai "aidon" näköinen. … pertti
Ei liity pommeihin, mutta Stukien siipiripustimien monikäyttöisyyteen. Kageron Stuka vol.III:ssa on muutamia kuvia (I. SG 1) ilmeisesti vanerista tehdyistä kuljetussäiliöistä. Tilavuutta 0.5m3, käytössä itärintamalla -43 puolestavälistä eteenpäin. Säiliö malliltaan kuin "pommi" mutta ilman siivekkeitä.
Kahtelin kirjojani tarkemmin ja kas kas minun "pommilta" kirjassa uupuu evät ;) noh sattuu näitä virheitä. Mutta toi A numero merkki askarruttaa oliko valkoinen vai keltainen, mutta väärin sen varmaan katsonut mutta helppo nuo korjata SC50 4kpl siipiin ja a maalaa valkoiseksi tein pienet sapluunat noille kirjaimille kun en mistää omasta siirtokuva kasasta löytänyt kyseistä kirjainta värillä mutta valkonen nyt on.
Paavo otin tuon hakaristin erikois arkilta missä hakaristejä paljon 1/72 koossa mustaa, valkosta ja kaikki maholliset koot. Suosittelen ostamaan kuivalaisella ainakin on.
Ilmeisesti tuo spinnerin kärjen värikin kai kuuluisi siinä tapauksessa muuttaa valkoiseksi.
Kaikin puolin siististi rakennettu kone!!

Pertille kyssäri: Oliko kaikissa Kuhlmeyn Stukissa syöksyjarrut siivissä paikoillaan, ja mistähän 48 sarjasta saisi tuon ohjaamon etulasin kuhmullisena?
Noin korjattu merkintöjenväriä ja laitettu tuo väkänen, runkonauhaa en lähtenyt korjaamaan olis ollut liika iso rojekti. Myös otin pois 250kg pommit siivistä ja jätin yhden sc500kg mahalle.
perttiL 2.9.2008 18:41 Vastaa lainauksella
Kokoa koko Kuhlmeyn käyttämä konekanta, niin saat seuraavaan Model-Expoon oivallisen kokoelman. pertti
Kiitokset Pertille.
Joni, tyylikkäästi olet parannukset tehnyt. Kun löydät vielä polttoaineen oktaanimerkit(keltaiset, kärki ylöspäin) siipien palkkiristien sisäreunaan ja vaihdat punaisen kolmion(voiteluaine) moottorin etupuolelle ja keltaisen kolmion nyt punaisen kolmion paikalle, niin malli hipoo jo täydellistä.
Jarkolle kiitos linkistä/vinkistä. Siitä avautui minulle dekaalilehti/skanneri/tulostin-ketju. Kagero on minulle tuttu. Kirjojen mukana tulee usein dekaaliarkki/maalausmaskit(siis camomaskit) mittakaavassa 1/48. Hinta Aviationissa ei päätä huimaa, mutta sitten on keskityttävä tuohon em. skaalaan. Näyttää löytyvä malleja ihan mukavasti Osasto Kuhlmeyn koneiden kasaamiseksi. Vaimon kukkaro kyllä joutuu aika lujille.
Pertille. Oliko tosiaan niin, että rungon palkkiristit olivat pelkkiä valkoisia vinkkeleitä ilman mustaa keskiristiä? Olin kuvitellu toisin. Pitänee tutkia Hannu Valtosen Osasto Kuhlmey-kirjaa tarkemmin. Keväällähän siitä ilmestyi parannettu painos.
Mielenkiintoista!!

Seppo
Stukissa oli valkoiset vinkkelit ja FW 190 ja Mersu oli taasen mustilla risteillä.
perttiL 3.9.2008 09:13 Vastaa lainauksella
pertti
Oukkei!
Kiitos paljon tiedoista. Kyllä se on niin, jotta ensin tutkitaan ja sitten hutkitaan(kasataan/maalataan…)
Pitänee ostaa uusi malli kokonaan.

Seppo
perttiL 7.9.2008 13:34 Vastaa lainauksella
… pertti
Myös havaitsin Valtosen kirjassa Immolassa ylilento tilanteen kun "kette" stukia ovat lähdössä tehtävään niin siivissä ei ole 50kg pommeja mutta vatsan alla on mutta lentävät niin korkealla ettei ole varmuutta ovatko 250 tai 500kg pommeja…mutta tosiaan yleisin varustus oli sc250 ja 4kpl sc50 pommeja johtuen siitä että sillänopeasti päästiin toivottuun korkeuteen säästäen menovettä ja aikaa.