Pienoismallit.net

E-100

E-100 on erittäin raskas vaunu. Venäläisissä rynnäkkötykkien nimissä oleva numero tarkoittaa kaliiperin millimetriä, mutta E-sarjan vaunujen numerot tarkoittaa painoluokkaa. Näin ollen E-100 painaa reilut satatuhatta kiloa, tarkalleen ottaen sen elopaino oli 140 tonnia.

E-100 vaunun historiasta on kirjoitettu paljon, joten en rupea siitä kertomaan sen enempää, mutta asiasta kiinnostuneille muutama linkki:

Strangevehicles
achtungpanzer
wikipedia

Tulen maalaamaan mallini kauttaaltaan red primellä. Inspiraatio lähteenä käytän louis Leung tekemää
king tigeriä

merkinnät

Tornin rakennuksen aloitin pistämällä perusosat(kattoluukut, ilmastointi venttiilit, johtajanprismat) torniin kiinni. Tämän jälkeen sivelin tornin kauttaaltaan(paitsi katto) sivellinliimalla, jonka jälkeen tuputtelin siihen valujäljen. Sen kuivuttaua siistin sen teräsvillalla, asekilven sensijaan jätin rosoiseksi. Avasin sormiporalla asekilven vieressä olevan koknekivääriportin ja laitoin paikkalevyt tornin sivuilla oleviin kk aukkoihin. Tämän jälkeen liäsin torniin tikkaat, jotka omasta mielestäni kuuluisi tuon kokoiseen torniin. Tikkaat tein armeijan jekkulangasta. Tämän lisäksi lisäsin kattoon 4 hantaakia huoltotöitä varten(pitihän torni…
Luulin aluksi että yläkerrassa ei olisi juurikaan korjattavaa/lisättävää, väärässä olin. Alkaa tuntua jo ensimmäisiä AMS-oireita, vaikka malli onkin pitkälti "what if" niin siitä yrittää tehdä mahdollisimman realistista. Referenssi kuvien mukaan lokasuojien vai voisiko tässä sanoa Schurzen(?) pidikkeet ovat dragonin sarjassa väärässä paikoissa esikuvaan nähden. Nämä oitis korjauslistalle. Tässä huomautettavaa on se että korjatessani näitä lävistin vasemman etusormen talttapäisellä veitsellä AUTS!. Etulevyssä sijainneet hitaussaumat on oikein, mutta ylärungon parittaessa alarunkoon huomasin että pystysuorat hitasaussaumat kannattaa…
Mallin alakerrassa on jonkunverran kitattavaa. Jokaisessa "jousituspalkissa" on 2 irvistävää valukuoppaa. Näin ollen pitää kitata 32 valukuoppaa 16 jousituspalkista. Alakerta on muuten skarppi valultaan, ainoat lisäykset oli hitsaussaumat kumpaankiin päätyyn. E-100 runko näyttää hyvin paljon king tigerin vastaavalta, mutta jousitusjärjestelmä on erillainen.
Dragonin E-100 on pajan alkuajan tuotantoa. Laadultaan malli on suhteellisen skarppi, mutta paljon on valusaumojo joita joutuu poistamaan. Mallissa ei tule mukana työkaluja tai muuta vaunun miehistön tarvikkeita, näinollen nekin joutuu itse lisäämään. Irtotelat on toteuttettu osakokonaisuuksineen ja irtopaloina.