Pienoismallit.net

DHC-2 BEAVER, BV-3

Tämän Beaverin tein suoraan laatikosta, decaalit ovat Galdecalssin. Malli on maalattu Revellin maaleilla ja litkutettu öljyväriseoksella. Mallin lopullinen sävy jäi mielestäni hieman liian tummaksi. Koneesta ei hirveästi yksityiskohtia löydy, mutta mielestäni sarja oli hyvä rakentaa. Dekaalit olivat myös hyvälaatuiset.

Kommentit

Hieno nähdä vähän tällästäkin harvinaisempaa suomikalustoa, maalaus ihan onnitunut jotenkin vaan tylsän näköistä tää toinen hopeakausi ;) Hieno kone kaukinpuolin, taas sympaattinen lentovekotin.
Samoilla linjoilla Jonin kanssa.Aina on kiva nähdä jotain massasta poikkeavaa kalustoa.Rakennus on onnistunut hyvin ja ihan siisti maalauskin.
minustakin on kiva nähdä tämän kaltainen valtavirrasta poikkeava malli.Olet ihan hyvin onnistunut mallissa ja maalaushan on hyvännäköinen vaikka saakin näyttämään sangen tylsältä
Nätti majava, ja tosiaan kivaa vaihtelua Suomi-koneiden kirjoon.
Kiitoksia kommenteista, tämä on yksi lempikoneistani, ostin varastoon kolme sarjaa tämän lisäksi, kaksi pyörillä/suksilla ja yksi kellukkeilla, ajattelin tehdä jossain vaiheessa OH-MVL:llän pyörillä, josko siihen hieman lisäilisi yksityiskohtia.

Yksi ihme juttu kävi maalauksien kanssa, laitoin perusvärin päälle pari kerrosta johnsonia ja päälle Revellin satiinilakan, näytti sille kuin lakka olisi hieman keittänyt, sekottui jotenkin vahan kanssa. Lakka kuitenkin kuivui mielestäni aivan normaaliksi lukuunottamatta oikeaan siipeen jäänyttä "raitaa", näkyy tuossa oletuskuvassa. Niin ja väliin tuli öljyväri/tärpätti litkutus.
PhantomII 18.3.2019 11:36 Vastaa lainauksella
Kuten kollegat yllä, kiva ja hiukan harvinaisempi Suomi-kone. Tuo maalaus raitoineen, näyttää aivan ok:lta, ainakin näissä kuvissa.

Maalauskin lienee oikein, alkuaikojen Beaverille. Ilmeisesti myöhemmin - ainakin joku Beavereista - maalattiin vaalean harmaalla, joidenkin tietolähteiden mukaan. Käsittääkseni Beaverit olivat alun perin juuri hopea-/alumiinisävyisellä maalilla maalatut. Tätä tukee myös ammoiset IPMS Mallari-lehden tiedot ja kuvat.