Pienoismallit.net

RWD-8

Lodzkie Zaklady Zabawkarskie (Lodzin Lelutehtaan) valmistama pienoismalli todennäköisesti 1980-luvulta. Kone suoritti ensilentonsa 1934 ja on eniten Puolassa valmistettu lentokone koskaan, n.550 kpl. Oli Puolan Ilmavoimien pääasiallisin koulukone ennen sotaa ja käytettiin syyskuussa 1939 sotatoimissa yhteys- ja tiedustelukoneenakin. Muutama kymmenen konetta lensi Romaniassa puolalaisten lentäjien lennettyä niitä sinne hävityn sodan loppupuolella. Yhtään alkuperäistä ei tietääkseni ole säilynyt nykypäivään. Koska pääasiallinen käyttö tapahtui 30-luvulla pistin tämän mallin kategoriaan 1914-38.
Itse malli on aivan riittävästi detaljoitu, helpporakenteinen eikä purseitakaan ollut. Dekaaleja oli kolmeen eri versioon: Puolan Ilmavoimien, siviiliversion ja yhden Unkariin paenneen uudet tunnukset. En ole törmännyt muihin Lelutehtaan tuotoksiin, mutta ei tämä ainakaan mikään huono ollut.

Kommentit

Perussiististi koottu malli. Kohde on harvinainen- valmistaja vielä enemmän :-) Mallin laadusta olisi kiva lukea enemmän, jotkut osat näyttävät karun jykeviltä. Toki pitäähän koulukoneen kestää…

Ihan kuin joku olisi vienyt Tiger Moth:sta alasiivet :-)

/marko
poistettu 24.8.2008 16:57 Vastaa lainauksella
Nykyisin samaa mallia saa Miragen pakkaamana.
Ihan hyvä sarja, itselläni tuo odottaa siirtokuvia ja ohjausvaijereita.
Olet Kauko värkännyt nätin RWD:n. Sinulta tulee mielenkiintoisia malleja ja työn jälkikin miellyttää. Perhana, himoitsin kovasti Mastercraftin PZL P-7 ja P-11 malleja Romanian ilmavoimien tunnuksilla mutta ovat kiven takana. Jatka vaan samalla linjalla, näitä on ilo katsella.