Pienoismallit.net

Dv15-vaihtoveturi "Vemppu"

Tässä jokunen kuva Dv15:sta. Alustana on Pikon BR 106-veturin runko. Uusi käymäsilta on alumiinipeltiä ja kori muovia. Numeroksi tuli 1993. Kaiteet ovat ohuesta rautalangasta väännettyjä. Sarjamerkki muuttui Vv15:sta Dv15:ksi eilen illalla, kun laitoin varoitusraidat puskinpalkkeihin. Veturi on nyt 1970-luvun kuosissa. Malli on hämmästyttävän ketterä jyrkemmissäkin mutkissa ja vaihteissa. Virroituskin toimii hyvin, harvemmin sammuu linjalle.

Kommentit

Virroitusmekanismi ja kytkimet ovat alkuperäiset. Kytkimiin on vain laitettu Mehanon lenkit.
Samuli L. 14.8.2008 22:05 Vastaa lainauksella
Tämäkin on hieno! Muistelinkin nähneeni jossain, oliko veturitalli.net:ssä? Kuinka vanha on tuo Piko jolle rakensit tämän? Ei taida olla enää nykytuotannossa?
Valmistusajankohdasta ei ole tietoa, mutta malli oli kuitenkin DDR-ajoilta. Ostin käytettynä eBay:stä.
Samuli L. 16.8.2008 20:17 Vastaa lainauksella
Mistä sait inspiraation varoitusraitoihin? Näyttää kyllä omaan silmään paremmalta.
Inspiraation lähteenä on 70-luvun kuva Dv15:sta, jossa oli nuo raidat ja mielestäni ne näyttivät erittäin hienolta. Kyseinen kuva löytyy vaunut.orgista. Perimmäinen syy varoitusraitoihin oli se, että halusin jonkin väriläiskän alustan harmauteen. Juolahtipa äsken mieleeni, että kytkinlenkit voisi maalata joskus vapiti-vaihtotyökytkimien väreihin. Voisi olla aika jännän näköistä. Nyt vain ei ole ollut aikaa laitella Vemppuun pikkudetaljeja, kun välissä on ollut pari vaunuprojektia ja rakennuksia.
Varoitusraidat on tehty tietokoneella ja tulostettu paperille. Vähän mattalakkaa päälle, niin tulee hyvän näköistä ja väri ei (toivottavasti) haalistu ajan myötä.
Samuli L. 16.8.2008 22:01 Vastaa lainauksella
Aika jännä että sullekin tuli noi kytkinlenkit mieleen. Meinaan itekkin maalasin samalla lenkit keltaisiksi mustin raidoin. ;) En vaan vielä laittanut niitä paikoilleen kun puskimet pitää vaihtaa ensin. Pistäppä vaunuprojekt(e)ista kuvia!
Kaikenlaisia vaunuprojekteja on kesken, tarkoitus olisi julkaista niitä täälläkin.