Pienoismallit.net

Kauppapriki NEILSON

Runko

Laivan teko aloitetaan tietysti rungosta,jos tarkkoja ollaan niin kölistä.Oikean muotoisen rungon rakentamiseksi tarvitaan linjapiirustus josta kaaret jäljennetään vaikka pahvisiksi mallikaariksi joita sitten käytetään sahausmalleina.Niille joille linjapiirustukset eivät ole tuttuja tiedoksi että pitkittäiskuvan vasemmalla puolella on kuvattu kaarenpuolisko perästä puoleenväliin ja oikealla puolella keulasta puoleenväliin.Poikittaiskuvan pystyviivat kuvaavat kaaria ja tarkkaavainen huomaa että ne on myös numeroitu.Tämä linjapiirustus näyttää vain rungon muodon,oikeasti laivoissa oli kaaret paljon tiuhempaan mutta mallinrakennustarkoituksiin ne yleensä riittävät.

Kommentit

Mikko J 4.12.2007 10:30 Vastaa lainauksella
Toiset kokoaa pienoismalleja, toiset rakentaa niitä. Huikeeta! Tuollainen käsityötaito ja viitseliäisyys herättää kateutta ja kunnioitusta.
Puu on kaunis materiaali ja hienosti näyttää Pasi sen käsittelemisen hallitsevan. Meikäläisen kaltainen muovinkappaleitten näpertelijä voi vain kateellisena ihailla tuota työtä.
Rane 4.12.2007 12:06 Vastaa lainauksella
Hieno juttu että on alkanut puulaivoja ilmestymään sivustolle.

Yllä olevia kuvia kun katselee niin huomaa, ettei kokonaan itse tekeminen työtapojen osalta edes paljoa eroa puisen rakennussarjan teosta. Kaaritukset ovat sarjoissa yleensä valmiiksi leikatut tai kuvina puulevyihin painetut, niin myös kannet, kajuutat, ym. Nämä säästävät hiukan työtä. Sarjoissa tietenkin tulee mukana puutavara ja tarvikeosat mutta sarjoilla on myös hintaa eikä oikeelisuus aina täysin pikku detaljeissa vastaa esikuvaansa, käytetäänhän sarjojen monissa tarvikeosissa valmistajien vakiokamaa. Tekemällä "oikeista" piirustuksista päästään yleensä parempaan autenttisuuteen. Tämä koskee myös takilaa.

Potevatkohan monet turhaakin rimakauhua puulaivahaasteen edessä? Pasin kuvat näyttävät että rakentamistahan se vaan on. Hieno tulee!
Olen tässä odotellut että joku alkaisi todella rakentaa pienoismallia no nyt se tapahtui..ei voi kuin ihailla ja ihmetellä jonkun rakennus taitoja
Hienoa Pasi! Juuri noin se tehdään! Hauska huomata, että opit tehdyistä virhevalinnoista, kuten kylkilaudoituksen materiaalivalinnasta. Tämä on sitä mallinrakennusta parhaimmillaan! Työ tekijäänsä neuvoo, kuten vanha sananlasku sanoo. Hyvää jatkoa!
Lämmin kiitos kaikille palautteesta,mukavaa saada palautetta asiaa tuntevilta ja mallienrakennusta arvostavilta ihmisiltä.Lisäsin vielä muutaman kuvan ja laitan uusia kun homma edistyy.
Rane kirjoitti:
Potevatkohan monet turhaakin rimakauhua puulaivahaasteen edessä?
Rane on oikeassa,ei puussa materiaalina ole mitään mystiikkaa,mielestäni se on monella tavalla helpompi materiaali kuin muovi ja tietysti puulaivaan sopivin.Rakentamalla vaan sen ominaisuudet oppii tuntemaan.
Ei kun kokeilemaan,puuta löytyy kaikkialta.
Se ehkä on kyllä totta että puulaivamallien rakentaminen on perinteikkäin ja historiallisin pienoismallien rakennuksen laji,voisi melkein kutsua jo mallinrakennuksen kuninkuuslajiksi mutta eihän se ole mikään este rakentamisen aloittamiseen,päinvastoin.
Rane 4.12.2007 21:09 Vastaa lainauksella
Pasi Kiiski kirjoitti:
ei puussa materiaalina ole mitään mystiikkaa,mielestäni se on monella tavalla helpompi materiaali kuin muovi ja tietysti puulaivaan sopivin.
Näin on. Yritetäänpä tehdä vaikka muovisen purjelaivamallin kansi niin että se näyttää aidolta. tehtävä ei ole helppo vaikka kuinka sävyttelisi. Mutta rakennapa kansi puuviiluista niin se on siinä, vain petsiä niin elävä puukansi on valmis. Aion itse tehdä puukannen pieneen muovimalliin.
Kyllä se on vaan niin että scrachinä rakentaminen on vaan paljon nätimpää kuin kitin tekeminen. Voi kun itsekkin joskus uskaltaisi alottaa jonkun scrachi projektin.
Pasi , olen tänään liittänyt saitille oman versioni muunneltuna Priki Neilsonista. Olen kiitollinen hyvistä kuvista, joista olen ottanut mallia. Olen odottanut jatkoa tekemällesi alukselle, mutta valitettavasti odotukseni ollut turhaa.
Olen joutunut tekemään omia ratkaisuja mallini suhteen, mutta eihän näiden jo kokoerojen takia pidäkään olla samanlaisia. Brigantine on mielikuvitusalus maailman merillä, ja se on kyntänyt merta Austraaliasta Kap Horniin ja Recifen kautta Lontooseen. Tälle voisi keksiä merirosvotarinoita kuten seikkailuja aarresaarilla jne.
Odotan palautettasi projektisi kanssa.
Moi Jokke,ilokseni huomasin mallisi ja kommentoinkin jo sinne,mukavaa että tästä jutusta on niin paljon hyötyä.Neilson makailee työpöydän nurkassa pressun alla jonkin verran edistyneenä,tein tosiaan perägallerian uusiksi,vielä vähän kansidetaljeja ja peräkoristetta niin pääsisi takilan kimppuun.Ei ole tullut otettua valokuviakaan vielä mutta jatkan kyllä kun muilta kiireiltä ehdin.On tullut taas välillä lipsahdettua kuttaperkkamalleja tekemään…ja muita harrastuksia…ja huushollausta…ja jopa töitäkin ;).
"kuttaperkkamalleja tekemään…ja muita harrastuksia…ja huushollausta…ja jopa töitäkin ;)."
Minullakin oli "pakollinen" Ferrari laivan lomassa, mikä löytyy galleriastani. Nyt on taas aikaa Briggikselle.
Huomasin, että pelastusvenekin pitäisi tehdä jostakin, kun esim. Herbyn valmiissa sarjassa on valmis valettu vene.
Toiset pääsee helpolla.
Jocke Teerbach kirjoitti:
"kuttaperkkamalleja tekemään…ja muita harrastuksia…ja huushollausta…ja jopa töitäkin ;)."
Minullakin oli "pakollinen" Ferrari laivan lomassa, mikä löytyy galleriastani. Nyt on taas aikaa Briggikselle.
Huomasin, että pelastusvenekin pitäisi tehdä jostakin, kun esim. Herbyn valmiissa sarjassa on valmis valettu vene.
Toiset pääsee helpolla.
Jep mutta nuo valmiiksi valetut tavarat ei ole kovinkaan autenttisiä joten ne ei malliin ole pääsemässä. Valitettavasti asia on näin useimmissa valmis sarjoissa nykypäivänä..