Pienoismallit.net

Gaz-67

Perusmaalaus

Pohjamaalasin mallin ensin Gunzen Mr. Base White 1000:lla, joka paljasti hieman lisää töitä. Pääasiassa korin reunojen pyöristyksien ympärillä oli liimatahroja, jotka hioin pois. Toisen Base White -kerroksen jälkeen maalasin suuripiirteisen esivarjostuksen Tamiyan mattamustalla.

Seuraaksi sekoitin Tamiyan akryyleistä vaalean vihreän sävyn, jolla maalasin perusvärin jättäen esivarjostuksen kuultamaan hieman läpi. Maalasin samalla myös kevyet jälkivarjostukset perusväriä vaaleammalla ja tummemmalla vihreällä. Tamiyan maaleista sekoittelin myös keskiruskean sävyn, jonka ruiskutin istuimiin. Maalasin tällä kertaa istuimet siis ruiskulla, enkä siveltimellä, jolla minäkin tuon tapaiset kohteet yleensä maalaan. Tämä ihan vain kokeiluluontoisesti, ja yllättävän hyvinhän tuo onnistui vaikka maalasin vapaalla kädellä ilman maskeja. Taidan jatkossakin maalata tuollaisia pienempiäkin kohteita ruiskulla, jos vain mahdollista. Korin ja penkkien perusvärien kuivuttua viikon verran suojasin ne kerroksella Johnsonin vahaa, jonka annoin kuivua vielä toisen viikon ajan.

Tämän jälkeen sekoitin öljyväreistä perusväriä vaaleamman vihreän sävyn, jolla kuivasivelin kevyesti kaikki pinnat. Samalla öljyvärillä maalasin myös joitakin koholle jääviä yksityskohtia, kuten penkkien kehikot, kahvat jne. Maalasin ruskeilla öljyväreillä myös istuinten valo- ja varjokohdat. Tämän jälkeen annoin mallin kuivua useamman viikon, jonka jälkeen suojasin sen jälleen kerroksella Johnsonia.

Seuraavana vuorossa olivat tummanvihreä ja tummanruskea suodin. Sekä kuivasivelyissä että suotimissa käytin yksinomaan Mig Productionsin 502 Abteilung -sarjan laadukkaita öljyvärejä ja saman valmistajan Thinner for Washes -ohenninta.

Kommentit

WOW. Tomilla on hommat edelleen hanskassa vaikka on puuhannut sivuston parissa kauan. Hienolta näyttää!
Kyllä hyvää saa halvastakin, kun on taitoa ja kärsivällisyyttä. Onnistunut maalaus.
Kasimir K 9.10.2008 22:32 Vastaa lainauksella
Kyllä on upee! Tuleeko edistystä lähiaikoina?
Kyllähän on aidon näköiset pinnat varsinkin noissa penkeissä. Näköjään nuo öljyvärit ovat käteviä - kätevissä käsissä siis.
On kyllä hieno ja harvinaisempi auto.Samantapaisessa kyydissä olin 86 kesällä Örön linnakkeella armeijan harmaissa rannikkotykistössä.Näissä peleissä on oma historiansa.Loistava ja mukavaa,kun Tomikin ehtii myös rakentamaan iloksemme.