Pienoismallit.net

Gaz-67

Rakentaminen

Sarjan huonon laadun lisäksi työn määrää lisäsi se, että varastoinnin aikana mallista oli kadonnut osia. Rakennusohjeitakaan ei enää löytynyt, mutta nimimerkki Karjalan Arska toimitti kopiot, joista suurikiitos. Muun muassa kaikki voimansiirtoon liittyvä puuttui kuitenkin kokonaan. Nämä rakensin itse uudelleen styreenitangosta sorvaamalla ja levystä laminoimalla keskittyen lähinnä niihin kohtiin, jotka lopullisessa mallissa parhaiten näkyvät. Etuosasta näkyykin melko paljon, koska auto tulee jyrkähköön ylämäkeen. Takaosasta ei niinkään.

Alkuperäisistä detaljeista malliin jäi oikeastaan vain mittaritaulu, etulokasuojien niitit ja peräkoukku. Tosin jälkimmäinen on melko heikko esitys, mutta menköön.

Eniten mallin yleisilmeseen vaikuttavan muutos oli penkkien rakentaminen uusiksi. Sarjan alkuperäiset penkit olivat todella surkuhupainen yritelmä. Käytin niitä kuitenkin pohjana uusien penkkien pehmusteille, jotka muotoilin uusiksi ja joihin tein viilaamalla hieman ryppyjä. Penkkien kehikot kokosin rautalangasta ja messinkilevystä juottamalla. Myös tuulilasin kehys ja kattopressun tukiraudat ovat samaa rautalankaa. Tukirautojen muu rakenne on 0,25 mm styreenilevyä. Korin pöyristetyt reunat toteutin ohuesta styreenistäsoirosta, jonka päälle loihdin pyöreyttä sivelemällä useita päällekkäisiä kerroksia Mr. Surfaceria.

Ajajan puolelle rakensin myös polkimet sekä ohjausvarren sisä- ja ulkopuoliset rakenteet. Itse ohjauspyörän löysin miljoonalaatikosta. Sarjan alkuperäisosa oli aivan liian massiivinen. Rautalangasta ja Green Stuffista syntyivät vaihdekeppi, käsijarru ja jokin kolmas keppi, jonka tarkoitusta en selvitellyt.

Vararengas oli osittain sulanut jonkin liimakatastrofin seurauksena. Koska yhden pyörän valaminen hartsista ei innostanut, jouduin rakentamaan vararenkaan telineen auton taakse. Vararenkaan paikoillaan ollessa ei teline olisi näkynyt. Telineenkin tein 0,25 mm styreenilevystä. Takavalon sorvasin valurangan pätkästä ja sarjan mukana tulleet umpinaiset etuvalot jyrsin poralla ontoiksi. Etu- ja takavalojen polttimot valmistin myöskin sorvaamalla.

Konepellissä olevien aukkojen kolmionmuotoiset suojukset tein uusiksi messinkilevystä alkuperäisten umpinaisten ja liian pienten muoviklönttien tilalle. Pianosarana syntyi venytetystä valurangasta.

Kahvat tein kupari- ja messinkilangoista ja kaikki mallissa käytetyt niitit ovat venytetystä valurangasta pätkittyjä. Pakoputken ja äänenvaimentimen tein styreeniputkista ja -tangoista.

Kommentit

Hyvän näköinen pelastusoperaatio, etenkin penkkien uusiminen toi autolle huomattavasti lisää ilmettä.
Pitikö tämäkin nyt nähdä… Itselläni on sama sarja jo perusmaalissa, mutta tästähän tuli pari uudelleen tehtävää osaa lisää. Penkit kyllä joutuu uusimaan tämän nähtyään.:)

Ei uskoisi samaksi muoviläjäksi mikä paketista löytyy.
Kasimir K 27.7.2008 14:59 Vastaa lainauksella
Hienosti on detaljoitu. Mistä muuten ajattelit tehdä tuulilasin?
Hyvä malli. Varsinkin, kun tietää mistä sarjasta tehty. Saman valmistajan BA-64, joka on samaisen jeepin rungolle rakennettu on tasan tarkkaan yhtä karmea laadultaan. Muiden, kun tosifriikkien kannattaa odottaa uutta sarjaa toisen valmistajan toimesta tulevaisuudessa…toivottavasti.
Kasimir Karanka kirjoitti:
Mistä muuten ajattelit tehdä tuulilasin?
Ohuesta läpinäkyvästä styreenilevystä. Ikkunoista tulee tosin rikkoutuneet. Tai ainakin toisesta ikkunasta tulee. Yhdet versiot ikkunoista on jo valmiiksi rakennettuna, mutta saatan tehdän ne vielä kertaalleen uusiksi. Joka tapauksessa ikkunoiden kiinnitys on vuorossa vasta viimeisimpinä työvaiheina.
Mika Haalahti kirjoitti:
Muiden, kun tosifriikkien kannattaa odottaa uutta sarjaa toisen valmistajan toimesta tulevaisuudessa
Tamiyalta on muuten joskus 70-luvulla ilmestynyt Gaz-67B (tuotenro. 35021), joka on ilmeisesti sama malli joka on sittemmin uudelleenjulkaistu 1:48-skaalassa. Iästään huolimatta kyseessä taitaa olla tätä AER:n tekelettä laadukkaampi malli. Joten toistaiseksi Gaz-67:ää kaipailevan kannattanee yrittää etsiä se mielummin sarja käsiinsä.
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Tamiyalta on muuten joskus 70-luvulla ilmestynyt Gaz-67B (tuotenro. 35021), joka on ilmeisesti sama malli joka on sittemmin uudelleenjulkaistu 1:48-skaalassa. Iästään huolimatta kyseessä taitaa olla tätä AER:n tekelettä laadukkaampi malli. Joten toistaiseksi Gaz-67:ää kaipailevan kannattanee yrittää etsiä se mielummin sarja käsiinsä.
Meikäläisen hyllystä löytyy 2 x Tamiyan versio rakentamatta, jos joku kaipaa mallia. Toisesta sarjasta puuttuu figuurit, jotka olen napannut parempaan käyttöön.