Pienoismallit.net

Gaz-67

Vanhentaminen

Chippaus

Aloitin mallin vanhentamisen chippauksilla, jotka tein tällä kertaa siveltimellä käyttäen Vallejon akryylejä. Ensin töpöttelin vaaleanvihreää melko reilusti ohennettua maalia, jonka päälle maalasin pienempiä lohkeiluja hyvin tummanruskealla, lähes mustalla Vallejo-sekoituksella.

Lasiosat

Tässä välissä rakensin myös puuttuvat lasiosat ohuesta muovilevystä. Kuljettajan puolentuulilasista oli alunperin tarkoitus tehdä sirpaleiksi rikkoutunut, mutta tyydyin tekemään siihen vain muutaman luodinreiän, vaikka se melko klisee onkin. Antaa kuitenkin hieman luonnetta. Ajovalojen lasit tein samaisesta muovilevystä sopivankokoisella punsselilla iskemällä. Ohut muovilevy taipuu jo punsselilla iskettettäessä hieman kuperaksi, mutta tein kuperuutta lisää painelemalla lasia pehmeää leikkausalustaa vasten pyöreällä siveltimen varren päällä. Lopuksi viilsin laseihin tiheän ruudukon terävällä veitsen terällä. Jarruvalon tein niin ikään samasta levystä ja maalasin sen sisäpuolelta tummanpunaiseksi.

Pigmenttejä pintaan ja nuorikin näyttää vanhemmalta

Seuraavaksi vuorossa oli rankahko käsittely pigmenteillä, koska halusin mallin kuvaavan syystalveen sijoittuvaa mutakeleistä osansa saanutta yksilöä. Pigmentteinä käytin MIGin tuotteita. Ensin sekoitin Russian Earthin sekaan hieman Europe Dustia ja tein näistä Thinner for Washes -ohenteen avulla mutamaisen vellin, jota roiskin alustaan hammasharjan avulla. Korin käsittelin kuivilla pigmenteillä, joiden päälle levitin Thinneriä. Keskityin lähinnä kylkien ja sisäosien käsittelyyn, mutta kaikki pinnat saivat pigmenttiä pintaan jossain määrin.

Seuraavaksi sekoitin Europe Dustista ja Dry Mudista erilaisia sekoituksia, joilla käsittelin pintoja satunnaisista kohdista yrittäen tehdä niistä pelkkää yksiväristä pigmentöintiä mielenkiintoisempia. Pigmentit olivat peittäneet alunperin melko kesysti tekemiäni chippauksia alleen, joten tässä vaiheessa maalasin niitä uudelleen. Tämän jälkeen lisäilin vuorotellen lisää pigmenttiseoksia ja chippailuja kunnes olin tyytyväinen lopputulokseen.

Kosteusefektit

Sateen jälkeinen osittain kostea pinta on haastava toteuttaa realistisesti malleissa. Hyvin harvoin näkee edes yrityksiä sellaista toteuttaa, vaikka luonnollisesti esikuvat joutuvat useinkin sateen armoille. Olen kuitenkin aina pitänyt kyseistä efektiä erittäin mielenkiintoisena ja itsekin yrittänyt sen toteutusta ensimmäisen kerran jo toistakymmentä vuotta sitten JS-2:ssa. En ollut silloin erityisen tyytyväinen lopputulokseen, mutta koin nyt olevani jälleen hieman fiksumpi niin teorian kuin käytännönkin puolesta.

Yleisin virhe tehtäessä märkää tai kosteaa pintaa on käyttää kiiltävää lakkaa. Se ei kuitenkaan yksinään toimi. Vettä saisi myös olla pinnassa aika paljon, jotta se todella kiiltelisi. Ja mittakaavan pienentyessä myös kiiltoa tulee aina vähentää. Ei siis kiiltävää lakkaa.

Kosteampia alueita tulee sen sijaan kuvata käyttämällä tummempaa maalia. Kostuessaan epätasainen pinta (esim. pölyinen tai mutainen) nimittäin silottuu hieman, jolloin pinnasta ei siroa valoa enää yhtä paljon. Tällöin se näyttää tummemmalta.

Sekoitin Wash Brown ja Olive Green -öljyväreistä hieman pigmentöityä pintaa tummemman sävyn, jota sekoitin MIGin Thinneriin sekä hyvin pieneen määrään Humbrolin kiiltävää lakkaa. Tällä hyvin ohuella seoksella aloin käydä läpi kohtia, joiden halusin olevan vielä kosteita sateen ja sulaneen lumen jäljiltä. Tämä litku sekoittui alla oleviin pigmentteihin vaalentaen lopputulosta, mutta useammalla päällekkäisellä kerroksella homma toimi melko hyvin. Sekoitin myös samanlaisen, mutta vihreämmän seoksen, jolla käsittelin sellaisia kohtia, jotka eivät ole pölyn ja mudan peitossa.

Tähän vaiheeseen päästyäni huomasin MIGin julkaisseen uuden Wet Effects and Damp Earth -litkun, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu märkien ja kosteiden efektien tekoon. Tilasin ainetta välittömästi testikäyttöön ja kokemukseni olivat positiivisia. Wet Effectsiä voi sekoittaa suoraan pigmentteihin eikä väri juuri muutu seoksen kuivaessa. Vertailun vuoksi testasin samaa Vallejon satiinilakalla, mutta se jäi hieman vaaleammaksi. Pigmentteihin sekoitettuna molemmat jättävät mattapinnan. Käytännössä ero ei kuitenkaan ole merkittävä, mutta saattaa toki olla että en ole vielä osannut hyödyntää Wet Effectsiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Parantelin öljyväreillä tekemiäni kosteusefektejä vielä Wet Effectsillä, jonka avulla homma sujui huomattavasti vaivattomammin kuin öljyväreillä. Lopputulos ei ole täydellinen, mutta näiden kokemusten pohjalta on mukava jatkaa kostuttamiskokeiluja jatkossa tulevien mallieni kohdalla.

Nyt Gaz alkaa olla siinä vaiheessa, että sen voi kiinnittää alustaan, jonka jälkeen teen lopulliset viimeistelyt. Seuraavissa merkinnöissä vuoronsa saavat alusta ja figuuri.

Kommentit

OH 24.1.2009 17:11 Vastaa lainauksella
Oletuskuvan kosteusefektit auton sivulla näyttävät todella luonnollisilta. Aiotko tehdä pyörille samaisen kosteuskäsittelyn? Kokonaisuus ei ole mielestäni täysin sopusoinnussa ilman kosteita pyöriä.
Kuitenkin jälleen kerran ammattimaista työskentelyä…
Hmm.. tuo Migin Wet Effects and Damp Earth näyttää ja kuulostaa lupaavalta. Täytyykin hankkia koemaistajaisiin.
OH kirjoitti:
Oletuskuvan kosteusefektit auton sivulla näyttävät todella luonnollisilta. Aiotko tehdä pyörille samaisen kosteuskäsittelyn?
Viimeistelen pyörät sen jälkeen kun olen liimannut auton kiinni alustaan, jotta saan pyörät sulatumaan maastoon parhaalla mahdollisella tavalla.
Älyttömän hienoa jälkeä taas Tomilta.
Juhe 29.1.2009 20:36 Vastaa lainauksella
Kyllä jotku osaa! Todella hieno!