Pienoismallit.net

Bristol Blenheim (BL-149)

Ohjaamo valmis

Ohjaamon maalauksen aloitin tavalliseen tapaani, maskaamalla osien liimapinnat sekä tällä kertaa ohjaamon ympäristön. Ohjaamon sisäväriksi päädyin käyttämään medium sea greytä, xtracrylicsia suoraan purkista.
Mittaritaulua varten sekoittelin beigemmän sävyn vallejon iraqi sandista ja medium sea greystä. Tiedossa on kyllä että suomalaisvalmisteisten Blenheimien mittaritaulu oli hieman erilainen kuin brittiläinen, mutta joku raja tähän hulluuteen pitää vetää. ;)
Polkimiakaan en lähtenyt korjaamaan, vaan liimasin ne ohjeitten mukaan ohjaamon lattiaan.
Maalauksen jälkeen lisäsin johnsonia mittareihin ja tein ylijäämäsiirtokuvasta kompassin. Pommitähtäimeen lisäsin myös asiaankuuluvalta näyttävän siirtokuvan.

Seuraavaksi etulasituksen kimppuun, ja sen sisälle tulevan ilmastointiputkea pähkäilemään. Nokan sisälle tarkoitetun kolmiomaisen etsiosan saatan jättää suosiolla pois.
Kk-tornin kuvun ja ohjaamon takalasituksen dippasin lattiavahaan jo tässä vaiheessa.

16.8
Pikainen päivitys jota varten ei uutta merkintää viitsi tehdä.
Mittaritaulu on nyt paikallaan. Johdotukset eivät oikeassa koneessa menneet lattian alta, vaan seinällä paneelin alla. Kuten aiemmin pohdiskelinkin, päätin sitten että johtojen realistinen asennus ei olisi ihmisten hommaa ja tein näin. Vaikka etulasin puolikkaat olisi liimannut yksi kerrallaan runkoon niin että johtoja olisi päässyt laittamaan helpommin, olisi homma silti ollut melkoista mikrokirurgiaa.

Kommentit

(Varsinkin) mittaritaulu on hieno kuin mikä.
Petri Ola 16.8.2008 17:15 Vastaa lainauksella
Vaikuttavaa työtä. Tätä projektia on tosi jännä seurata, ja odotan jatkoa innolla. Tässä koneessa etulasitus ja ohjaamo on mun mielestä se kohta mihin valmiissa mallissa huomio ensimmäisenä kiinnittyy, ja on mielenkiintoista nähdä miltä MPM:n kirkkaat osat lopulta näyttävät.

Petri
Kiitoksia.

MPM:n lasituksen näyttävät näin alustavasti oikein hyviltä. Mitä nyt etukulmien muodoissa on piirustuksiin verrattuna pientä eroavaisuutta, mutta muuten ei valittamista. Kirkkaat ja mukavan ohuet.
Eri asia on sitten kuinka siististi saan ne paikoilleen. :D