Pienoismallit.net

Bristol Blenheim (BL-149)

Ohjaamo (lähes) valmis maalattavaksi

Nyt alkaa olla ohjaamo valmiina maalattavaksi.
Värkkäilin wimperis-pommitähtäimen täyttämään muuten tyhjähköksi jäävää pommittajan työtilaa. Ei mikään tuhottoman tarkka eikä realistinen väsäys, mutta suljetussa ohjaamossa toiminee hyvin.

Vielä pitää vääntä ilmastointiputki nokkaan.

Vielä olen kahden vaiheilla tehdäkö pommittajan paikalle sivulle taittuvan istuimen. Kirjoissa on hyvä kuva ohjaamosta ylhäältä, missä näkyy penkki. Kuvatekstissä maininta että kyseessä oleva englantilaistyylinen ohjaamo "poikkesi hieman suomalaisvalmisteisten koneitten ohjaamosta". Eikä muuta…
Tuolla kuvaa penkistä.

Edit:
Kerrankin vetkuttelu jonkun asian kanssa auttoi. Kesäkuun loppupuolella lähetin MPM:lle sähköpostia ja kyselin josko olisi mahdollista tilata varaosia. (päätelinevarret kärsivät melkoisesti muottienkohdistusvirheestä)
Vastausta tuli about viikon päästä ja lupasivat katsoa josko ko. osia löytyisi. Tänään Kusti sitten polki ja toi paketin, josta löytyi kolme täyttä valurunkoa, joilla laskutelineet ovat, vaikka kysyin kolmea päälaskutelinevartta. Tämä vasta asiakaspalvelua.

Kommentit

th 30.8.2008 08:41 Vastaa lainauksella
Mistä löysit referenssiä tähtäimestä? Jos sinulla on kuvia siitä, olisin kiinnostunut oman odottavan projektin kannalta. Pääsitkö koskaan selville mikä se ero istuimissa oli (asia jonka mainitset yllä)? Seuraavassa osassa katselin paikalleen laitettua tähtäintä ja heräsi pieni epäily : onko se aavistuksen liian iso, läheisyyteen ei ihan helposti olisi laitettavissa seivältä kääntyvää pallia?

Mielenkiintoinen ja hyvin tehty blogi, tätä on kiinnostavaa seurata. Hieman sääli, ette lähtenyt 'mikrokirurgiseen' osastoon kuomun johdotusten kanssa - se tosin olisi väärtti vasta jos käytössä olisi hyvälaatuinen vacukuomu.
Tuolta löytyy muutama hyvä kuva wimperis-tähtäimestä:
www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/hallinportti2002/
www.twinbeech.com/norden_bombsight.htm

Hyvin mahdollista, jopa todennäköistä että tähtäin on liian iso; rakentelun lähtökohtana käytin miljoonalaatikon ylijäämähiluja.

Totta puhuen, ei ne mittaritaulun johdot niin ylimaallisen näyttäviä olisi realistisesti asennettuna, menevät vain ohjaamon vasemmalle sivulle paneelin alle. Etulasituksen puolikkaat olisivat olleet kinkkisemmät liimata yksi kerrallaan runkoon, siinä olisi silloin kaksi liimapintaa aseteltavana ja varottavana; näin oli helpompi, mutta johtoja ei pääse asentamaan oikein juuri mitenkään.
Vacukuomu ei minusta olisi niinkään tarpeellinen tämän sarjan kanssa, lasiosat ovat ohuet ja kirkkaat. Mahtaako ollakaan markkinoilla moista näihin MPM:n sarjoihin?

Penkkikysymykseen en ole löytänyt vastausta vielä. Vain englantilaistyyppisistä ohjaamoista olen nähnyt kunnon kuvia. Niissä penkki näkyy olevan.
Suomalaisvalmisteisten koneitten ohjaamoista ei kuvia tunnu olevan juuri yhtään.
th 31.8.2008 10:21 Vastaa lainauksella
Ok, kiitos tiedoista. Onnea viimeistelyyn, aloitan omani piakkoin.