Pienoismallit.net

Bristol Blenheim (BL-149)

Lisää räpistelyä

Edistys on hitaanpuoleista mutta sitä sentään esiintyy. ;)

Ei sen kummempaa selostettavaa muista tämän merkinnän kuvista, mutta mielipiteitä kaipaisin etulasituksen ja mittaritaulun johdotuksien dilemmaan.
Vaikuttaisi siltä että ohjaamon lasitus on parasta liimata yhteen ja sitten liittää runkoon, mutta tällöin mittariston johdotuksen asennus tulee lähes mahdottomaksi. Ne kulkivat käsittääkseni sivuseinällä, paneelin alla.
Kokonaisen etulasin taktiikalla ainoat järkevät lähestymistavat taitavat olla taiteellisten vapauksien ottaminen ja johdotuksien vetäminen ohjaamon lattian alle, tai niitten jättäminen pois kokonaan. Itse olisiin kallistumassa ensimmäiseen vaihtoehtoon.

Kommentit

"Kokonaisen etulasin taktiikalla ainoat järkevät lähestymistavat taitavat olla taiteellisten vapauksien ottaminen ja johdotuksien vetäminen ohjaamon lattian alle, tai niitten jättäminen pois kokonaan. Itse olisiin kallistumassa ensimmäiseen vaihtoehtoon."
Mielestäni tällaisessa tilanteessa kannattaa aina ajatella sitä, kumpi vaihtoehto toimii paremmin. Itse vetäisin ehdottomasti ne johdot sinne lattian alle. Taiteellinen vapaus ei ole mikään synti mallailussa ja onhan sekin eräänlaista taiteellisen vapauden ottamista, että jättää ne johdot pois. Ero tulee siinä, että johtojen vetäminen parantaa mallin ulkonäköä ja uskottavuutta huimasti.
Jep, gizmologian kannalle olen kallistumassa. Johtojen puute pistäisi silmään paljon pahemmin kuin että ovat hiukan eri lailla kuin oikeasti.
Täytyy varmaan vetää ne mittaritaulun jalkaa myöten, muuten olisivat vaarassa ottaa kiinni polkimiin. Realismia luovaan sävellykseenkin. :)
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Realismia luovaan sävellykseenkin. :)
Just näin, se on pelin henki;D
seljapa 1.8.2008 11:54 Vastaa lainauksella
Tuo actuator rod voisi olla työntötanko suomeksi. Yhtä hyvin tietysti toimii vetotankona. Actuator on käyttöelin, joka voi kone-elimenä olla muunkin muotoinen kuin tanko. Rod taas on melko selkeästi tankomainen esine. Vrt. moottorin kiertokanki.