Pienoismallit.net

Bristol Blenheim (BL-149)

Merkitäänpä valmiiksi...

Eiköhän tätäkin voisi sitten sanoa valmiiksi.

Siirtokuvien päälle ruiskutellun Jonhsonin kuivuttua maalailin hieman metallinvärisiä kulumia pienellä pensselillä ja Citadelin boltgun metal -sävyllä. Paneeliuria korostin tummalla pastellipölyllä, jonka pois pyyhkimisen yhteydessä toimi myös hieman litkutuksen tavoin, tuoden vähän varianssia maalipintaan. Tämä kuivutta ruiskutin pintaan puolimattaa Johnson/Flat Base -sekoitusta (1:10).

Laskutelineitä kiinnittäessä sai kiroilla taas hieman lisää. Telinekuilun katto-osa pitää tosiaan saada hierottua suoraan kulmaan maahan nähden, sekä oikeaan paikkaa eteen-taakse-suunnassa jo siipeä kasatessa, muuten telineiden suoraan saamisesta tulee tuskaa.
Tässä vaiheessa sai myös veistellä vielä lisää muovia telinekuilujen etureunoista, että telineluukut (ja näitä oli vielä ohennettukin) mahtuivat mukaan ja telineet oikeaan asentoon.
Toinen teline ei sitten halunnut asettua suoraan, killissä olevan kuilun katon takia. Liimasin molemmat telineet raakasti epoksilla, joka samalla toimi täytteenä, että antoi asettuessaan aikaa telineiden asetteluun. Kaikki pienemmät tukivarret olivat muotinkohdistusvirheen takia käyttökelvottomat. Onneksi eivät olleet monimutkaiset, joten uudet syntyivät helposti styreenitangosta.

Pyöränpuolikkaista kannattaa muuten porata akselinreiät auki (ja kohtisuoraan) ennen kasausta ja liimata puolikkaat yhteen reikiin sopivaa tappia käyttäen, jolloin välttyy loppuvaiheessa monelta kirolta.

Maskit poistin ilman mitään kehysten reunusten leikkaamisia (sillä konstilla tunnun saavan aikaan vaan enemmän tuhoa kuin hyötyä). Ja kah, heinäkuusta 2008 saakka olleet teipit irtosivat ilman mitään ongelmia! Lattiavahakerrosta ei irronnut, eikä raameistakaan irronnut maalia. Hyvää kamaa tämä Tamiyan teippi!
Ei noista kehyksistä kyllä parhaat mahdolliset tulleet, mutta paljon paremmat kuin odotin.

Lopuksi tein pakokaasuvanat & ruutikaasujälkiä pastellipölyllä, pensselöin pyöriin hieman maanvärisiä pigmenttejä, sekä liimasin kaikki pikkuosat paikoilleen.
Potkurien sovitteet olivat turhan väljät. Pikaratkaisuksi kietaisin vähän maskiteippiä potkurinakselien ympärille. Huomasin myös että yksi lapa oli kovasta silmämittaamisesta ja vekslaamisesta huolimatta liimautunut vinoon. Kuvat sain otettua niin ettei sitä huomaa. Pitää katsoa jos härötyksen voisi korjata, tai sitten kaivella jostain uudet vispilät tilalle ennenkuin lähtee viemään tekelettä julkisille paikoille sormella osoiteltavaksi.

Kommentit

Hipoo täydellisyyttä.
Urakka tuli valmiiksi ja kannatti, upea malli. En ole tätä sanontaa ennen käyttänyt, mutta nyt on pakko…"viikonmalli ainesta" :)
Kyllä sen teko kesti kauan mutta lopputulos on hyvä:) Todella siistiä työnjälkeä ja taidolla maalattu.
Hieno "Pelti-Heikki". Tärkeimmät detaljit oikein. Ainoa nykymallareiden "helmasynti" on liiallinen paneelirajojen korostus. Se paljastaa kyseessä olevan muovimallin eikä esikuvan mukaisen kopion. Mahdollisimman sileä kone on aerodynaamisesti edullisin…eli "ojat" pintaverhouslevyjen välissä aiheutta liikaa vastusta. Oikeissa lentolaitteissa ne erottuu tuskin ollenkaan. No…mallin visuaalinen näyttävyys kuitenkin lienee makuasia, mutta jos halutaan realistisuutta niin…?

Arska
Jeps, jälki on tosiaan siistiä, eikä rakentajaa voi moittia oikeastaan mistään! Pientä nipotusta tietysti pitää olla näin nätisti tehdystä mallista. Molemmat liittyy näihin kansallisuustunnuksiin. Siirtokuvan kalvon rajat paistaa ainakin kyljissä vähän turhan paljon, ja toinen, melkein jokaiseen Suomi-koneeseen liittyvä on toi valkoisen liiallinen läpikuultavuus. Eniten siipien alapuolella, vähemmän kyljissä. Ei tietysti suoranaisesti rakentajan vika, mutta jotain pitäis varmaan tehdä…
"Alfa-Kaima" tuossa sanoi mitä olisin itsekin sanonut. Hieno osoitus mitä 1:72 mittakaava mahdollistaa. Tuo paneelirajojen korostus pudotti pisteitä. Erinomaista!
Taaitaa tekijä olla ihan alan miehiä. Sen verran komian koneen olet saanut aikaiseksi. Ei moitteen sijaa löydy, eli tulee täydet pojot tältä suunnalta.
Upeasta koneesta terävät kuvat,helppo arvioida *****
Nätti pienen mittakaavan kone,eipä löydy kuvista virheitä,värit ja sävyt aika makuasia.
Kertakaikkisen hieno. Paneelirajojen litkutus katkeaa hassusti kansallisuustunnusten kohdalla, itse olisin ehkä tehnyt viillot dekaaliin ja litkuttanut myös siirtokuvien päältä. Erilaiset rakentamis- ja pintakäsittelytekniikat ovat kyllä kadehdittavan hyvin hallussa. Tälläiset mallit antavat kivasti motivaatiota omaan rakentamiseen.

/marko
Siirtokuvat ovat ikäänkuin jostakin "muusta todellisuudesta" temmatut - tuo on ainoa asia, joka esti minua antamasta täydet 5 pojoa. Tämä malli on muuten aivan älyttömän kaunista katseltavaa!
Kerrassaan upeaa jälkeä. Itsellä odottaa sama paketti hyllyssä, mutta taitaa jäädä sinne pitkäksi aikaa. Eetu asetti riman nyt niin korkealle että en taida omaani kehdata rakentaa.
Hienon mallin olet tehnyt pikkuskaalassa! Selvää referenssiainesta ja kestää macrotarkastelunkin. Siirtokuvathan voi korjata. Viilto ja litkutus ja se on siinä. Miten tää pisteytys nyt oikein menee, kun laitoin pisteet (4.5) näkyviin mutta ne ei kuitenkaan näy.
Kiitoksia kommenteista ja kritiikistä! Much obliged.

Pisteet näkyvät blogin etusivulla, itsekin ihmettelin hieman ennenkuin hiffasin tuon.

Kansallisuustunnukset on kaikki kyllä viilletty ja paneeliurissa, mutta kun niitä on kahdet päällekkäin, "madaltuivat" urat sen verran ettei litku/pastellipölyhäppä pysynyt niin hyvin kuin muualla. Pitääkin katsoa jos tuon saisi korjattua.
Heh, itseänikin pisti silmään siiven alapintojen tunnusten valkoisen läpikuultavuus, ja siinä kun on vielä kaksi dekaalia päällekkäin! :D
Sen parin potkurinlavan härötyksen sai onneksi korjattua ihan vaan varovasti vääntämällä, liitoksessa olevien kuparilankatappien ansiosta.
Kyllä vaivannäkösi on selvästi kannattanut, todella hienon peltiheikin olet saanut aikaiseksi! Eipä nuo siirtokuvat liikaa pistä ainakaan minun silmääni. Mutta oliko noissa mustaksi maalatuissa potkurin lavoissa enää noita (Hamilton Standard?) logoja?
Kiitosta.
Sodanaikaisissa kuvissa näkee maalattuja potkureita sekä logoilla että ilman.

Alunperin suunnitelmissani olleessa BL-158:ssa oli helmikuussa 1942 otetuissa kuvissa vasen potkuri logoilla varustetty, oikea ilman. Olin ehtinyt laittaa toiseen MPM:n logodekaalit ja suojalakata ne, joten kun vaihdoin yksilöä, laitoin MPM:n logot toiseenkin: AML:n siirtokuvissa Hamilton-logot olivat sinivalkoiset, mitä vähän ihmettelin.
Henkeäsalpaavan hieno Blenheim. Rakennusjälki on moitteentonta ja kuvista päätellen mittakaavaksi voisi kuvitella 1:48 tai jopa … Ja kiitokset vielä tuosta blogista, sitäkin oli mukava seurata. Pitkä projekti vaatii pitkäjänteisyyttä. Itselläni tahtoo into lopahataa parin kuukauden jälkeen.

Hienoa työtä.
Mauri Mikkelistä
Pernax 13.2.2010 17:12 Vastaa lainauksella
Mielenkiinnolla seurannut tätäkin projektia ja täytyy sanoa, että lopputulos on todellakin vaivannäön arvoinen. Omaan silmääni noiden paneeliurien korostaminen ei ole mennyt överiksi.