Pienoismallit.net

Bristol Blenheim (BL-149)

Maalia ja siirtokuvia (2. yritys)

Hoh hoo, eipä sitten edellisestä päivityksestä kulunutkaan kuin reilu vuosi… :|

Mutta onpa viime aikoina saanut jotain aikaiseksikin. Tuli hommattua AML:n Blenheim-siirtokuva-arkki, jonka ansiosta rakennettava yksilö vaihtui 158:sta 149:ksi ja malli on saanut maalia ja siirtokuvat pintaansa.

Siivenkärkien aluset ja rungon revanssiraita olikin tullut maalatuksi jo aiemmin, joten keltaiseen ei tarvinnut enää tässä vaiheessa kajota. Muiksi väreiksi ruiskuttelin seuraavia:
- Vallejo model color: deck tan
- Vallejo model air: US dark green
- Xtracrylics: 50/50-sekoitus night blackia ja RLM66:ta

Maalauskaavio AML:n ohjeen mukaan. Rungon etuosan ja moottoripeltien sisäpintojen värirajojen kanssa meni osittain ihan rehellisen arpomisen, osittain jälkikäteen korjailun puolelle, kun oma tyhmyyttäni en katsellut referenssikuvia ajoissa.
Tässä vaiheessa alkoi runkoraidan paikka näyttämään vähän oudolta, ja enkös vaan ollut mennyt maalaamaan keltaisia alueita MPM:n ohjeen mukaan, joka oli BL-143:lle, jossa oli tietenkin runkoraita tavanomaista edempänä… En vaan viitsinyt enää käydä korjaamaan, homma kun olisi vaatinut keltaisen värin pohjustusta ensin jollain vaalealla sävyllä, ja sitten jokaikisen värin kanssa askartelemista. Antaa olla. Menköön samaan syssyyn tuon nokkalasituksen irvistävän. Ei jaksa, ei kykene.

Runkoraidan sijaintia sai onneksi hieman peiteltyä kansallisuustunnusten ja rekkarien sijoittelulla ilman että pistää silmään kumpikaan. Ja siirtokuvista puhuttaessa ollaankin jo seuraavan riesan parissa.
AML:n arkki näytti oikein hyvältä: tarkka painatusta, melko kattavat ohjeet (mitä nyt yläpintojen piirrokset olisivat olleet ainakin tuplaten suurempina paremmat), ja väritkin näyttivät hyviltä.
Käytäntövaiheeseen päästyäni petyin: valkoinen väri häiritsevän läpikuultavaa, siirtokuvakalvo jokseenkin jäykkää ja herkkää repeytymään (uskoi kuitenkin Microsolia, joskaan eivät reagoineet aivan yhtä äkkiä kuin jotkut muut merkit), tapa toteuttaa rekkarien vihreät merkit kirkkaana kalvona mustalla ympäryksellä ei toimi (sinänsä hyvä idea, mutta tässä mokattu), jne. muita pientä.

Kun mallissa oli jo näitä kupruja esiintynyt, en viitsinyt käydä vaihtamaan kansallisuustunnuksia kuitenkaan Techmodin parempiin merkkeihin, vaikka mielessä kävikin. Oikean puolen rekkareissa oli mokattu ihmeellisesti, yhdeksikön ja puolet nelosesta pitäisi olla vihreät, mutta siirtokuvassa koko numero-osuus väliviivoineen on tarkoitettu vihreäksi (ohjeen piirros oikein!). Tämän virheen, sekä AML:n suuremman rekkarifontin takia päädyin vaihtamaan rekkarit kokonaan. Irtokirjaimien kanssa puljaamisen minimoimiseksi leikkasin MPM:n arkilta 'BL-14' -rimpsut ja Techmodin arkilta yhdeksiköt.

Sitten ei muuta kuin paikkamaalamaan ne parit pienet repeytymät nokan ahmatunnuksessa ja vasemmassa kansallisuustunnuksessa ja murjoa tämä murheenkryyni viimeinkin valmiiksi, että päästään kohti uusia seikkailuita.

Niin, ja sitä toista, pitkänokkaista Blenheimiä…

Muokkausta:
Päätin sitten noita kansallisuustunnuksia aikani katseltuani laittaa toisen satsin edellisten päälle. Jos en olisi ehtinyt jo vetää Johnsonia tunnusten päälle, olisin repinyt AML:t irti teipillä ja laittanut Techmodit tilalle, mutta nyt kävi näin (lue: häsläsin!).
AML:n arkilla ei ollut valkotaustaisia tunnuksia jäljellä enää kuin kahdet, joten laitoin ne siipien alle; loput ovat Revellin Hurricanen arkilta. Eri valmistajien tunnusten kokoero ei tällä ratkaisulla pistä silmäänkään.

Samaan syssyyn maskasin ja pensselöin siiven yläpinnan liukuestepinnan tummahkolla harmaalla.

Kommentit

Valkoisen täplikkyys johtuu juuri siitä, että alle on jäänyt ilmaa. Tummemmat kohdat ovat pinnassa kiinni, vaaleat eivät. Lääkkeeksi ehdotan tasaisempaa ja kiiltävämpää maalipintaa sekä tarvittaessa Micro Solia.
Hyvin mahdollista. En vaan ymmärrä miten kirkkaan kalvon kohdalle ei yhdessäkään siirtokuvassa osunut kuplia. Syytän silti ketutuksissani siirtokuvien avuttoman ohutta valkoista, ei näkyisi moista muuten! :D
Näin eri valmistajien siirtokuvia käyttäessä törmää siihenkin kuinka eri tavalla käyttäytyvät, toiset istuvat vähemmän kiiltäväänkin pintaan mukavasti, jotkut (lue. Academyn vanhempi oma tuotanto!) vaativat ihan hullunkiiltävän pinnan ja siltikin ovat hankalia.
Microsolia tuleekin käytettyä lähes aina, vaikkei ehkä simppeleimpiin paikkoihin ehkä tarvitsisikaan.

Noita merkkejä kun aikansa pähkäsi, niin eihän niitä katsele edes selvin päin (saati sitten kännissä, mitä ei tosin tullut kokeiltua…). Kun olin mennyt ennakoimaan ja vetämään päälle jo Johnsonit, ei niitä oikein käynyt irti repimänkään enää. Tai no olisi se mahdollista, mutta siihen hionta ja uusintamaalauspuuhaan en lähde (paitsi mitä nyt pistoolilla uhattuna harkitsisin kyllä tarkkaan).
Eli toiset siirtokuvat vaan raakasti vanhojen päälle! AML:n arkilla ei sitten harmillisesti ollut kuin 8 tämänkokoisia valkeataustaisia, eikä Techmodin arkeilla (tsekkasin sekä 1:72 että 1:48-skaalaiset) ollut samankokoista tai vain hiukan suurempaa. Päädyin sitten laittamaan siiven alle AML:n tunnukset, yläpuolelle ja runkoon taas Revellin Hurricanesta yli jääneet. Jälkimmäiset olivat vähän suuremmat kuin alle jääneet, mutteivät onneksi pistä silmään.
Päivittelen merkintää uusilla kuvilla kohtapuoliin.
Esko Rusi 22.1.2010 16:43 Vastaa lainauksella
Tätä blogia on odoteltukin,parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kävin jokunen kuukausi sitten katsomassa että oletko poistanut kokonaan mutta onneksi et.
Samaa kikkaa,uusi siirtokuva heikkolaatuisen päälle olen käyttänyt itsekin,ja toimii ihan hyvin.