Pienoismallit.net

Bristol Blenheim (BL-149)

Moottorit valmiit

Ensimmäisen metallivärillä kuivapensselöinnin jälkeen oli litkutuksen vuoro. Tähän kokeilin uusia kehuttuja Citadellin wash-liemiä. Ei ole turhaan saanut kehuja. Tuntuvat olevan kaikkea mitä aikaisemmat inkit eivät olleet. Väripitoisuus on kohdallaan, leviävät mukavasti eivätkä jämähdä kuten inkit tuppasivat tehdä (jättäen ikäviä värirajoja ja tahroja).
Pari sivelyä tummanruskealla litkulla (jonka virallista nimeä en nyt muista) tuotti mukavan kuluneen ja käytetyn oloisen pinnan sylintereihin.
Muut osat maalasin mustaksi ja kuivapensselöin sekoittamallani mustalla metallisävyllä.

Maalin kuivuttua taistelin pakokaasunkerääjärenkaan tuet paikoilleen, joka välissä kuivasovittaen ja mittaillen että tulivat about oikeaan asentoon.

Pakoputkiin kokeilin Miettisen Jarin suosittelemaa kikkaa, nimittäin pehmeää muovi/vinyyliletkua. Vanhan rikkinäisen hiiren purkamalla löytyikin sopivaa mustaa sähköjohtoa. Sisällä olleen kuparisäiekimpun säästin muihin projekteihin.
Helppo homma. Sylintereiden päihin pieneen kulmaan porattuihin reikiin liimataan johdon pätkät, leikataan sopivaan mittaan ja kasataan moottorikoppa jolloin putket asettuvat itsekseen ilman jokaisen putken asettelua ja passausta erikseen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!